Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Router od firmy z która mam umowę na internet

MatJo1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dzisiaj dostałem router potrzebny do tego żeby działały na nim światłowody, pan podłączył go z kablem i  powiedział że dopiero wieczorem będę miał dostęp ponieważ oni u siebie w bazie muszą to ustawić a gościu od tej roboty też jest w terenie (mała firma przedtem oferowali radiówke a teraz zaczeli też światłowody z tego projektu unijnego) na tym routerze jest też wifi i gościu podał mi na opokawaniu z który kod mam przepisać żeby działał, jednakże jest taki problem ,że ono nie chce działać! poprostu podaje ,że dałem złe hasło więc moje pytanie jest takie, czy oni mogą zdalnie w firmie przypisać temu routerowi odpowniedni parametry itp ? dodam ,że przy pisaniu protokołu z prac on sobie przykleił taką etykietke gdzie miedzy innymi widnieje właśnie to hasło. Dodam również ,że próbowałem połączyć się z tym routerem przez kabel rj laptop-router jednakże nie mogę wejśc nawet w jego ustawienia! po wpisaniu adresu ip które widnieją z tyłu, wpisałem też adres dns z ipconfig jednak to też nic nie daje, stąd moje pytanie czy oni to mogą u siebie ustawić wszystko bo to ,że powiedzmy jeszcze nie mam intrenetu to mi nie przeszkadza bo wiadomo ,że sobota jest to może ziomek co miał to robić poszedł się zabawić jednakże czy to może być jakiś problem ze sprzętem ,że nie mogę do niego wejść dodam ,że z tyłu adres do ustawień to 192.168.1.1 a dns to 192.168.100.1 z marką routera będzie ciężej bo pudełko praktycznie po chińsku xD ale chyba marki Huwei na routerze nie ma nic na temat producenta (chyba ,że po chińsku :P ) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...