Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto ?

xMisiaczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kiedyś grałem w pewną karciankę, zapragnąłem wrócić do nich, ale nie do tej samej, ponieważ była p2w, więc pobrałem hearthstone, rozegrałem kilka meczyków, jednak zainwestowałem w coś, co mi odebrało cały mój czas, teraz zamierzam pobrać drugi raz wytwór blizzarda i mam kilka pytań

- Czy ta gra jest p2w, czy ktoś bez płacenia ma równe szanse z kimś, kto płaci (oczywiście nie chodzi mi o to, że pinionc nie daje PEWNEJ przewagi, ale nie może od razu być zakupieniem wygranej)

- Jaka postać jest odpowiednia dla początkującego gracza (tam był łowca, paladyn itp) [tylko bez pier...gadania, że to 'pod twój styl gry' ponieważ wiem, że coś zawsze jest unbalansed i jest lepsze]

- Jak układać deck (bez skrótów i po polsku, początkującym jestem, remember)

Oraz prosiłbym o kilka rad dla nowego gracza :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Jest P2W. Przykład : Otwórz 60 pakietów na nowym koncie, zrób deck za 13k pyłu, kup przygody, bądź legendą.

Najłatwiej jest farmić 20 rangę Facehunterem w wersji dla początkujących tzn. bez kart z przygód - oczywiście jego minusem jest to, że nie uczysz się jak się wymieniać tylko ładujesz w twarz aby najszybciej zabić, tutaj polecam oglądać przedstawianie decków by MKKR na youtubie i tam Cię on nauczy kiedy warto się wymieniać, przedstawił wiele decków więc zobaczysz perspektywy każdej postaci, również ma on serie poradników oraz serie z Aren, które warto oglądać przed spaniem.

(przygoda = dodatek z różnymi kartami, każda przygoda = 5 skrzydeł po 5 kart oraz na każde skrzydło przypada wyzwanie klasowe tzn. specjalna karta dla danej klasy)

(farmić 20 range = utrzymywać poziom 20 rangi i grać na niej max. 30 wygranych meczy aby dostać dzienne 100 golda, 3 mecze wygrane = 10g)

Decki pooglądaj sobie na stronie hearthpwn.com , uczyć Cię z niej korzystania nie będę, tyle już sam możesz zrobić :). Warto wpisywać w wyszukiwarce decków "Budget", f2p" lub "new" zazwyczaj to powinno pokazywać decki które ktoś skonsturował z myślą o nowych graczach, lub też o tych co nie mają dużo pyłu na talię.

A i jeszcze jedno, spytasz, dlaczego 20 ranga? Ponieważ, tam najwięcej jest osób które są nowe i często spotkasz takich którzy nie mają kart, ale też jest jakaś część ludzi która ustawia boty z deckami za grube tysiaki pyłu i farmią sobie złoty portret / złoto. Ale nie powinno się to rzucać w oczy, co nie zmienia faktu, że się zdarza od czasu do czasu.

Rady:

Wbij każdą postacią 10 lvl, żeby odblokować wszystkie karty podstawowe do nich (za to dostaniesz również 100 golda albo pakiet kart). - Trochę to potrwa w Twoim przypadku jeżeli jesteś nowy, ale dasz rade. Jeżeli nie dajesz rady na ludzi, graj z karczmarzem (komputer).

Nie korzystaj z darmowej Areny, jesteś nowy, pooglądaj ostatnie odcinki z Aren MKR'a zobacz co on mówi o kartach i jak już będziesz wiedział mniej więcej co pickować, to wtedy zagraj, no chyba, że czujesz się na siłach wtedy rób jak uważasz.

Wygraj z każdą klasą podczas gry z karczmarzem w trybie Eksperta. Dostaniesz za to 100 golda albo pakiet (nie pamiętam).

Gold przeznaczaj na podstawowe pakiety kart, cały czas. Przez najbliższy miesiąc lub też dwa, daleko nie zajdziesz, nadal będziesz raczkować, ale może do tej pory dostaniesz jakieś ciekawe karty.

Jak czegoś nie zrozumiałeś, to prawdopodobnie podczas gry już załapiesz o co chodziło. Jak jakieś KONKRETNE pytania masz to pytaj :).

518831445005751729602.png

Opublikowano

Czy ta gra jest p2w, czy ktoś bez płacenia ma równe szanse z kimś

jak mam odpowiadac ogolnie to tak ma szanse ale tylko zalezy ile czasu wyjebiesz, mozesz grac karciane bojki ktore sa ez i farmic 10 golda co 3 winy (100 gold = paczka kart) i oczywiscie robic misje, farmisz golda przez kilka miechow, zatrzymujesz pakiety i otwierasz w pewnym momencie ich 40 (rownowartosc 40 euro) albo otwierasz nabierzaca i mozesz 'nie zauwazyc' przyplywu kart.

takze kupienie pakietow bez skilla nie bedzie dobrym przykladem

np ja wyjebalem w c**j siana deck za 13.3k dustu i nadal suck 22 ranga wiec xD

Opublikowano

Czyli rozumiem do zarabiania hajsiku najlepszy jest facehunter?

no na rangach 20 najlatwiej wygrac na ludzi bez pojecia w tej grze po prostu lecisz face tak jak nazwa mowi caly dmg face, kilka trade ktore zrobisz po prostu myslac zero filozofii

Opublikowano

Ogólnie to mam jeszcze 1 legendarke na czarnoksiężnika, ale oczywiście on mi najmniej pasuje, zamienić ją w pył, czy co ?

Zalezy jaka 

200px-Lord_Jaraxxus%28482%29.png?version200px-Mal%27Ganis%2812294%29.png?versionTE ZOSTAWIASZ

200px-Wilfred_Fizzlebang%2822288%29.png?TA MOZESZ NA PYL JEZELI NIE ODPOWIADA CI, SZCZERZE ONA JEST NAJLEPSZA JAK CI DROPNIE Z INNEGO MINIONA (CZYLI RANDOM SYTUACJA - NIE POSIADASZ JEJ)

Opublikowano

Taka jeszcze mała rada:

Nie rób niczego jeżeli nie masz konkretnego planu np. jeżeli już chcesz pylić jakąkolwiek legendę to się zastanów co zrobiłbyś za pył który byś dostał z niej. I tak samo, w przyszłości nie twórz legend jeżeli nie jesteś na 100% pewny czy będzie Ci ona potrzebna, ja się przejechałem na paru legendach i koniec końców ich już nie używałem, bo akurat meta się zmieniła. 

A, najpierw oczywiście scraftuj Dr. Booma :D.

Opublikowano

Szczerze mówiąc to chyba jedyne klasy ktore potrzebuja konkretnych kart oraz przygod aby dzialaly: Priest, Druid, Warrior, Mage. Z priestem dalbym sobie spokoj. Mózg mi się wyłączył i nie wiem co mogłoby być najlepsze jak się nie ma w ogóle kart, może jakiś Shaman? Ogarnij typa na yt Kamruz i sprawdź jego serię F2P to Legend i on gra Shamanem którego robi na darmowym koncie bez wyrzucania PlNow

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...