Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pliki WAAT - Kilka pytań i problem

ninja12412

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, dopiero zaczynam swoją przygodę z plikami waat więc prosiłbym o pomoc i wyrozumiałość.

1. Jak dodać efekty świecenia zbroi i broni

2. Gdzie mogę znalezc liste id danych map

3. Gdy dodam jakiś nowy item to moge zmienić jego opis i jeżeli się da to jak?

4. Jak dodać pojazdy i czy jest taka możliwość

5. Jak moge uzyskać koordynaty z mapy

Opublikowano

Niestety, na waacie nie ma takiej możliwości jest to możliwe znając język programistyczny C++ oraz posiadając source waata którego mogę podesłać na pw ;)

Co ty gadasz mu? Przecież info o itemach siedzi w kliencie...

Opublikowano

Jak moge edytowac klienta?

I jak już zaczne grzebać w tych plikach source to co pozniej z nimi zrobić jak skończe/zmienie lub dodam coś?

Opublikowano

Haha, beka poco się tu wypowiadasz? Nie jest możliwe dodanie pojazdów do WAATA nie posiadając jego source nie chodzi tutaj o klienta bo nie tylko on wystarcza..

Po co ty się wypowiadasz znawco WaaTa... Gość się pytał o zmianę opisów itemów etc. to faktycznie znajdzie to w plikach WaaTa, a tym bardziej w plikach Source.

Opublikowano

Jak moge edytowac klienta?

I jak już zaczne grzebać w tych plikach source to co pozniej z nimi zrobić (np. skompilowac[jak?])?

Ponawiam pytanie

Opublikowano

Ponawiam pytanie

Zależy o co ci chodzi w tej modyfikacji . Jak chcesz zmienić modele map to się nie da,a jak chcesz edytować nazwy mobów to decryptujesz plik NOS a potem znowu encryptujesz xor 33 lub użyj NosSuite . Twoje Hobby to niby programowanie a nawet nie wiesz jak się kompiluje kod źródłowy ..... Pozatym potrzebujesz source a on nie jest nigdzie dostępny oprócz waat 0.1 gdzie są bugi i tam nic nie ma. ​

nostaleh.png
Opublikowano

Ja kiedyś też tworzyłem swój serwer od 0, jednak poddałem się, bo zobaczyłem ile tak naprawdę czasu trzeba na to poświęcić. Ogólnie mówiąc potrzebujesz Source, NosSuite, bazy z MySQL, HexEditor i WinSCP oraz najlepiej serwer VPS i Xampa + jakiś kursik programowania, bo bez tego ani rusz i wtedy możesz zacząć się w to bawić. Ogólnie, aby edytować klienta np. dodać własną mapkę musisz używać builderów map, aby dodać pojazd musisz edytować source itd. Sp możesz wgrać z gotowców skoro tworzysz na Waat. Efekty świecenia broni i zbroi są gdzieś zapewne w kliencie NT PL, musisz je tylko odpowiednio wgrać, moim zdaniem nie warto poświęcać czasu na tworzenie serwera NT jeżeli ma on być na Hamachi, a technik serwera nie ma pojęcia o tworzeniu go, wgrywaniu aktualizacji i musi się pytać na forum. To tyle ode mnie. Tak wgl. Waat jest w ciul zbugowany, więc samo odbugowywanie zajmie ci kupe czasu, a i tak na pewno będziesz miał crashe.

Live a life you'll remember.

Opublikowano

Ja kiedyś też tworzyłem swój serwer od 0, jednak poddałem się, bo zobaczyłem ile tak naprawdę czasu trzeba na to poświęcić. Ogólnie mówiąc potrzebujesz Source, NosSuite, bazy z MySQL, HexEditor i WinSCP oraz najlepiej serwer VPS i Xampa + jakiś kursik programowania, bo bez tego ani rusz i wtedy możesz zacząć się w to bawić. Ogólnie, aby edytować klienta np. dodać własną mapkę musisz używać builderów map, aby dodać pojazd musisz edytować source itd. Sp możesz wgrać z gotowców skoro tworzysz na Waat. Efekty świecenia broni i zbroi są gdzieś zapewne w kliencie NT PL, musisz je tylko odpowiednio wgrać, moim zdaniem nie warto poświęcać czasu na tworzenie serwera NT jeżeli ma on być na Hamachi, a technik serwera nie ma pojęcia o tworzeniu go, wgrywaniu aktualizacji i musi się pytać na forum. To tyle ode mnie. Tak wgl. Waat jest w ciul zbugowany, więc samo odbugowywanie zajmie ci kupe czasu, a i tak na pewno będziesz miał crashe.

Nie da się tego dodać do waat bo do tego jest potrzebny pakiet equip . A on musi być poprawnie wysłany w zależności jaki item masz ubrany. Chyba,że chcesz aby każde itemy świeciły się tak samo to tylko zmieniasz argumenty pakietu equip w hex edytorze.

nostaleh.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...