Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DA Inkwizycja sam się wyłącza

lilaira

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, od tygodnia mam nowy laptop. Nie jest to może gigant do grania, ale ucieszyłam się, że daje radę z moją ulubioną serią Dragon Age. Inkwizycja co prawda chodzi płynnie, ale na minimalnych. Mam za sobą jakieś 40h grania, ale nagle pojawił się problem: gra sama zaczęła się wyłączać. Komputer chodzi normalnie, nie grzeje się ani nie słychać aby chodził głośniej niż przy zwyczajnej pracy. Gra po prostu wyłącza się i już, najczęściej podczas walki. Czy komuś się to zdarzało wcześniej? Czy to problem z komputerem czy z grą? Czy da się coś z tym zrobić? Byłabym wdzięczna za jakąkolwiek pomoc  :) Poniżej zamieszczam konfigurację mojego komputera:

Model procesora Intel® Core™ i3-5010U (3M Cache, 2.1 GHz)

Liczba rdzeni procesora 2-rdzeniowy, 4-wątkowy

Ilość pamięci RAM 4 GB

Taktowanie pamięci RAM 1600 MHz

Technologia pamięci RAM DDR3 SO-DIMM

Pojemność dysku HDD 1 TB

Technologia dysku HDD magnetyczny

Dysk prędkość obrotowa 5400 obr./min.

Model karty graficznej Intel® HD Graphics 5500

Nvidia® GeForce GT 920M

Pamięć karty graficznej 2 GB

Proszę pisać jeśli mam podać jeszcze jakieś informacje. Prawie zapomniałem, system operacyjny to windows 10. 

Opublikowano

Windows 10 zawsze jest podejrzany, ale skoro działało, to go wykluczam. 

To wygląda na przegrzewanie się, ale skoro nie wyłącza laptopa, to też to można wykluczyć. W każdym razie warto użyć sprężonego powietrza - nawet jeśli nic nie da, to laptop będzie czysty.

Zobacz co mówi HWMonitor od razu po wyłączeniu gry.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...