Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Irytujący problem z shaderami

WrednyKapucyn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
Mam problem z shaderami a mianowicie z przeźroczystą ręką i zglitchowanymi slime i nazwami graczy(nazwy graczy tak samo się glitchują jak slime więc nie widzę potrzeby robienia osobnego screena), wygląda to tak jak na poniższych screenach

6hir0k6p6rcs.png

jcbfanyuel9n.png

ietn9g53z37f.png

Próbowałem wszystkiego co mogłem wymyślić, od zmianę sterowników do karty na starszą wersje przez zamiane shaderów na wersje lite po formata, ale nadal nic to nie dało. Dodam jeszcze, że próbowałem na starszych wersjach Minecrafta, z optifine i bez niego, forge - non-forge i na każdej wersji wygląda to tak samo. Przed formatem jakoś na początku wakacji nie miałem tego problemu, ale teraz jak wróciłem do tej gry by sobie pograć z kolegami, takie "coś" się stało. Nie jest to wina komputera, bo gram w wiele innych gier na najwyższych ustawieniach w stałych 100+ klatkach i na początku wakacji też komputer mi się nie pocił na shaderach z Minecrafta i nie działa się taka magia.

Moje specyfikacje komputera to
AMD FX™-4100 Quad-Core processor (4CPUs) ~3.6GHz

AMD Radeon™ R9 270 2GB

8GB ram

Win7 Ultimate 64bit

Prosiłbym bardzo o pomoc, z góry dziękuje.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Problem rozwiązany, podam go tu, żeby w przyszłości osoby mające ten problem nie musiały się głowić tak jak ja, a więc, najnowsze sterowniki nie są kompatybilne z shaderami więc po prostu trzeba zainstalować starsze wersje sterowników. Na Radeonie najlepiej wersje 14.4, a jak z Nividią to nie mam pojęcia. Temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...