Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam tsa od pięciu miesięcy i przypomniało mi się, że istnieje taka opcja jak "query server admin" czy coś takiego.

Mój problem polega na tym, że nie potrafię tego admina ustawić, oglądałem poradniki z yatqa czy putty lecz gdy próbuje się z tymi programami połączyć wyskakują errory. Server stoi na net-speak'u (chociaż nie wiem czy to ma jakiś wpływ na owego admina) Ponadto w zakładce tools opcja "serverquery login" jest na szaro i nie da się jej kliknąć w sumie nawet nie wiem dlaczego. Szukałem po różnych forach no ale niestety nie mogłem się doszukać, liczę na to, że otrzymam pomocną dłoń.

Nie wiem czy w dobrym temacie napisałem w razie czego proszę o przeniesienie.

Damian.

Opublikowano

Czy serwer który posiadasz jest wykupiony na sloty? Jeżeli tak, to nie będziesz mógł uzyskać dostępu do "server admin query".

Opublikowano

Mam wykupiony na sloty, ok. Czyli w takim razie bym musiał zmienić usługę, żeby to zrobić, tak?

Damian.

Dostęp do YATQA daje tylko VPS :) Pamiętaj jednak, że jeśli na twoim aktualnym serwerze masz więcej niż 32 sloty będziesz musiał kupić dodatkowo licencje. 

Opublikowano

Mam 40 sloty czyli więc muszę dokupywać dodatkowo vps ?

Będziesz musiał kupić i vps, i licencje.

Opublikowano

@damisiek

Stawiając serwer Ts3 na VPS domyślnie masz 32 sloty. W celu zwiększenia slotów wykupujesz licencje AAL lub ATHP. Jeżeli nie chcesz płacić za licencje, możesz napisać aplikacje o licencje typu NPL.

Opublikowano

Będziesz musiał kupić i vps, i licencje.

Frytki do tego...

Polecam kupić najtańszego dostępnego vps'a w OVH koszt około 9 zeta mc, i założyć konto na stronie teamspeak.com a następnie skontaktować się z nimi co do licencji "sponsorskiej".

Btw. Jeżeli stoisz obecnie na net-speak'u polecam ci tam zostać, to jeden z najlepszych hostingów do programu teamspeak. A uprawnienia AdminServerQuery praktycznie do niczego nie są potrzebne w zarządzaniu takowym serwerem, te wszystkie m-boty i inne ścierwa to pierdołki. :D

Opublikowano

Frytki do tego...

Polecam kupić najtańszego dostępnego vps'a w OVH koszt około 9 zeta mc, i założyć konto na stronie teamspeak.com a następnie skontaktować się z nimi co do licencji "sponsorskiej".

Btw. Jeżeli stoisz obecnie na net-speak'u polecam ci tam zostać, to jeden z najlepszych hostingów do programu teamspeak. A uprawnienia AdminServerQuery praktycznie do niczego nie są potrzebne w zarządzaniu takowym serwerem, te wszystkie m-boty i inne ścierwa to pierdołki. :D

VPS 15 zł a nie 9. Sponsorska licencja a potem płacz, że serwer nie działa bo licke zabrali.

Opublikowano

Jak mogą licencję zabrać?  o.O jeżeli przestrzegasz regulaminu to nic złego ci się nie stanie to mogę zapewnić, więc nie pisz pierdół. Co do serwerów na serwisie OVH to z góry przepraszam, za moich czasów były one w cenie 9,99 złotego  B)

Opublikowano

Jak mogą licencję zabrać?  o.O jeżeli przestrzegasz regulaminu to nic złego ci się nie stanie to mogę zapewnić, więc nie pisz pierdół. Co do serwerów na serwisie OVH to z góry przepraszam, za moich czasów były one w cenie 9,99 złotego  B)

Swojego czasu byłem na serwerze z właśnie taką licencją adminem. Było tam 512 slotów H@ pilnowali by wszystko było tak jak należy. Serwer się rozwijał było po 450 do 500 osób wieczorami i pewnego dnia przyszedł mail że kończą współpracę i mają kupić sobie licencje :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...