Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Drzewko medów

japroja1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie medy powinienem wybrac? Poszedlem w radzieckie ale nie wiem czy warto, zalezy mi na jako takiej mobilnosci i silnym dziale :) Moglby czasem cos odbic ale to nie az tak wazne.

Co myslicie o japonskich?

Opublikowano

Ruskie mają mobilność, w miarę pancerz i bardzo dobre działko. Imo warto. Dla nowych najbardziej polecana linia MT.

Opublikowano

Ruskie mają mobilność, w miarę pancerz i bardzo dobre działko. Imo warto. Dla nowych najbardziej polecana linia MT.

a co sadizsz o japonskich? albo francuskich?

Opublikowano

Japoński Xt jest dobry, tylko ma ciężką linię. Nowemu graczowi nie polecam. Francuzy wymagają skilla od samego początku. Słaby pomysł na start.

Na początek imo tylko Ruskie, ewentualnie niemcy czy na upartego brytole, u których Xt zmienia się na naprawdę ciekawy...

Opublikowano

Tylko ruskie, jedne z najlepszych medów zarówno dla słabych jak i już lepszych graczy. Wspaniałe i celne działa, fajny pancerz wież, bardzo dobra mobilność i całkiem niezły wychył działa.

Oprócz tego polecam jeszcze Bat-chata oczywiście, ale ten czołg jest bardzo trudny do ogarnięcia.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dużym minusem japonców jest to, że ich pancerz nie odbija zbyt wiele i jako nowy gracz trzeba sie bardzo pilnować grająć tymi medami, radzieckie to wiadomo dobry wybór z powodów które zostały wymienione w postach wyżej. Osobiście polecam również amerykańskie MT, na wyższych tierach pancerz i działo są godne podziwu i przyjemnie się expi:)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja bym polecil japoncow tylko nakgorzej przejsc ten VII tier Chi-ri bo to parodia jakas, plastik i dzialko tez szalu nie ma.

Opublikowano

Ja bym polecil japoncow tylko nakgorzej przejsc ten VII tier Chi-ri bo to parodia jakas, plastik i dzialko tez szalu nie ma.

Fakt, Chi-Ri i chi-to to parodia, potem już jest dobrze ale linia STB to jest dla takich którzy już ogarniają bo ten czołg jest dosyć wymagający ;)

Opublikowano

Najbardziej sensowne czołgi średnie do radzieckie medy. Mają prawie same zalety. Nowy gracz powinien poradzić sobie z nimi 

Opublikowano

Najbardziej sensowne czołgi średnie do radzieckie medy. Mają prawie same zalety. Nowy gracz powinien poradzić sobie z nimi 

I Amerykańskie.

Opublikowano

Tylko dlatego ze sie staty na pattonach nabija?...

W sumie też, ale ogl bardzo przyjemna linia ;d

2 czołgi na 6t, jeden z fajnym pancerzem, drugi z dobrą mobilnością.

7t t20, najprzyjemniejszy 7t med moim zdaniem, dobre działo ( tylko ładowanie ssie ), dobra depresja, dobra mobilność i fajne camo, jedyny minus brak pancerza.

8t pers, kolejny chyba najlepszy med na swoim tierze, "dobra wieża", depresja, fajne działko, mobilność.

9t patton, najlepszy z całej tej linii, moim zdaniem lepszy od 10t, taki pers na mocnych sterydach.

10t nie mam i w sumie nie mam zamiaru kupować, bo wszystko co potrzeba jest na 9t, no oprócz peny i hp ;)

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

W sumie też, ale ogl bardzo przyjemna linia ;d

2 czołgi na 6t, jeden z fajnym pancerzem, drugi z dobrą mobilnością.

7t t20, najprzyjemniejszy 7t med moim zdaniem, dobre działo ( tylko ładowanie ssie ), dobra depresja, dobra mobilność i fajne camo, jedyny minus brak pancerza.

8t pers, kolejny chyba najlepszy med na swoim tierze, "dobra wieża", depresja, fajne działko, mobilność.

9t patton, najlepszy z całej tej linii, moim zdaniem lepszy od 10t, taki pers na mocnych sterydach.

10t nie mam i w sumie nie mam zamiaru kupować, bo wszystko co potrzeba jest na 9t, no oprócz peny i hp ;)

Napisałem, bo jak widze pattona 9tieru, to najczesciej albo jest czerwonym deklem, albo fioletowy statt padder na goldzie. 

A co do lini do nie wiem bo nie gralem

Opublikowano

Napisałem, bo jak widze pattona 9tieru, to najczesciej albo jest czerwonym deklem, albo fioletowy statt padder na goldzie. 

A co do lini do nie wiem bo nie gralem

Lina jest przyjemna i łatwa do grania, więc każdy sobie poradzi.

Opublikowano

Miałam Obj 140 na którym rozegrałam sporo bitew :). Polecam ci go bardzo gorąco .. mobilność, pancerz nawet potrafił odbijać takie pociski, których nie powinien, działo celne, chociaż według mnie jak strzela czasami za 280/290 to troszkę mało..ale da się to przeboleć ;).

Opublikowano

Miałam Obj 140 na którym rozegrałam sporo bitew :). Polecam ci go bardzo gorąco .. mobilność, pancerz nawet potrafił odbijać takie pociski, których nie powinien, działo celne, chociaż według mnie jak strzela czasami za 280/290 to troszkę mało..ale da się to przeboleć ;).

Wszystko zależy od rng. I tak wydaje mi się, że temu czołgowi losuje zwykle ponad śr dmg. :)

Opublikowano

Wszystko zależy od rng. I tak wydaje mi się, że temu czołgowi losuje zwykle ponad śr dmg. :)

Skoro tak uważasz. Po prostu stwierdziłam fakt, że za czasów starego konta, gdy go posiadałam, losowało mi dość często śmieszny DMG. Dlatego napisałam, że wiele innych współczynników potrafi to wynagrodzić. Między innymi szybkostrzelność i celowanie. Czasami tam się narzekało, że ten czołg mógłbym mieć ciut większy DMG, żeby chociaż minimum hit był za 300 DMG, a najniżej mi raz wylosowało 250(co groszami). Ale nie skreślam tego czołgu, podobała mi się nim gra najbardziej (Jako medem).

Opublikowano

Skoro tak uważasz. Po prostu stwierdziłam fakt, że za czasów starego konta, gdy go posiadałam, losowało mi dość często śmieszny DMG. Dlatego napisałam, że wiele innych współczynników potrafi to wynagrodzić. Między innymi szybkostrzelność i celowanie. Czasami tam się narzekało, że ten czołg mógłbym mieć ciut większy DMG, żeby chociaż minimum hit był za 300 DMG, a najniżej mi raz wylosowało 250(co groszami). Ale nie skreślam tego czołgu, podobała mi się nim gra najbardziej (Jako medem).

Nie wiem od czego to zależy, ale są czołgi którym znacznie częściej losuje poniżej średniej (np. is-3) lub powyżej średniej (121, obiekt 140).

Opublikowano

Nie wiem od czego to zależy, ale są czołgi którym znacznie częściej losuje poniżej średniej (np. is-3) lub powyżej średniej (121, obiekt 140).

Ruskie medy op op op op.

STB'ka też może w sumie robić, ale musi mieć świetną załogę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...