Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co zrobić żeby lepiej grać?

matibati123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Graj dużo deadmatchy - pomoże Ci to ogarnąć recoil broni i usprawni Twój refleks, nie celuj w ściane jak chodzisz, tylko obok(tam gdzie może wyjść przeciwnik), trzymaj zawsze celownik na wysokości głowy, aby po pierwszym oddanym strzale był to headshot, no i po prostu graj, praktyka czyni mistrza. ;-)

Te rady nie zagwarantują Ci, że od razu będziesz ''pro elo graczem'', jednakże w wielu sytuacjach okaże się to pomocne i na pewno będzie Tobie lepiej szło w grze.

Opublikowano

Graj Deathmatch'e, mapki treningowe (np. aim_botz, recoil Master), graj na serwerach typu 1vs1 (am_), oglądaj streamy profesjonalnych graczy (np. KubiK który tłumaczy taktyki i różne zagrania oglądając demka z profesjonalnych gier), oglądaj profesjonalne mecze (nauczysz się zajmować Różne miejscówki, zagrania itp.; sam się nauczyłem wiele oglądając pro graczy), czasami graj na publicznych serwerach (nie przejmuj się jeśli słabo będzie Ci szło, grając z Lepszymi od siebie dużo się nauczysz).

Nie graj na siłę, tzn. nie graj jeśli nie czujesz się na siłach czy od niechcenia, możesz znaleźć kolegów do gry, którzy będą ci podpowiadać itp.

Od początku grania staraj się wyzbyć złych nawyków typu :

- kucanie przy strzelaniu full auto (kucając jesteś wolniejszy, więc jesteś łatwiejszym celem)

- przeładowywanie broni od razu po zabicu przeciwnika (w sytuacji gdy po sprayu zostaje Ci 15 naboji, nie ładuj broni bo nigdy nie wiesz czy za chwilę nie zjawi się kolejny przeciwnik, to 15 naboji powinno ci starczyć na zlikwidowanie go)

- nie quickswitchuj broni gdy nic się nie dzieje, tzn. nie zmieniaj jej co sekundę)

Mam nadzieję że moje rady ci się przydadzą :)

Jeśli chcesz żebym ci odpowiedział na pytanie, nie zapomnij zacytować mojego postu lub mnie oznaczyć  :)

Opublikowano

od siebie jeszcze dodam, zebys nie zmienial celownika czy innych ustawien myszki/celowania czy jakichkolwiek ustawien w grze co godzine jak to niektorzy maja w zwyczaju robic, postaraj sie znalezc idealne ustawienia pod ciebie, mozesz sie wspomoc configami kogos z profesjonalnych graczy, staraj sie grac z lepszymi w miare mozliwosci, grajac z lepszymi uczysz sie myslenia, staraj sie myslec po prostu jak przeciwnik, co ty bys zrobil na jego miejscu, gdzie poszedl itd. ale przede wszystkim grac jak najwiecej jak wyzej ci pisza.

wbw0og.png

LOUIS VI MORDO CZŁOWIEKU

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...