Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam anime z romansem

kuba747

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukam anime typu romans ale jestem zielony w "romansach" i chciałbym obejrzeć coś co mnie nie zrazi do dalszego oglądania. Z góry dzięki za pomoc :)

Silentiumpc gladius m20 | Silentiumpc vero L1 500w | Msi b150 pro/vdh | i5 6500 | Sandisk ssd plus 240GB | Silientiumpc Fortis 3 | 8GB DDR4 | Gtx 660 OC 2GB |

Opublikowano

3. Tytuły tematów muszą odzwierciedlać jak najdokładniej ich treść. Np.: nie "Szukam animu!", a "Szukam anime z romansem".

Czytanie regulaminu nie boli. Naprawdę.

Jak wyżej Toradora!.

Honey and Clover

Nodame Cantabile

Clannad

Angel Beats!

Chuunibyo

5 cm per second

Szept Serca

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

@Ariness przepraszam mój błąd miałem długą przerwę od forum.

Dziękuję za odpowiedzi zaraz posprawdzam.

Silentiumpc gladius m20 | Silentiumpc vero L1 500w | Msi b150 pro/vdh | i5 6500 | Sandisk ssd plus 240GB | Silientiumpc Fortis 3 | 8GB DDR4 | Gtx 660 OC 2GB |

Opublikowano

Z tych "lekkich" romansów:

- Sankarea,

- Angel Beats!,

- Bosou Renkin.

Coś bardziej:

- Yamada-kun to 7-nin no Majo,

- Tasogare Otome x Amnesia,

- Date A Live,

- Plastic Memories (tu polecam podchodzić z dystansem, bo potem zapomnieć ciężko ;x),

- Shakugan no Shana.

Oczywiście nie są to zwykłe romanse, bo takie bez akcji to sama nuda. B)

Ps. w SAO jest fajny (w sumie, mój ulubiony xD) romansik, jeśli nie oglądałeś. :D

Opublikowano

Postanowiłem zacząć od Plastic Memories, jak myślicie dobry wybór jak na pierwsze tego typu anime ?

Opublikowano

Postanowiłem zacząć od Plastic Memories, jak myślicie dobry wybór jak na pierwsze tego typu anime ?

Zły, bo plastic memories to slabe anime

6108514433687761429644.png

Opublikowano

Moim zdaniem zbyt mocne jak na pierwsze takie anime. Od siebie polecę ci:

Nana - muzyka 1000/10, romans 9/10, okruchy 10/10, fabuła 10/10, dramat 10/10. Anime zasługuje na ocenę 10 bez dwóch zdań

Amagami SS - 6 innych historii i 6 różnych dziewczyn, komedia, szkolne. Są dwa sezony.

White Album 2 (koniecznie druga wersja) - bardzo dobra, moim zdaniem smutna seria, z bardzo dobrym romansem i kozackim dramatem, muzyka jest dobra, a akcja rozgrywa się w liceum.

Kaichou wa Maid-sama! - bardzo dobra komedia, typowy romans dla dziewczyn, gdzie to facet stara się. 

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Moim zdaniem zbyt mocne jak na pierwsze takie anime. Od siebie polecę ci:

Nana - muzyka 1000/10, romans 9/10, okruchy 10/10, fabuła 10/10, dramat 10/10. Anime zasługuje na ocenę 10 bez dwóch zdań

Amagami SS - 6 innych historii i 6 różnych dziewczyn, komedia, szkolne. Są dwa sezony.

White Album 2 (koniecznie druga wersja) - bardzo dobra, moim zdaniem smutna seria, z bardzo dobrym romansem i kozackim dramatem, muzyka jest dobra, a akcja rozgrywa się w liceum.

Kaichou wa Maid-sama! - bardzo dobra komedia, typowy romans dla dziewczyn, gdzie to facet stara się. 

Dzięki sprawdzę Nana :)

Opublikowano

Na pierwsze poleciłbym raczej Ore Monogatari!!, nie jest to jakiś wybitny romans, ale jest troszkę komedii, która sprawia, iż anime ogląda się bardzo przyjemnie.

Opublikowano

Plastic Memories - Mniej niż 7/10 nie powinienem dać. Przewidywalne.

Golden Time - twórcy Toradory. Pod względem komedii czy dramatu wg mnie lepsze. W Golden Time bohaterowie są studentami... ale za całokształt to chyba Toradora wygrywa. Toradora 9/10 a Golden Time 8/10. 

Tasogare Otome x Amnesia - szkolne, trochę śmiesznych wstawek, horror, dramat, romans. Takie 8/10 

https://www.youtube.com/watch?v=oYTGSZEYm60

Sukitte ii na yo. 

Mashiro-iro Symphony: The Color of Lovers - lekki, przyjemny romansik. Prawie na jesienny wieczór - wieczory. Bywa nieprzewidywalne. Zakończenie dobre. Polecam

Shuffle! - szkolne, trochę ecchi, harem, trochę śmiesznych wstawek, fantasy. Po jakimś czasie zamienia się w dramat. Co do oceny 7-8/10

Myself;yourself - takie sobie. Co do oceny to 6-7/10 

OST z tego anime: 

.... Nagi no Asukara? Kreska super, OP 1 dobry ale 2 OP to mistrzostwo <3

Zetsuen no Tempest? Jakiś romans też tam jest. Bardzo ładna kreska, anime do połowy jest mega, zakończenie super, 2 ED jest genialny <3

PS. Wiem, że nie wszystko wyżej wymienione anime należą do jakoś mega wybitnych, ale mi się podobały, fun był jakiś podczas oglądania i dlatego je polecam. Może przypadnie do gustu. 

­

Opublikowano

Tasogare Otome x Amnesia - szkolne, trochę śmiesznych wstawek, horror, dramat, romans. Na samym końcu leciały mi łzy xD Takie 8/10

Tego anime nie polecam bo strasznie zepsute w stosunku do świetnej mangi. Chociaż jak się pominie istotne wady to dla romansu obejrzeć można. 3/10

Myself;yourself - takie sobie. Co do oceny to 6-7/10

To anime polecam lecz było chwilami bardzo kontrowersyjne co uważam za sporą zaletę. Zakończenie bardzo dobre.

Zetsuen no Tempest? Jakiś romans też tam jest. Bardzo ładna kreska, anime do połowy jest mega, zakończenie super, 2 ED jest genialny <3

Dobre anime, ale druga połowa bardzo słaba, a ostatnie odcinki plus zakończenie to prawie, że żenada. Mam głównie na myśli to co zrobili z główną bohaterką. Ogólnie postacie w tym anime okazały się beznadziejne.

PS. Wiem, że nie wszystko wyżej wymienione anime należą do jakoś mega wybitnych, ale mi się podobały, fun był jakiś podczas oglądania i dlatego je polecam. Może przypadnie do gustu.

Najważniejsze, żeby przyjemnie się oglądało, a takich jest większość.
Opublikowano

Dziękuje za pomoc zacznę od toradory bo najczęściej się pojawia w odpowiedziach.

Opublikowano

Hm, a może coś z "kinówek"? Ruchomy zamek Hauru, jest tam wątek miłosny. A takich "serialowych":

Bokura ga ita, Chobits, Cossette no Shouzou, Hiyokoi, Isshuukan Friends, Kamisama Hajimemashita, Kimi ga Nozomu Eien, Nerawareta Gakuen, Princess Tutu, Romeo x Juliet, Shiki, Shin Shirayuki-hime Densetsu Pretear, Sukkite Ii na yo, Tari Tari, Tenjou Tenge, Vampire Knight. 

Ale w One Week Friendzone nie ma romansu. Nazwa zobowiązuje. Tam jest opisana historia bliskiej przyjaźni. I nawet jak to się w dwunastym epie może zmienia (dokładnie nie pamiętam), nadal to nie jest romans, Renia.
W Hauru w sumie też, bo tam to jest wątek poboczny, ale nie zmienia to faktu, że film warto obejrzeć bardzo.
A Nerawareta Gakuen to też kinówka. :P

Dla mnie ten bohater podkochiwał się w niej, ale to tylko moja interpretacja, co nie oznacza, że nie warto tego obejrzeć. Nie jest jakieś super, wybitne anime, ale takie na nudne dni w sam raz. Wątek poboczny, ale warto :p

Opublikowano

Hm, a może coś z "kinówek"? Ruchomy zamek Hauru, jest tam wątek miłosny. A takich "serialowych":

Bokura ga ita, Chobits, Cossette no Shouzou, Hiyokoi, Isshuukan Friends, Kamisama Hajimemashita, Kimi ga Nozomu Eien, Nerawareta Gakuen, Princess Tutu, Romeo x Juliet, Shiki, Shin Shirayuki-hime Densetsu Pretear, Sukkite Ii na yo, Tari Tari, Tenjou Tenge, Vampire Knight.

Ale w One Week Friendzone nie ma romansu. Nazwa zobowiązuje. Tam jest opisana historia bliskiej przyjaźni. I nawet jak to się w dwunastym epie może zmienia (dokładnie nie pamiętam), nadal to nie jest romans, Renia.

W Hauru w sumie też, bo tam to jest wątek poboczny, ale nie zmienia to faktu, że film warto obejrzeć bardzo.

A Nerawareta Gakuen to też kinówka. :P

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Dziękuję wszystkim za pomoc :) (tak wiem trochę późno ale nie miałem wcześniej czasu)

Opublikowano

Witam, szukam anime typu romans ale jestem zielony w "romansach" i chciałbym obejrzeć coś co mnie nie zrazi do dalszego oglądania. Z góry dzięki za pomoc :)

Kenzen Robo Daimidaler

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...