Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co myślicie o dzisiejszych serwerach Minecraft?

Hejter Natan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka otóż miałem jakąś przerwe w mc ponad 1.5 roku i widzę że teraz na kązdym serwie jest jakis wygórowany drop ze stone , noobskie pluginy bugi , admini 13 lat wszędzie vipy za sms z full eq , czity itd.. 

A kiedyś jak grałem to cziterów sie wykrywało w 5 min admini byli dorośli jak się trafiło a często sie to zdarzało to nie było żadnych sms shopów a jak już to takie które utrzymywały serwer i nic prawie nie dawały dzięki czemu można by było byc lepszym była miła atmosfera rozmowy na tsie/vt/skype budowanie razem , zbieranie , kopanie itd po prostu było fajnie nawet wtedy sie opłacało farmy robić zwierzęta itd.. pułapki i tak mogę pisać w nieskonczonośc 

Jakie jest wasze zdanie na ten temat i czy wogóle istnieje jeszcze jakiś serwer na starych zasadach ? wiecie możę chętnie go oblukam

xmMfHrm.png
Opublikowano

Przez okres 1-2 lat społeczność WSZYSTKICH gier z nieznajomych powodów zeskoczyła inteligencją do stanu krytycznego

Cheaterzy,cebulaki,złodzieje,scamy. Nie ma gry bez tych wymienionych gdyż każda społeczność jest nagle od 1-2 lat zła a jeżeli chcesz coś sprzedać za PLN to odrazu złodziej bo ktoś tam kradnie to każdy od razu kradnie -.-

Brzydko się wypowiem - internet się spie***lił w jakieś 1,5 roku. Kiedyś reziego filmy były normalne ooo a teraz jak ktoś ogląda jest jeba**m dzieciakiem.... I co to za społeczeństwo -.-

P.S wybije ktoś tych wszystkich debili bo się wiecznie nudzę bo nie ma nigdzie frajdy z ich powodu -.-

Opublikowano

Nie graj na polskich serwerach, proste. Na zagranicznych masz ogar, gracze chętnie ci pomagają, dają itemy jeśli się o to poprosi (nie zawsze, ale nawet jeśli nie da, to nie napisze "spierdalaj nie dam ci" tylko "nie mam, wybacz" ):v

­

Opublikowano

Serwery są robione przez nie dojżałe osoby, gdyż większość z nich szuka naiwnego sponsora, który za wszystko zapłaci. Co do pluginów to wygląda to dziś wygląda to tak: ,,Na naszym serwerze znajdziesz tylko AUTORSKIE pluginy". Po pierwsze to nie prawda, jednak nie mówię że to źle, bo czasami można postawić dobry serwer na pluginach z neta. Po drugie te autorskie pluginy to zazwyczaj skrypty lagujące serwer. Oczywiście oprócz społeczności tworzącej serwer, gruntowne zmiany przeszła także społeczność graczy. Średni wiek graczy to 13 lat jednak rozwój intelektualny większości z nich to poziom 10-cio latka. Wiec podsumowując. Jeśli masz dużo cierpliwości do dzieci to graj na polskich serwerach. Jednak jeśli szukasz dobrej zabawy o relaksu to polecam zagraniczne serwery :)

Opublikowano

Sam prowadzę serwer i prawda gra dużo dzieci. Nie jestem jednak w stanie powiedzieć jak jest na innych serwerach gdyż nie gram na żadnym gdyż zajmuję się swoim i to mi wystarczy.

Co do tej dzieciarni i cebulactwa no występuje jednak nie wiem czy u mnie jest wyjątek czy co ale takie osoby nie są zbytnio lubiane i zazwyczaj są "wypędzane" a wszyscy praktycznie sobie pomagaja na tyle ile mogą. Może to dlatego że gra 20-30 osób a może nie. Co do "Autorskości" pluginów to tak jak ktoś już wspomniał 90% z tego to pluginy z internetu a te faktycznie autorskie nie są zazwyczaj optymalne (Może nie gram na innych serwerach ale lubię sprawdzać co się dzieje).

Osobiście chciał bym stworzyć takie miejsce gdzie każdy by mógł wejść z kumplami i sobie spokojnie pograć i się dobrze bawić ale nie wiem czy jest sens robienie kolejne EasyHC czy innych Wojen Gildi (Tak wiem za marzenia nie karają)

Opublikowano

Ja właśnie mysle czy wgl istnieje jakiś jeszcze serwer gdzie jest dobry antycheat i itemy maja wartość nikt nie biega w Full prot a nawet żelazo i węgiel maja wartość co myślicie znacie może taki ?

xmMfHrm.png
Opublikowano

Mnie wkurzają wszystkie dzisiejsze serwery. Pamiętam jak istniały serwery classic bez żadnego dropu ze stone'a. Ochhh... Ile ja bym dal zeby jeszcze takie serwery istnialy <3­

­

Opublikowano

Ciekawe czy ktoś jeszcze pamięta "lycosa". Pierwszy serwer na którym grałem. I chyba najlepszy do tej pory. To był klasyk :D Teraz już nie ma takich serwerów :/

Opublikowano

Również zauważyłem że minecrafta już nie jest taki sam jak kiedyś. Miałem 2 lata przerwy i nie mogę się pozbierać po tym. Marzę o takim serwerze gdzie admini i moderatorzy są naprawdę potrzebni i każdy kidmod stara się o moda a mod o admina. Teraz to wszystko robią za nich pluginy. Od paru dni obserwuje różne serwery i chce założyć własny, mam wiele pomysłów i duże doświadczenie (adminowalem na wielkich i znanych serwerach) ale nigdy nie miałem cierpliwości i umiejętności do stworzenia paczki pluginow i ustawienia dobrze permission. Obecne wszyscy są nastawieni na jakieś zyski z tego a ja marzę o serwerze gdzie można się fajnie bawić. Obecnie zbieram na nowy komputer a kiedy już uzbieram może zbiorę jakąś paczkę do stworzenia fajnego serwera gdzie można naprawdę bardzo fajnie grać. Zauważyłem że minecrafta opuściły starsze osoby nie chodzi mi o 25-40 lat ale takich jak ja 18 lat. Teraz na serwerach survival jest tak ze jak nie wejdziesz z kolegami których znasz z reala nie zagrasz ponieważ jeśli będziesz chciał się dołączyć do gildii to nikt cb nie doda ponieważ wszyscy się boją że im wszystko zepsujesz, zabijesz ich itp.

Opublikowano

Dzisiaj się już po prostu nie robi serwerów z pasji, dzisiaj się robi serwery dla pieniędzy. Identyczna sprawa jak w Metinie. Kiedyś by założyć serwer, trzeba było mieć coś więcej niż komórkę, którą rodzice Ci co miesiąc ładują, a z racji, że hostingi wyłapały łatwą kasę na dzieciakach to oferty są robione pod takie właśnie osoby. Prosta zależność - jest popyt to i jest podaż. Tak więc nie ma się czemu dziwić, iż dzisiejszy rynek (polski) to w 80% (jak nie więcej) szambo. Im bardziej serwer jest dopracowany i złożony tym mniej osób na nim gra, chociażby ze względu na przeciętne IQ gracza, które oscyluje w okolicach rozmiaru mojego buta (45 jakby ktoś pytał) i pojęcie czegoś więcej niż - Kali ma miecz, Kali zabijać, Kali niszczyć - nie ogarnie.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Ja uwielbiam grać na serwerze ze społeczności bitcoinowej. Ogółem, siedzę tam od około dwóch lat, pluginów prawie nie ma (jest w sumie tylko do zabezpieczenia skrzynek i blockcounter), a tak, to nie ma cuboidów nawet. Jest prosta zasada - ruszysz teren robiony przez innego gracza, ban. Koniec. Wszyscy budują na survivalu i nikt nikomu nie psuje. ^^

Pomogłem? Polub mój post :3

Opublikowano

Zrobiłem mały test przez niecałe 2 dni szukałem serwera na starych zasadach i co ? i jakby to moja babcia powiedziała dupa jasiu pierdzi stasiu ! Same niedorobione serwery survival easyhardcore <--- kto wgl wymyslił te nazwe easyhard/easyhardcore ? Co ma słowo łatwo i ,,trudno'' wspólnego bo ja nwm rozumiem jakby np było że duży drop ale po dedzie ban a tu dupa xD po dedzie czasami nawet eq nie tracisz druga sprawa co drugi serwer w opisie ,,Dorosła i kulturalna administracja'' wchodze na serwer a tu admin rozdaje koxy , wyzywa coś mu sie nie spodoba banuje a na tsie ma głos 10 letniej dziewczynki bez mutacji.

Nie znalazłem ŻADNEGO Serwera gdzie np nie byłoby stoniarek , boy farmerów , vipa który ma diax full sety i po stacku koxów , i co najważniejsze nie znalazłem żadnego serwera który by miał anty x rya i drop normalny z rud , wszystko tylko frakcje gildie easy ewentualnie minigry nawet już freebuilda nie moge znaleźć...

Jeśli ktoś z was znajdzie taki serwer to prosze o kontakt na pw z góry dziękuje . Bo sie wkońcu wnerwie i sam taki zrobię xD ale to jak ogarne hajs na hosting 

xmMfHrm.png
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzisiejsze server to nuż nie to co kiedyś... Niena tej zabawy nie ma ludzi ... Wszędzie pełno easyhc . dzisejsze servery kojarze sobie z obsydianem i tnt ... Nie ma tego co kiedyś : drewniade zameczki ładne wieże ozdobne tylko są obsydianowe kloce

4.png

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Może ktoś kojarzy serwer mc.jee.pl? Istniał jakieś 3 lata temu, jak ktoś kojarzy, to może kojarzy mapę z czerwonym spawnem? To był super serwer, kopało się w normalnej kopalni bez dropów, można było poza miastem kopać (nie wiem czy w tej edycji ale w którejś tak było na pewno) była kopalnia złota z której po przepaleniu dużej skrzyni złota oplacałem dzialeczkę (tak, nie było adrmowych działek) na tydzień. Było fajnie, niecały rok temu nawet kolega wyszukał serwer gdzie dali te mapę, i było przez chwilę tak jak kiedyś, ale nie tak  samo, bo mało graczy. 

Teraz jest tylko coraz gorzej. Można tylko powspominać stare czasy. Serwer o którym marzę ja i jeden z przedmówców nie powstanie.

Opublikowano

A jaki byście chcieli porządny serwer ;p To czy serwer jest porządny nie zależy tyko od administratora tylko też od graczy :) No dobra dobra jak jest ****, a nie administrator to nie ma prawa żeby coś działało i żyło.

Bywalec
Opublikowano

Mi brakuje serwera typowo hardcore. Taki prosty serwer, bez żadnych koplań itp. taki, jaki był skkfa. Tam była świniarka i button do losowego tp, nie było żadnych vipów etc. grało tam dużo osób, bo nie był skomplikowany i miał ogarniętą administrację.

Teraz wszystkie większe polskie serwery to mieszanka skyblock, parkour, freebuild, survi i widać np na takim serwie 1000 graczy, a podzieleni są na 10 różnych serwerów i de fakto tylko po 100 na jednym rodzaju gra.

5jJNSGS.png

Opublikowano

A to może zamiast zakładać tematy i wspólnie płakac zrobimy coś?!!

Ile jest tutaj osób które piszą "chętnie zagram na czystym sv, gdzie itemy mają wartość, gdzie każdy gracz to gracz a nie gnojek z podwórka, gdzie czat nie jest ciągle zasypywany kłótniami".

Ile razy ktoś tworzył na wasze płacze serwer na który ustawiał 50slotów żeby było ogarnięte, a ile osób wtedy grało? 5 max i do tego na starcie.

Cały czas płaczecie jak małe dzieci ale nikt nic nie robi.

Może tak weźmiecie dupę w ręce i coś zrobicie, widać ile osób szuka tutaj czegoś normalnego z normalnym dropem i minimalną ilością oszustów, to może zrobi ktoś serwer 1.2.3ver i napisze do tutaj zgromadzonych IP albo link do prezentacji ?!!

Bo naprawdę, sracie pod siebie, płaczecie ale nic nie robicie, ok rozumiem.

Nie każdy chce wydać kasę na tworzenie serwera, nie każdy wie jak go robić, ale skoro jest tu 10 chętnych to może choć jeden zrobi serwer i zaprosi pozostałe 9.

Nie odbierajcie tego jako wyzywanie, czy obrazę, ale naprawdę aż dupa szczypie od tych tematów, widziałem 3 serwery pablos11 / serwery Chocoszok i innych użytkowników gdzie jest ogarnięty drop albo go nawet nie ma, gdzie serwer jest typem gdzie węgiel ma wartość i handluje się nim, a ile jest graczy ??

Dziś godzinę grałem na pustym zanim ktoś wszedł i pograł ze mną.

I na koniec, bo też szukam takich serwerów jak Wy, też chcę pograć na serwerze gdzie napiszę "pomocy" to ktoś mi pomoże a nie odpowie "spierd*alaj dzieciaku" czy podobne.

Każdy kto chciałby pograć na takim serwerze jak kiedy za czasów 1.4 / 1.3 niech napisze na PW.

Chętnie zrobię owy serwer, od podstaw sam, lecz żeby potrwał on miesiąc to se odpuszczę, szukam kogoś zdecydowanego i pewnego że chce takie coś.

Informacje na PW

@Hejter Natan

@Latkus

@King of Tiger

@zqa11xx

@Pitbull !

@RayCraft

@Kuba124PL

Na koniec, bo temat wspominania i opinii, jeżeli naprawdę chcecie serwer na którym ktoś gra, utrzyma się i będzie miły to może pomożecie w jego prowadzeniu, czyli gdyby 20 graczy z własnego serca wpłaciło 5zł raz miesięcznie [bo to niewielka kwota dla pojedyńczej osoby] to właściciel miałby 100zł na utrzymanie maszyny.

Serwer by przetrwał, gracze by byli, a stworzyć serwer HC [stary bez dodatków] czy SV bez działek plotme to nie problem i dałbym radę w ciągu kilku godzin ;)

Tak więc, jak ktoś chce serwer takiego typu jak piszecie to poproszę na PW

Aegris RPG [Mod]

Forum serwera: Aegris.cba.pl/aegrisforum [ Faza tworzenia]

Prezentacja: Link

Opublikowano

@Up Teraz może Ci się wydawać takie proste zrobienie serwera, powodzenia. 

Dla mnie porzadnę serwery skończyły się już na becie minecraft'a kiedy ta gra jeszcze była "biedna" czy "prosta". Teraz występuje miliony pluginów, kompletnie niepotrzebnych, a wręcz przeszkadzających w grze. Gra się robi sztuczna i nudna, szkoda czasem po prostu na to czasu.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Autor tematu ma status konta permanentnie zbanowany. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...