Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jinx vs Tristana

Virge

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

chciałabym podyskutować o tym, kto ma większy push/clear. Kiedyś to Jinx była na pierwszym miejscu, a co z obecną Tristaną? Tristana jest teraz bardziej grywalną postacią od Jinx, więc rodzi się pytanie: która postać najbardziej nadaje się do pushowania/clearowania?

Czekam na Wasze zdanie, jednak proszę, by w tym temacie nie było żadnych kłótni - każdy ma prawo do swojego zdania!

Głosy na dane postacie:

- Jinx: 5 głosów

-Tristana: 10 głosów

Ostatecznie wygrywa Tristana - dlaczego? poczytajcie komentarze :)

(temat do zamknięcia)

janna_by_xlittlex-d8cqbj4.png

~ Janna, the Storm's Fury

Opublikowano

Do pushowania bardziej nadaje się tristana, bo ma swoje E które zadaje dmg po last hicie miniona i działa na wieże + odskok, który dobrze działa, jak ktoś chce nas zgankować, natomiast jinx nie ma żadnego escapu, i sama nie niszczy towerów szybciej, więc tristana wygrywa pod względem cleara.

Opublikowano

Jako main Jinx powiem, że uwielbiam nią grać bardziej od Tristany pod tym względem, że jeśli np. zbijemy ten turret czy inhi to mamy dodatkowy movementspeed, a Tristana może nie zdążyć uciec. Jinx z braku escape troszkę gorzej od Tristany, ale mimo tego nadal obstawiam za nią. Ma lepszy push i farmę od Tristany.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Obie postacie są dobre, lecz ja osobiście wolę Jinx ponieważ ta postać ma sama w sobie potencjał, dobry dystans z speli, stun i slow + ult na całą mapę no i oczywiście z*******a passywka ;p 

xD 

Opublikowano

Jako main Jinx powiem, że uwielbiam nią grać bardziej od Tristany pod tym względem, że jeśli np. zbijemy ten turret czy inhi to mamy dodatkowy movementspeed, a Tristana może nie zdążyć uciec. Jinx z braku escape troszkę gorzej od Tristany, ale mimo tego nadal obstawiam za nią. Ma lepszy push i farmę od Tristany.

Obie postacie są dobre, lecz ja osobiście wolę Jinx ponieważ ta postać ma sama w sobie potencjał, dobry dystans z speli, stun i slow + ult na całą mapę no i oczywiście z*******a passywka ;p 

Ja również jestem za Jinx oraz za tym, że obie postacie są na równym poziomie. Warto dodać, że Jinx jest za 6300, a Tristanka za 1350 (jeśli się pomyliłam - przepraszam)

janna_by_xlittlex-d8cqbj4.png

~ Janna, the Storm's Fury

Opublikowano

Jinx ma strasznie dużo przydatnych rzeczy, jednak tristana lepiej sprawdzi sie 1 vs 1 i teamcompie, jeżeli miałbym (widzieć jinx vs trist) oczywiste jest to, ze trist by wygrala.

Mając E ktore na adc w fazie 18lvl zadaje bardzo duze obrazenia dodaj 2x autoattack + ult + chwilowy mocny attack speed.
BTW - jinx nie ma lepszego pushinglane + farminglane. Tristana ma "E" które jest aoe i idealnie sprawdza sie na turrety. To zależy też kto jaka postacia lubi grać, jinx nie powiem, jest dobrym adc jednak 1 vs 1 na 18 lvl w duzej fazie gry moze miec problemy, bo nie ma escape (nie liczac flasha).

Opublikowano

Jinx jest lepszym hyper carry, Tristana jak i Vayne są dobre pod split. Vayne wiadomo, pushujesz, farmisz i zabijasz jak ktos wpadnie. Tristaną pushujesz, farmisz i uciekasz xD

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

jak dla mnie to tristana wygrywa 18lvl fullbuild

pod wzgledem clearu na lanie jinx, ale siege wygrywa tristana

jinx mocniejsza z peelem w teamfightach

2:2 jak dla mnie to sa rowne

Opublikowano

Jinx ma swoje "q", które dość szybko pushuje,  zaś Tristana ma swoje działka, plus te bomby, które też sporo zdziałają. Sama nie wiem, chociaż ja bardziej jestem przychylna ku Jinx. jej ult petarda, zasięg na całą mapkę, może ukraść barona, smoka etc. Sama Tristana nie wiem czy dałaby radę, jedynie ze wskokiem, a potem flashem, o ile by wyszło. 

Opublikowano

Nie będę się rozwodził na temat "która postać jest lepsza" bo nie ma sensu - zależy od team compu i na kogo się gra, ale jeżeli chodzi o szybki push, czy też laneclear to tristana radzi sobie lepiej.

Aktywna i bierna część "E" + bonusowy as z "q".

giphy.gif

Opublikowano

jinx to drewno bez dasha. Latwo zgankowac i zruchac.

Trista to irytujący jordl który ma 2 escapy.

Jednyne to te 700 range w late dla jinx ale jak team od ciebie spie***la to i tak nie pomoze bo samemu nie uciekniesz przed rengarem shaco poppy czy warwickiem.

Wygrywa wstrętny jordl który jest nie do zgankwania.

Opublikowano

Dyskusja trochę bez celu, każdemu pasuje inna postać. No ale jeżeli chcesz poznać nasze zdanie to dla mnie Jinx>Tristana :). Wystarczy wiedzieć co się robi i ten mały skaczący Yorld nie jest już taki straszny.

syndra_sig_zps3151e2d8.gif

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

​Osobiście również wolę Jinx. ­Jej "q" świetnie "czyści" linię, szybko pushuje. "w" ma daleki zasięg, niekiedy jak się gra na enemy Jinx to w uj daleki. "e" niejednokrotnie pomaga w ucieczce, czy zabiciu wroga. Ult to już w ogóle petarda. Jest na całą mapę, niejednokrotnie można ukraść barona czy dragona.

Opublikowano

Jasne, że Jinx jej ult pozwala powrócić do gry i wyłapać łatwe kille. Szybki push i pasywka, dzięki której staje się jeszcze lepsza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...