Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Terenzo - brak polowań/biologa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio zauważyłem, że na serwerze, który postawiłem niedawno, na plikach od Terenzo, nie ma polowań, oraz wszystkich misji u biologa? Proszę o pomoc chciałbym aby to było bo razem z 5 kolegami chcemy pograć sobie jak na pl, ale bez tego ich podejścia pay-to-win.  Do tej pory wiem tylko, że takie misie powinny być w katalogu quest pod nazwą locale.lua, ale po edycji tegoż pliku i wrzuceniu go do FTP przez fillezile nic się nie dzieje. Pomocy...

Opublikowano

musisz dodać quest w Virtualboxie, wpisujesz scieżke do questów usr.. (nie pamiętam dokładnie) zatwierdzasz enter i wpisujesz /.qc nazwa_questa.quest

Opublikowano

Dobra rozumiem o co ci chodzi, ale w mojej sytuacji to nie ma sensu, bo nie chodzi mi o quest dodawany do serwera ręcznie, tylko quest, który powinien być na stałe zaimplementowany w grze.

Opublikowano

Daj sobie 250lvl lub tam 30lvl na zęby, zrób rlg i zobacz czy nie masz biologa, bo on był chyba tylko z tego co pamiętam. Sam się zastanawiałem czy są misje aż w końcu 250lvl i po rlg miałem biologa... Także tak było w moim przypadku :)

Opublikowano

Jakieś inne propozycje?? Pobrałem z niemieckiej strony quest polowań w formie hunting_missions.quest, hunting_missions.lua, ale dodawanie takie standardowe do ftp, a później w virtualce wpisanie ./qc hunting_missions.quest nic nie daje, questu jak nie było taki nie ma...

Opublikowano

To nie rozwiązuje mojego problemu, potrzebuję aby misje polowań 2_90lvl działały tak jak na Metin2.PL. Zakładając, że nie będę musiał pisać questów, ponieważ powinny się one znajdować w plikach od Terenzo. Ewentualnie mogę dodać dodać ów quest, kiedy dostane do niego działające pliki .quest/.lua

Opublikowano

@Sevence ™ Chciałbym uzyskać tak jak pisałem serwer jak najbardziej podobny do metin2.pl. Jeśli chodzi o exp/drop yang/etc. to pliki od Terenzo są genialne, ale nie ma na nich głównej nadającej charakter misji to jest: polowanie, i na niej mi najbardziej zależy. Resztą misji zajmę się później, najprawdopodobniej jak wykryję, której nie ma w pierwszej kolejności pobiorę ów misję z niemieckiego forum i ją przetłumaczę. Jednakże misja z polowaniami to coś innego, ponieważ ta misja powinna być już w grze(powinna działać) i w momencie, gdy chcę zrobić tak jak napisałem powyżej to jest pobrać niemiecką wersję, to nie mogę czegoś takiego znaleźć, bo powinno to przecież być już w grze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...