Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer kabel 24 pin Nie łączy lub dziwnie się zachowuje.

yety1234

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dzisiaj z rana włączam normalnie komputer i wszystko działa. Wyłączam komputer wracam za 2h i komputer się nie chce włączyć.

Powodem nie włączania się komputera z 2h zgadywania okazał się kabel 24 pin. Zasilacz normalnia działa bo mysz się świeci a podłączona lampeczka przez usb świeci więc prąd jest.

NAJDZIWNIEJSZE jest to że gdy wkładam powoli ten 24 pin kabel i to nie do konca to "część komputera się uruchamia"

Mianowicie karta graficzna przedni wiatrak i płyta główna. I nie rozumiem dlaczego gdy w połowie wkładania nagle wszystko działa a po włożeniu do końca nagle nic już nie działa.

Wyciągałem wszystko i testowałem. Nawet wyciągałem jedną kość ramu a później drugą i nic.

Nie wiem o co dokładnie chodzi ale komputer został złożony prze zemnie 25 sierpnia więc jeśli chodzi o budowe to nie było przy niej żadnych problemów. Wszystko jest na gwarancji więc mogę wymienić jeśli nie będzie możliwości naprawy.

14 lat  

Opublikowano

To się najpierw dowiedz co jest uwalone to raczej albo płyta albo zasilacz. 

To co że cokolwiek działa bo nawet uszkodzone części działają normalnie jeśli chodzi o napięcia itp 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

zasilacz, bo normalnie teraz pisze z tego komputera ale jak źle rusze tym 24 pinowym kablem to za cholere nie moge włączyć komputera. 

I nie wiem w sumie po co ja się pytam bo tu chyba z automatu wymiana na gwaracji zasilacza?

14 lat  

Opublikowano

Skoro piszesz i działa to tylko gniazdo/wtyczka a nie że jest coś uszkodzone !  Wszystko jest sprawne.

Gdzie to sobie sprawdź, albo na płycie gniazdo albo wtyczka zasilacza nie łączy .  Podepnij dowolny zasilacz 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...