Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ping w matchmakingach. Pomóż proszę.

prokilex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko. Od jakiegos czasu mam problem. W każdym meczu mam ponad 120 pingu i troszkę lossa. Wcześniej wszystko było dobrze i miałem nawet ustawiony max ping 100. Ping wtedy wynosił około 60/70. W pingtescie ping wynosi 35. Poniżej zamieszczam pingi z serverpickera (jpg) i inne. Proszę o wmiarę szybką pomoc i z góry dziękuję.

http://scr.hu/69c8/bi6qe

http://scr.hu/69c8/zb4lo

PS Zaporę mam wyłączoną.

Mój pc: Geforce Nvidia GTX 970 g1

i5 4690k @ 4.5

8 ram

płyta jakaś od msi :D

windows 10

Opublikowano

Zobacz czy to nie zalezy od serwera, bo ja na polskich serwach mam po 40 pingu, a wczorah 2 razy na mm mialem 200 pingu i ani 1 pingu mniej.

Stale 200 pingu, dopiero w 3 meczu mialem 60 pingu.

A jak nie to moze windows jakas aktualizacje pobiera?

Intel Core i3-2120, 3.30GHz -- GTX 560 1280MB -- Mobo H61 -- 4GB ram -- Chieftec 500W -- W7 Ultimate 64 bit.

Wydajnosc systemu:

Grafika dla aero i gier:7.5

Procesor:7.1

RAM:7.1

Ranga w kunter strajku:Supreme.

Oski, czekam na 1 v 1! 

Opublikowano

A internet jaki masz ? Bo większość to ping zależy od internetu a nie od komputera, ewentualnie może coś z płytą sieciową? Sprawdź wszystkie ewentualności, Pozdro!

33eHdSv.png

"Apetytu nie mam, nie muszę dużo zjeść
A na przykład twoja łydka przypomina kurzą pierś
Usiądź gdzieś nad miską, naprawdę to banał
Po prostu się skup i tnij poniżej kolana"

Opublikowano

Mam windows 10 i podobno nie mogę wyłączyć aktualizacji. Żałosne...

Co mam zrobić??

A co do prędkości internetu to przepraszam za wyrażenie ale mieszkam w tak chujowym miejscu, że mam tylko 10 mb...

Aktualny screen.. http://scr.hu/69c8/sstqc

Udało mi się wyłączyć te aktualizacje, nadal lipa..

Opublikowano

Spróbuj tego może pomoże :D

Wejdź w  Start > Uruchom wpisz > gpedit.msc. Potem do folderu Konfiguracja komputera > Szablony administracyjne > Sieć > Harmonogram pakietów QoS I tam kliknij na "Ogranicz rezerwowaną przepustowość". Potem w zakładce "Ustawienia" zaznacz "Włączone" i na dole ustawi limit przepustowość na 0

XPA9.png

Opublikowano

Powiem Ci od nie dawna mam to samo. Prędkość internetu nie ma tu żadnego znaczenia, a jak by nie mówić 10 Mb/s to jest w normie jeśli nie mieszkasz w większym mieście. Mam normalne pingi na polskich serwerach, ale na mmach jest czas że mam +150 pingu stałego. U mnie pomaga reset routera (livebox orange 10 mb/s) i już jest ping taki jak powinien być (oczywiście aktualnie muszę go resetować z 2-3 razy na dzień). Zobacz czy u Ciebie to nie pomoże, niektórzy maja problem od tej aktualizacji w zależności od dostawcy. U mnie to raczej nie jest problem z dostawcą, bo w tym czasie kiedy mam ping na mmach, to normalną prędkość jak i ping do normalnych serwerow to mam.

Opublikowano

Spróbuj tego może pomoże :D

Wejdź w  Start > Uruchom wpisz > gpedit.msc. Potem do folderu Konfiguracja komputera > Szablony administracyjne > Sieć > Harmonogram pakietów QoS I tam kliknij na "Ogranicz rezerwowaną przepustowość". Potem w zakładce "Ustawienia" zaznacz "Włączone" i na dole ustawi limit przepustowość na 0

lipa :/

Powiem Ci od nie dawna mam to samo. Prędkość internetu nie ma tu żadnego znaczenia, a jak by nie mówić 10 Mb/s to jest w normie jeśli nie mieszkasz w większym mieście. Mam normalne pingi na polskich serwerach, ale na mmach jest czas że mam +150 pingu stałego. U mnie pomaga reset routera (livebox orange 10 mb/s) i już jest ping taki jak powinien być (oczywiście aktualnie muszę go resetować z 2-3 razy na dzień). Zobacz czy u Ciebie to nie pomoże, niektórzy maja problem od tej aktualizacji w zależności od dostawcy. U mnie to raczej nie jest problem z dostawcą, bo w tym czasie kiedy mam ping na mmach, to normalną prędkość jak i ping do normalnych serwerow to mam.

resetowałem już miliony razy... Ale wcześniej tego problemu w ogóle nie było. To trwa około tygodnia...

Opublikowano

Ja mam w sumie podobny problem mam internet z Play'a zawsze miałem po 50/60 pingu na MM'ach ale właśnie od jakiegoś czasu  (kilku dni max tygodnia) ping cały czas skacze co mniej więcej 100ms do 1000 potem spada i znów rośnie i tak w kółko. A mam też internet w telefonie ( też Play ) na nim zawsze miałem po ~120/130 pingu a teraz mam 150/160 ale idzie grać.

XPA9.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...