Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z kartą graficzną

Gość Vosly_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich mam problem otóż gdy podłączam do komputera kartę graficzną jest ciągle czarny ekran więc wziąłem to inaczej... Podłączyłem zintegrowaną i odłączyłem kartę po uruchomieniu komputera podłączyłem kartę i zaznaczyłem aby uruchomił się ponownie. Wtedy załapał, zainstalowałem sterowniki ręcznie i wykrywa GT*** ale problem jest w tym że za każdym razem kiedy uruchamiam komputer muszę tak robić.

W Biosie miałem ustawienie PCI/P** i na to zmieniłem ale nie wiem czy o to chodzi :/

KAŻDY KOMENTARZ OTRZYMA LIKE na zachętę

Karta graficzna: GT 420 (Do przeglądania internetu w wolnych chwilach do pobrania w CS'a)

Płyta główna: Od lenovo ale nie znam modelu (Nie ma na necie)

Opublikowano

Domyśnie zawsze działa VGA potem dopiero włącza się HDMI , wystarczy zainstalować sterowniki by rozpoznało wyjście HDMI podłączone po uruchomieniu systemu załączy się monitor normalnie 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Domyśnie zawsze działa VGA potem dopiero włącza się HDMI , wystarczy zainstalować sterowniki by rozpoznało wyjście HDMI podłączone po uruchomieniu systemu załączy się monitor normalnie 

Sterowniki mam już pobrane i zainstalowane przez menadżer urządzeń ponieważ normalnie nie wykrywało i teraz w sekcji ,, Karty graficzne '' pokazuje GT 420 ale dalej jest problem z uruchamianiem. :| 

Wcześniej pokazywało jako ,, Standardowa karta graficzna microsoft ''

Korzystając z adaptera DVI i podłączając go do karty graficznej jest ten sam problem.

Opublikowano

Miałem podobny problem gdy kupiłem nowego kompa. Może monitor ma ustawienia by wykrywać inny tryb?
Ja np. musiałem poklikać między DVI/VGA/HDMI i zaskoczyło dopiero na DVI.

xSzfbPQ.gif

Opublikowano

Miałem podobny problem gdy kupiłem nowego kompa. Może monitor ma ustawienia by wykrywać inny tryb?

Ja np. musiałem poklikać między DVI/VGA/HDMI i zaskoczyło dopiero na DVI.

W monitorze wszystko jest prawidłowo skonfigurowane ponieważ nie raz zmieniałem kartę graficzną i działało bez problemu no ale dobra i tak wyłączam kompa raz na 3 dni to aż tak mi nie będzie przeszkadzało. Bardzo dziękuje wszystkim za odpowiedzi temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...