Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prosty edytor w/ Syntax Highlighter;Emmet;Vim, Sublime Hotkeys

Vertoi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oto prosty edytor napisany w html i js (node-webkit), oparty na Ace. W kod radzę nie patrzeć, bo pierwszy raz pisałem w js. Mój wkład nie jest tu zbyt wielki, ale dodałem zapisywanie, otwieranie pliku (nie działa: d&d oraz otwórz za pomocą), tworzenie nowego. Dodatkowo po wyłączeniu edytora, zawartość zostaje zapisana i przy kolejnym odpaleniu go jest otwarty ten sam plik. Co 15 sekund plik się automatycznie zapisuje w folderze temp.

op9zss7.png

Zawiera wiele motywów i trybów kolorowania składni dla różnych języków programowania.

gZqfqMZ.png

EP2fd6L.png

zgtbKgc.png

Menu z hotkeyami:

5TMvALH.png

Wszystkie ustawienia dostepne są pod CTRL+, (ctrl i przecinek), tyle że nie są one zapisywane nigdzie i tracą się po wylączeniu programu.

Ustawienia okrojone, wykonane przeze mnie są dostępne w menu Edit -> Settings. Są zapisywane w pliku settings.js i po wyłączeniu programu zostają.

Edytor do działania wymaga jedynie 10mb ramu. Zawiera również plugin Emmet dla CSS i HTML i hotkeye z Vima do wybrania pod CTRL+, (nie testowane, nie korzystalem nigdy z Vima więc nie wiem w jakim stopniu jest to odzwierciedlone).

Cała nawigacja po programie odbywa się za pomocą klawiatury. 

Daję wersję niespakowaną, więc można podejrzeć kod (co zdecydowanie odradzam).

Bugi oczywiście mogą być,  nie testowalem tego programu zbyt dokładnie.

Opublikowano

A komu to potrzebne? A dlaczego? ;)

To żeś się wstrzelił -> http://www.mpcforum.pl/topic/1474667-tut-htmlcss-podstawowy-szablon-strony-porady-na-pocz%C4%85tek/

Ogólnie Ace jest bardzo fajną bazą, można na tym zrobić coś ciekawego, ale trzeba się zastanowić co można zrobić lepiej / inaczej niż w wyżej wymienionych (ciężko będzie delikatnie mówiąc).

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

A komu to potrzebne? A dlaczego? ;)

To żeś się wstrzelił -> http://www.mpcforum.pl/topic/1474667-tut-htmlcss-podstawowy-szablon-strony-porady-na-pocz%C4%85tek/

Ogólnie Ace jest bardzo fajną bazą, można na tym zrobić coś ciekawego, ale trzeba się zastanowić co można zrobić lepiej / inaczej niż w wyżej wymienionych (ciężko będzie delikatnie mówiąc).

mi było potrzebne żeby się zająć czymś, a pomyślałem ze wrzucę ^^
Opublikowano

­W sumie ładnie to wygląda, wiadomo że na początku nie stworzysz "COŚ" wielkiego z  "NICZEGO" xD

W każdym bądź razie dobre na poćwiczenie, a projektów może przybyć ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...