Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ultra Hardcore - pomysł na serwer?

Miluus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio z kolegą wpadliśmy na (chyba) dość ciekawy pomysł by nieco odmienić aktualne serwer minecraft typu... survival + frakcje.

Mamy kilka pomysłów, lecz mamy zamiar robić ankiety i jeżeli pomysł się spodoba od razu zabieramy się do roboty! :D

Cytuję post z naszego fp:

"

Witamy! :D
Ostatnio przeglądaliśmy serwery i doszliśmy do wniosku, że teraz każdy serwer jest taki sam... ciężko znaleźć coś naprawdę nowego i dobrego :x
Wpadliśmy więc na pomysł by stworzyć coś nowego!
Mamy kilka, a raczej sporo nowych pomysłów, w tym odmieniony znany wam tryb hardcore, lecz chcemy zrobić serwer głownie dla was.
Pokrótce przedstawimy wam nasze propozycje, lecz pamiętajcie, że są to tylko wstępne informacje, a wszystko może zostać zmienione na waszą potrzebę, a także zapewne zostanie dodane jeszcze wiele nowych dodatków :P

Kilka pomysłów:
Cały sens serwera będzie się opierał na tym, że cała rozgrywka będzie pod powierzchnią, tzn. nie będziemy mieli dostępu do świata na górze, tylko będziemy przebywać w kopalniach.
Pewnie ktoś z wam mógłby powiedzieć, że takie serwer już są, lecz my wprowadzimy wiele zmian.. a oto reszta z nich...
Zablokowalibyśmy całkowicie drop diamentów... chodzi tu o to, że ktoś kto je zdobędzie będzie na prawdę bogaty... w końcu diament w MC to najcenniejszy blok, a my sprawimy by tak było.
Drop ze stone oczywiście by był, lecz serwer nie opierał by się na tym, że aby być najlepszym trzeba kopać... tego chcemy jak najbardziej uniknąć, dlatego też wprowadzamy unikalne dropy, np. drop z mobów itp (to się ustali).
Wprowadzili byśmy także zaawansowany handel na spawnie, by móc zdobyć bloki z powierzchni mapy.

Pomysłów mamy jeszcze sporo, ale na razie chcemy sprawdzić czy taki tryb by w ogóle przyciągnął chętnych...

Podsumowując:
Będzie to serwer hardcore o odmienionych zasadach gry. Wszyscy którzy są chętni do gry niech dadzą znać!
"

Prosze o ocenienie wstępnie pomysłu i napisanie swoich uwag :)

Opublikowano

Mnie się podoba. 

Mogę pomóc jeśli trzeba :) 

Znam się na pluginach, umiem pisać skrypty. 

Opublikowano

Osobiście zagrał bym na takim serwerze coś nowego, jestem otwarty na nowości więc stałego gracza już macie ;)

P.s oczywiście liczę na wersje 1.8.x

Opublikowano

No cóż, pomysł zły nie jest. Ale mam straszną nadzieje że nie będzie tam gildii, yeah? Gildie spierdoliły by całą "innowacje" tego projektu. Po prostu stałby się to nudny HC pod ziemią. A tak chyba nie chcecie... nie?

Ps. ­oczywiście również liczę na wersje 1.8.x

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

Zastanawiałem się nad dwoma rozwiązaniami:

1. Gildie tylko że z mniejszymi cuboidami

2. Plugin na sojusz i np. 1 gracz może zawrzeć max 10 sojuszy z innymi. Wtedy pozostawała by kwestia gdzie chować swoje rzeczy itp...

Opublikowano

Zastanawiałem się nad dwoma rozwiązaniami:

1. Gildie tylko że z mniejszymi cuboidami

2. Plugin na sojusz i np. 1 gracz może zawrzeć max 10 sojuszy z innymi. Wtedy pozostawała by kwestia gdzie chować swoje rzeczy itp...

Opcja 2. + coś typu ,,działka''. Wynajmowanie miejsca małego, średniego i dużego dla bogatych w diamenty. (brak ekonomii, płatność itemami)

Gildie są już zbyt oklepane i nudne :v

Fajnie jakby to trochę pod RPG podchodziło... (np. nowe przedmioty, nowe moby... :D)

­

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

W sumie dość spoko pomysł, ale zastanawia mnie jakby to wyglądało tak w jaskiniach, czy było by to na zasadzie, że jesteśmy pod ziemią i sobie ciągle kopiemy, tak jak w normalnym mc, czy tam są jakieś tunele, wioski itd zrobione przez jakiegoś moda.

Opublikowano

Fajny pomysł gorzej z realizacją. Same kopalnie na 200 albo więcej graczy? przecież po kilku dniach to by w ogóle stone tam nie było tylko pustki.

Ew. jakieś sektory dla kilku graczy albo coś w tym stylu. Gdyby to nie był Hardcore to może bym zagrał.

PS. To sie nazywa Underground (Czyli wszystko sie dzieje pod powierzchnią)

Opublikowano

Jeżeli chodzi o tryb to bany nie były by długie... chodzi tu tylko o strach przed śmiercią xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...