Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jeden z dwóch monitorów nie działa

VerZ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem bo jeden z monitorów nie dział myślę ze to jest spowodowane kartą graficzną zintegrowaną ale nie wiem jak ją uaktywnić mam płytę główną msi b85m-e45 (procesor i5-4460).

Opublikowano

Masz podłączyć do wyjścia innego grafiki a nie integry ,  pewnie płyta domyślnie wyłącza integrę. 

Aktualnie najlepszym rozwiązaniem na dodatkowy monitor jest kupno monitorów podpinanych pod USB 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nie , monitor USB używa karty graficznej co się ma w kompie, programowo odtwarza obraz na monitorze.  Nie ma nawet zasilania dodatkowego,  w większości przypadków zasila go port USB 3.0. Nie wiem czy znajdziesz takie w Polsce , u mnie ok 100 funtów kosztuje 19-21 cali taki monitor ( 550 zł  )

Podepnij monitor drugi pod grafikę dedykowaną to będzie działał, albo usztywnij integrę jeśli się da .

Lepiej podpiąć pod dedykowaną kartę 

Opublikowano

A p co ci ?  Wywalisz kasę w błoto . Po to są wyjścia na karcie graficznej by je użyć 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...