Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam dwóch gier sprzed lat, i jednej na teraz.

Shczena

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Otóż poszukuje dwóch gier o tematyce podobnej/podobno do RTS.

A więc tak...

Pierwsza gra to tylko urywki jak pamiętam, wiem że byli żołnierze Armii Francuskiej, były morza jakieś, dało się pływać statkami, dużo wojen było, budowało się miasta, koszary. (Gra za czasów epoki prochu oraz broni palnej :D)

Druga gra to była taka ala kreskówkowa, wszystko w tej grze było pełne kolorów i wyglądało to jak dobra bajka. Wiem że były takie małe ludziki (Coś ala minionki) i oni byli zaje^^ xD No i każdy miał inną profesję i był do czego innego. Wiem że się budowało tam bardzo dużo rzeczy.

Trzecia gra:

Szukam jakiejś fajnej gierki typu RTS/Strategia.

Grałem już chyba we wszystkie gry jakie są :D 

Dlatego szukam jakiegoś fajnego i nowego tytułu.

Z GÓRY DZIĘKUJE ZA ODPOWIEDZI I POZDRAWIAM! :):D

Opublikowano

Co do drugiej gry, to taki opis na myśl mi przywodzi gry typu Settlers/Alien Nations/Cultures. Może coś z tych ?

Co do pierwszej, to może Cossacks, lub Cossacks 2 ? Opis nawet by pasował, a gra umieszczona właśnie w tej erze. Jeśli nie, to spróbuj przypomnieć sobie może kilka jakichś innych szczegółów.

A co do nowych - kiepsko. Ostatnio wyszło coś takiego, jak Grand Ages: Medieval, zdające się przypominać nieco Total War, ale jeszcze nie grałem, więc nie wiem, czy dobre. A RTSów takich, jak kiedyś prawie nie produkują.

Z nieco mniej znanych(przynajmniej tak myślę), ale niezłych(więc możliwe, że nie grałeś) na szybko przypomina mi się kilka tytułów:

Battle Realms

Heroes of Annihilated Empires

Warlords: Battlecry

Armies of Exigo

American Conquest(podobne do Cossacks)

Rising Kingdoms

Invictus (grafika może sie wydawać kiepska, ale grywalność spora)

A z tych już bardziej "dziadkowatych":

Primitive Wars

Mayday Earth Conflict(chyba tak to było - swego czasu nazwany klonem Starcraft, ale nie jest takie złe)

KKND 2

Kroniki Czarnego Księżyca(prekursor Total War - ten tytuł szczególnie polecam)

Seven Kingdoms 2

Reflux(w panelu sterowania jawiła się również jako Robo Rumble, więc to może być alternatywna nazwa. Tutaj może przeze mnie przemawiać nostalgia, bo to jedna z pierwszych w jakie grałem)

Total Annihilation: Kingdoms (gra znana, ale ze względu na wiek częściowo zapomniana. Naprawdę warto zagrać, szczególnie, że część fanów ciągle tworzy mody i nie trudno nawet znaleźć kogoś do gry MP)

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

Co do drugiej gry, to taki opis na myśl mi przywodzi gry typu Settlers/Alien Nations/Cultures. Może coś z tych ?

Co do pierwszej, to może Cossacks, lub Cossacks 2 ? Opis nawet by pasował, a gra umieszczona właśnie w tej erze. Jeśli nie, to spróbuj przypomnieć sobie może kilka jakichś innych szczegółów.

A co do nowych - kiepsko. Ostatnio wyszło coś takiego, jak Grand Ages: Medieval, zdające się przypominać nieco Total War, ale jeszcze nie grałem, więc nie wiem, czy dobre. A RTSów takich, jak kiedyś prawie nie produkują.

Z nieco mniej znanych(przynajmniej tak myślę), ale niezłych(więc możliwe, że nie grałeś) na szybko przypomina mi się kilka tytułów:

Battle Realms

Heroes of Annihilated Empires

Warlords: Battlecry

Armies of Exigo

American Conquest(podobne do Cossacks)

Rising Kingdoms

Invictus (grafika może sie wydawać kiepska, ale grywalność spora)

A z tych już bardziej "dziadkowatych":

Primitive Wars

Mayday Earth Conflict(chyba tak to było - swego czasu nazwany klonem Starcraft, ale nie jest takie złe)

KKND 2

Kroniki Czarnego Księżyca(prekursor Total War - ten tytuł szczególnie polecam)

Seven Kingdoms 2

Reflux(w panelu sterowania jawiła się również jako Robo Rumble, więc to może być alternatywna nazwa. Tutaj może przeze mnie przemawiać nostalgia, bo to jedna z pierwszych w jakie grałem)

Total Annihilation: Kingdoms (gra znana, ale ze względu na wiek częściowo zapomniana. Naprawdę warto zagrać, szczególnie, że część fanów ciągle tworzy mody i nie trudno nawet znaleźć kogoś do gry MP)

Tak! Druga gra to Cultures. 

Naprawdę wielkie dzięki! Posprawdzam tytuły jeszcze co mi podałeś i będę miał w co grać! Co do pierwszej gry to nie kozacy, ale bardziej i tak chodziło mi o tą drugą ! DZIĘKI!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...