Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

W jakich ciuchach biegacie?

marianon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcę zacząć biegać nie wiem tylko czy to najlepszy pomysł, żeby zacząć jesienią, a potem w zimie przedzierać się przez chłody. Chyba że ktoś może polecić naprawdę dobry ciuch do biegania w zimnie. Przeglądam różne sklepy internetowe. Znalazłem nawet fajne dresy http://pl.takemore.net/dresy/meskie tylko trudno się zdecydować? A może są inne, jeszcze bardziej profesjonalne ubrania do uprawiania sportu zimą, a ja po prostu o nich nie mam pojęcia? Niech ktoś podzieli się wiedzą i doświadczeniem.

Opublikowano

Bieganie to nie sport ekstremalny, super ciuszki Ci w niczym nie pomogą. Albo się ubieraj grubo i zarazem wygodnie, albo kup bieliznę oraz odzież termoaktywną (pierwszą lepszą) i tyle.

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

­Ja gdy biegałam to ubierałam cieplejsze dresy, jakąś bluzkę z dłuższym rękawem i bluzę na to. Nie ma znowu co się ubierać na "cebulę", bo biegając będziesz cały spocony przez to, a i możesz się przecież przeziębić. 

Opublikowano

Chcę zacząć biegać nie wiem tylko czy to najlepszy pomysł, żeby zacząć jesienią, a potem w zimie przedzierać się przez chłody. Chyba że ktoś może polecić naprawdę dobry ciuch do biegania w zimnie. Przeglądam różne sklepy internetowe. Znalazłem nawet fajne dresy http://pl.takemore.net/dresy/meskie tylko trudno się zdecydować? A może są inne, jeszcze bardziej profesjonalne ubrania do uprawiania sportu zimą, a ja po prostu o nich nie mam pojęcia? Niech ktoś podzieli się wiedzą i doświadczeniem.

Powiem ci kolego, że ja w okresie jesiennym, zimowym biegam po prostu w 2 bluzach, polar, dresowe spodnie, czapka i rękawiczki. Po co przepłacać ? :D

Tylko w okresie letnim zakupiłem sobie spodenki specjalnie przeznaczone do biegania. Po co? Po to aby przylegały do ciała. Nie lubię gdy mam luz.

Co do butów? To już obowiązek. Musisz mieć wygodne i przeznaczone do tej dyscypliny. Zmniejszają prawdopodobieństwo kontuzji, nie bolą cię później pięty, stopa czy też piszczele. 

9368_gold.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jesień to wręcz najlepsza pora na rozpoczęcie przygody z bieganiem. A sam widzisz jaką mamy w tym roku zimę :)

Na wstępie zaznaczę, że początkującego biegacza widać od razu na trasach, ubiera się za ciepło. Trzeba pamiętać, aby się ubrać jakby na zewnątrz było +10st. bo się poprostu ugotujemy. Wychodząc musimy czuć chłód. 

Jesienią i zimą, (ja wgle odradzam) nie ubieramy bawełnianych ubrań, bo nie odprowadzają wilgoci na zewnątrz. Spocisz się, zmarzniesz i przeziębienie murowane. 

Ja osobiście mam legginsy i biegam w nich aż do 0-5st. później dodaję jeszcze bieliznę termiczną, której używam na narty. Na górę, najlepiej się zaopatrzyć w koszulkę termiczną bądź techniczną, które odprowadzą wilgoć i pozwolą utrzymać temperaturę. Mam jeszcze cienką bluzę i wiatrówkę z decathlonu. 

Żeby zacząć biegać nie potrzebujesz nie wiadomo czego i nie wiadomo za ile. No może buty. 

edit. 

Zapomniałam jeszcze, o głowie i szyi :) Nigdy nie zapominam o opasce i buffie na szyję. 

:)

Boy, don't hurt your brain

Thinking what you're gonna say

Cause everything's a game 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...