Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ubuntu - odseparować od Windowsa + problem z dźwiękiem

MPCTaylor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, jestem świeży w używaniu Linuxa, proszę się śmiać, ale przed monitorami.

Zainstalowałem Ubuntu obok Windowsa, czy jest jakaś opcja, abym na nim nie widział tego, co jest zapisane na partycji z Windowsem?

Aktualnie niestety mam wszystkie foldery, nawet sam Windows, a oba systemu są zapisane na dwóch różnych partycjach.

Robi mi to ogromny spam, bo mam tak dużo plików, a Linuxa chciałbym mieć jakby hmm... nowego. Tym bardziej, że Linux mi nie odczyta *.exe, więc gdzie jest sens...

Druga sprawa to problem z dźwiękiem. Trochę poszperałem w internecie na ten temat i udało mi się znaleźć trochę odpowiedzi, które w ostateczności doprowadziły do tego, że mam

dźwięk, jednak posiada on pewne zakłócenia. Podczas słuchania muzyki na youtube, ale nie tylko, również przy odsłuchiwaniu dźwięku, który nagrałem, występuje problem szumów,

zakłóceń, jak to nazwać do końca nie wiem. Nie mam pojęcia jak mogę to rozwiązać, szukałem po necie co nie miara. Jakby ktoś mógł mi to wytłumaczyć, to byłoby świetnie. ;)

343731479829004887779.png

Opublikowano

Odmontuj dysk z windowsem i po problemie 

Zmień sterowniki do dźwięku , google i szukanie dla twojej karty cię czeka 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Odpowiednio skonfigurowane PulseAudio ogarnia sprawę, trzeba tylko dobrze to skonfigurować, masz wszystko w internecie, wystarczy dobrze poszukać a jak dalej bd miał problem pisz jak znajdę czas postaram się pomóc

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...