Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Praca seiyuu - podstawianie głosu za postacie z anime

armoro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dlaczego?

Lubię kobiece głosy w anime bo zazwyczaj są bardzo ładne i przyjemne w słuchaniu. Chociaż najbardziej chciałbym zobaczyć jak seiyuu podstawiają głos do produkcji erotycznych, czyli chociażby do eroge. Często to te same aktorki, które podstawiają głos do zwykłych anime.

W Bakuman było trochę o seiyuu

A właśnie mam w planach to obejrzeć. Niby to bardzo dobre i wciągające anime.
Opublikowano

Praca jako seiyuu jest bardzo ciężka. Przynajmniej z początku. Osoba taka po jakimś czasie się przygotowuje. No ta osoba, którą dodał tutaj Royal jest dobra w tym co robi. Ma talent .... mimo tego nie lubię Kiry xD

Jedne z moich ulubionych:

Sora Amamiya - Akame (Akame ga Kill) Touka Kirishima ­(TG)

Yukari Tamura - Mine (Akame ga Kill) Jibril (NGNL) Amane Suzuha (Steins;Gate)

Miyuki Sawashiro - Iwasawa Masami (Angel Beats) Shane Sara (Charlotte)  Sinon (GGO) Kusaribe Hakze (ZnT)... podkłada jeszcze  głos Adlet'owi z Rokka no Yuusha? Ginko z Mushishi? o.O Nieźle

Hanazawa Kana - Kanade Tachibana (Angel Beats) Matoi Kuro (Black Rock Shooter) Murano Satomi (Kiseijuu) Ren (Magi) Tsunemori Akane (PP) Shiina Mayuri (Steins;Gate) Fuwa Aika (TG)

Yoshitsugu Matsuoka - ten głos to chyba zawsze rozpoznam. Kirito, Sora, Sorata itp.

Aoi Yuuki - Fremy Speddraw

W K-Project jest dużo dobrych seiyuu (przynajmniej takich, które mi się podobają) Mikoto, Munakata itp.

Opublikowano

Lubię kobiece głosy w anime bo zazwyczaj są bardzo ładne i przyjemne w słuchaniu. Chociaż najbardziej chciałbym zobaczyć jak seiyuu podstawiają głos do produkcji erotycznych, czyli chociażby do eroge. Często to te same aktorki, które podstawiają głos do zwykłych anime.

A właśnie mam w planach to obejrzeć. Niby to bardzo dobre i wciągające anime.

Jest to świetne anime, tylko ten dziwny romans denerwować może, mimo to okruchy życia, dramat i komedia stoją na bardzo wysokim poziomie.

Co do seiyuu mam parę ulubionych:

Kana Hanazawa ( @Sil√eR widać, podobny gust, hehe) Onodera z Nisekoi, Ruri z Oreimo, Murano z Kiseijuu, uwielbiam jej głos.

Saori Hayami właśnie ona podkłada głos pod jedną dziewczynę z Bakumana, Shiraishi z Yamada-kun to 7-nin no Majo,

Nao Touyama - Yui z Oregairu, Chitoge z Nisekoi

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Jeśli chodzi o aktorki głosowe, to trawię tylko takie z normalnym głosem, a nie piskliwym i wkurwiającym, że można przez niego dostać krwotoku z uszu. 

Nazwisk nie znam, więc zarzucę parę linków.

https://www.youtube.com/watch?v=GeBn8ErceZo

https://youtu.be/RRm6RWVWoGU?t=54s  

https://youtu.be/d7vvJnzW9m0?t=4m28s  

Pewien użytkownik zaraz mi napisze, że wszystkie aktorki mają cudowne głosy, ale szczerze mówiąc i tak nie przeczytam jego wypocin xD

s2c77Oa.png

Opublikowano

Hanazawa Kana

Hanazawa Kana obecnie należy do czołówki najlepszych aktorek głosowych. Jest również doskonałą piosenkarką. Ogólnie ma wyjątkowo śliczny głos i ogromny talent.

Podstawia głos pod bardzo różnorodne postacie i anime.

Chociażby komedie ecchi jak To Love-Ru. Jej głos miała Mikan (siostrzyczka głównego bohatera) jak również pod największe dramaty anime. Jej głos należał do Akizuki Marii w Shin Sekai Yori.

Jeśli chodzi o aktorki głosowe, to trawię tylko takie z normalnym głosem, a nie piskliwym i wkurwiającym, że można przez niego dostać krwotoku z uszu.

A wiesz koleś, że aktorki głosowe zmieniają swój głos w zależności od danej postaci i sceny?

Wyżej pisałem o Hanazawie Kanie. Zobacz jaki głos miała Mikan z To Love-Ru, a jaki Maria z Shin Sekai Yori.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...