Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z przeglądarkami i (chyba) flash playerem

zakrecony268

Pytanie

Opublikowano

Witam, otóż od pewnego czasu mam problem z Mozillą filmiki na stronach nie uruchamiają się Natomiast na YT działają dobrze. Myślałem że to wina Firefoxa więc zainstalowałem Chrome. Ta z kolei podobnie jak Opera w ogóle nie chce nic załadować. Pobrałem program Malware Bytes ten nie chce się uruchomić, nie wiem co robić reinstalowałem wszystkie przeglądarki czyściłem CCleaner'em i nadal nic się nie zmieniło przeszukałem połowę internetu i nadal nic. Wydaje mi się że to jakaś infekcja/wirus.

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

na razie flash player dalej nie działa tak jak powinien może jak uruchomie kompa ponownie to coś się zmieni, zmiany w rejestrze itp

Ponowne uruchomienie nic nie zmieniło flash player nie działa a z nim filmiki na stronach i na yt opera i goolge chrome mam okno przeglądarki i tylko pisze ładowanie ale nic się nie załaduje

Opublikowano

Operuję na logach OTL:

1. Widzę trzy antywirusy.

>Windows Defender

>PC Tools Lite

>Moduł skanowania MBAM (niepoprawnie usunięty/nadal zainstalowany)

Usuń wszystkie trzy przez Revo Uninstaller Pro, tryb zaawansowany - usuń wszystkie pozostałości (pliki i klucze rejestru), pokuś się nawet o punkt przywracania. Następnie przejdź dalej.

2. Otwórz OTL. W "Niestandardowe opcje skanowania/skrypt" wklej:

OTL:
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- system32\DRIVERS\nwlnkfwd.sys -- (NwlnkFwd)
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- system32\DRIVERS\nwlnkflt.sys -- (NwlnkFlt)
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- system32\DRIVERS\ipinip.sys -- (IpInIp)
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- system32\DRIVERS\ewusbmdm.sys -- (hwdatacard)
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- system32\DRIVERS\ew_juextctrl.sys -- (huawei_ext_ctrl)
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- system32\DRIVERS\ew_jubusenum.sys -- (huawei_enumerator)
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- system32\DRIVERS\ew_jucdcecm.sys -- (huawei_cdcecm)
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- system32\DRIVERS\ew_jucdcacm.sys -- (huawei_cdcacm)
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- System32\Drivers\ANDROIDUSB.sys -- (HTCAND32)
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- system32\DRIVERS\ewusbnet.sys -- (ewusbnet)
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- system32\DRIVERS\ew_usbenumfilter.sys -- (ew_usbenumfilter)
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- system32\DRIVERS\ew_hwusbdev.sys -- (ew_hwusbdev)
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- C:\Windows\system32\drivers\EagleXNt.sys -- (EagleXNt)
DRV - File not found [Kernel | Disabled | Stopped] -- C:\Windows\system32\drivers\blbdrive.sys -- (blbdrive)
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Unknown] --  -- (ashlupwd)
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Unknown] --  -- (ao26g7a7)
IE - HKLM\..\URLSearchHook:  - No CLSID value found
FF - prefs.js..browser.search.searchengine.alias: "luckysearches"
FF - prefs.js..browser.search.searchengine.desc: "this is my first firefox searchEngine"
FF - prefs.js..browser.search.searchengine.name: "luckysearches"
FF - prefs.js..browser.search.searchengine.ptid: "exp"
FF - prefs.js..browser.search.searchengine.uid: "SAMSUNGXHD250HJ_S0URJ9DQ227122"
FF - HKLM\Software\MozillaPlugins\@pandonetworks.com/PandoWebPlugin:  File not found
FF - HKCU\Software\MozillaPlugins\ubisoft.com/uplaypc: C:\Program Files\Ubisoft\Ubisoft Game Launcher\npuplaypc.dll File not found
O2 - BHO: (Java Plug-In SSV Helper) - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre1.8.0_60\bin\ssv.dll (Oracle Corporation)
O2 - BHO: (Java Plug-In 2 SSV Helper) - {DBC80044-A445-435b-BC74-9C25C1C588A9} - C:\Program Files\Java\jre1.8.0_60\bin\jp2ssv.dll (Oracle Corporation)
O3 - HKLM\..\Toolbar: (no name) - Locked - No CLSID value found.
O18 - Protocol\Handler\skype4com {FFC8B962-9B40-4DFF-9458-1830C7DD7F5D} - C:\Program Files\Common Files\Skype\Skype4COM.dll (Skype Technologies)
@Alternate Data Stream - 129 bytes -> C:\ProgramData\TEMP:65D36A19
@Alternate Data Stream - 128 bytes -> C:\ProgramData\TEMP:5079DADB
@Alternate Data Stream - 106 bytes -> C:\ProgramData\TEMP:7E95B6FD

:Commands
[EMPTYTEMP]
[REBOOT]

Następnie:

3. Ściągnij SpyBot - Search and Destroy. Zainstaluj:

> personal use, decide later

> I want more control.

W dalszych okienkach odznacz "schedules" i "integrations".

Po instalacji daj "close" (z zaznaczonymi domyślnie opcjami). Wyskoczą dwa okna. Na pierwszym naciśnij "update".

Po update, odrzuć helpa i whitelistowanie. Przejdź bezpośrednio do System Scan. Wciśnij "Scan system" i poczekaj na wyniki. Gdy się skończy, daj "Show Scan Results", a następnie z panelu obok "Save Scan Log". Wyślij go tutaj.

Pomogłem? Polub mój post :3

Opublikowano

This will not work if you have SP1 and SP2 installed unless your Vista installation DVD includes SP2

Otóż mam zainstalowany Service Pack 2 do Visty a na płycie jest chyba tylko podstawka to co mam zrobić w tej sytuacji?

Opublikowano

Uruchom SpyBota, przeskanuj ponownie a następnie zaznacz punkty korespondujące do tych informacji:

Ad.SProtector: [sBI $DFCBE2FD] Settings (Registry Key, nothing done)
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\699fd52f
WebCake.BHO: [sBI $5B966508] Settings (Registry Key, nothing done)
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\Eventlog\Application\WebCakeUpdaterService
WebCake.BHO: [sBI $B5928459] Settings (Registry Key, nothing done)
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet002\Services\Eventlog\Application\WebCakeUpdaterService
WebCake.BHO: [sBI $EF912496] Settings (Registry Key, nothing done)
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet003\Services\Eventlog\Application\WebCakeUpdaterService
YoutubeAdblocker.BHO: [sBI $E1B35168] Root class (Registry Key, nothing done)
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\YoutubeAdblocker.YoutubeAdblocker
YoutubeAdblocker.BHO: [sBI $E1B35168] Root class (Registry Key, nothing done)
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\YoutubeAdblocker.YoutubeAdblocker
YoutubeAdblocker.BHO: [sBI $3DF0D315]  Data (File, nothing done)
  C:\Users\X\AppData\LocalLow\{E63C8509-95C4-0DEA-0E0B-3F5E66177651}\YoutubeAdblocker.2.7.dat
  Properties.size=52318
  Properties.md5=1301A1CEBC136CCAFD168B1338B0D77A
  Properties.filedate=1390541298
  Properties.filedatetext=2014-01-24 07:28:18
IntelliDownload: [sBI $61DE6137] Settings (Registry Key, nothing done)
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\intellidownload
DoubleClick: [sBI $4E2AF2AC] Tracking cookie (Internet Explorer (U¿ytkownik): X) (Browser: Cookie, nothing done)
Statcounter: [sBI $4E2AF2AC] Tracking cookie (Firefox: X (default-1417954548428)) (Browser: Cookie, nothing done)
LinkSynergy: [sBI $4E2AF2AC] Tracking cookie (Firefox: X (default-1417954548428)) (Browser: Cookie, nothing done)
LinkSynergy: [sBI $4E2AF2AC] Tracking cookie (Firefox: X (default-1417954548428)) (Browser: Cookie, nothing done)
CasaleMedia: [sBI $4E2AF2AC] Tracking cookie (Firefox: X (default-1417954548428)) (Browser: Cookie, nothing done)
CasaleMedia: [sBI $4E2AF2AC] Tracking cookie (Firefox: X (default-1417954548428)) (Browser: Cookie, nothing done)
DoubleClick: [sBI $4E2AF2AC] Tracking cookie (Firefox: X (default-1417954548428)) (Browser: Cookie, nothing done)
Statcounter: [sBI $4E2AF2AC] Tracking cookie (Firefox: X (default-1417954548428)) (Browser: Cookie, nothing done)

Są to pierwsze punkty z logu skanu, więc prawdopodobnie i w skanowaniu są to te pierwsze punkty. Jeżeli sprawi Ci to problem, wyślij mi na PW screenshot ze SpyBota i podam Ci które punkty dokładnie zaznaczyć. Przepraszam za niedokładność, po prostu dawno nie korzystałem z tego programu osobiście.

Po pracy Spybota daj mi znać czy cokolwiek się zmieniło. Tymczasem gdy tylko ogarnę swoje sprawy osobiste przygotuję następne kroki.

Opublikowano

usunąłem wszystko to co mi kazałeś, utworzyłem nowy profil w Firefox'ie i dalej to samo choć nie jestem pewien czy gdzieś "głębiej" nie został jakiś plugin-container.exe pousuwałem nawet wszystkie foldery Mozilli uruchomiłem komputer pownownie i dopiero instalowałem mozille a potem adobe. W menadżerze zadań widziałem jak plugin container używał z 2 mb, potem uruchamiał się kolejny plugin i zastępował ten poprzedni i tak w kółko tylko kiedy wymagany był adobe np na strownie która uruchamia się automatycznie po zainstalowaniu flash playera

Opublikowano

nie jestem pewien czy gdzieś "głębiej" nie został jakiś plugin-container.exe

Proces plugin-container jest tylko środowiskiem do uruchamiania wtyczek i nie ma potrzeby go usuwać.

zrobiłem jeszcze skan w CMD komendą sfc /scanow o to log

Skanowanie wykazało uszkodzenie części plików. Wykonaj instalację naprawczą, lecz najpierw zaplanuj skanowanie partycji systemowej:

chkdsk c: /f
Opublikowano

zaraz po skanowaniu wyświetliła mi się lista pozycji właśnie z kluczami rejestru i dałem napraw zaznaczone (były zaznaczone automatycznie).

Opublikowano

Dobrze rozumiem, że Google Chrome i Opera nie ładują Ci stron internetowych, a na mozilli nie działa flash player?

Ze względu, że jestem ślepy i w logach nie widzę nic oprócz tego plugincontainera wyrzucającego błąd, który informuje o braku możliwości unloadu wtyczek przy wyłączaniu FF - myślę, że nie jestem w stanie rozwiązać problemu mało inwazyjnie.

1. Upewnij się, że masz kopię zapasową zakładek/historii w przeglądarkach, na których tego potrzebujesz. (Eksportuj co Ci potrzebne).

2. Odinstaluj za pomocą Revo Uninstaller Pro (Tryb zaawansowany, usuń wszystkie pozostałości):

>Google Chrome

>Mozilla Firefox

>Opera

>Adobe Flash Player 19 NPAPI (wtyczka do przeglądarek chromium).

3. Upewnij się, że na twoim komputerze nie ma już pliku plugin-container.exe. Przetrzymuje on dane o wszystkich wtyczkach i dodatkach używanych wraz z konkretnymi przeglądarkami. 

3. Ściągnij na nowo którąś z tych przeglądarek, którą uważasz za najpotrzebniejszą dla siebie.

4. Z POZIOMU TEJ PRZEGLĄDARKI odwiedź https://get.adobe.com/pl/flashplayer/. Podążaj za instrukcjami.

Daj znać czy coś się zmieniło. Jeżeli znowu będzie fiask, spróbuję jeszcze jednej rzeczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...