Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem ze stworzeniem serwera hamachi.

Klepacz1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem ze stworzeniem serwera. Pobieram ze strony minecrafta "Minecraft_Server.exe".

Robię wszystko tak jak nalezy, problem pojawia się gdy dodam IP zewnetrzne. Zapisuję i gdy chce odpalić konsole serwera, odrazu sie wylącza. Jak dodawałem IP komputera, działało, tylko wtedy nie będe mogl grac np. z kolegą. W dokumencie Logs pojawia się taki bląd:

Using default channel type
[16:05:45] [server thread/WARN]: **** FAILED TO BIND TO PORT!
[16:05:45] [server thread/WARN]: The exception was: java.net.BindException: Cannot assign requested address: bind
[16:05:45] [server thread/WARN]: Perhaps a server is already running on that port?
[16:05:45] [server thread/INFO]: Stopping server

Dodam tez ze probowałem zmiany portu np. 2566, i nic to nie dawało.

Proszę o pomoc :)
Opublikowano

Jakiś serwer już ma taki port jak twój i go nie można połączyć spróbuj jakiś inny np: 25565

Opublikowano

sprobuj odpalic serwer jako administrator, jaka wersja javy i ile bitow czasami bywa tak ze masz 64 bitowa jave a musisz odpalic pod 32 bity tak jak ja musialem swojego czasu po probuj pobaw sie :).

5250340783.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...