Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft Skrypty - Potrzebna pomoc

Palladin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Jestem Skripterem minecraft na poziomie opanowanego pluginu Skript i zaczynającego z SkQuery i WildSkript!

Zajmuje się głównie tworzeniem magicznych broni na mój serwer minecraft.

Gdzie potrzebuje pomocy? Już mówię:

Mamy tu prosty kodzik:

on rightclick with blaze rod:

if name of player's tool is "&b&lRozczka Zaglady":

damage targeted player by 1 heart

Powiedzmy że kogoś tym zabiłem

Co pisze?

PoszkodowanyGracz zginął

A co chce aby pisało?

PoszkodowanyGracz został zabity przez gracza AtakujacyGracz przy uzyciu [Rozczka Zaglady]

Jezeli jest taki kod aby fragi "zaliczało" proszę o pomoc

Z góry dziękuje za poświęcony czas

:D  Let's start with MPCForum :D

30/50/69/100/150/200/250...

Opublikowano

on death:

name of attacker's tool is "&b&lRozdzka Zaglady":

set death message to "%victim% zostal zabity przez gracza %attacker% przy uzyciu [Rozdzka Zaglady]"

Opublikowano
on death:
    if name of attacker's tool is "&b&lRozdzka Zaglady":
        set death message to "%victim% zostal zabity przez gracza %attacker% przy uzyciu [%name of player's tool%]" 

­

Uważam, że poziom mojej inteligencji nie przekracza poziomu inteligencji przeciętnego człowieka.

Opublikowano

Właśnie o to chodzi, że attackera nie ma. Typ zadawanych obrażeń przez kod 'damage by' to UNKOWN, czyli jakby zadaje je konsola, a więc dalej będzie 'PoszkodowanyGracz zginął' ponieważ w warunku jest 'if name of attacker's tool is ...' a konsola nie może mieć narzędzia w ręku, więc warunek nie zostaje spełniony. W każdym razie dziękuje wam za pomoc, bo już znalazłem rozwiązanie. Zamiast 'damage by' wystarczy wpisać 'make player damage targeted player by 2'. Ale nie będzie działało jak macie AntiCheata takiego jak np. NoCheatPlus, bo będzie wam to blokował. Trzeba napisać do Waszego AntiCheata tak zwanego 'bypassa' czyli tłumacząc na Polski 'pominięcie'. Jeszcze raz dziękuje za szczerą pomoc :)

:D  Let's start with MPCForum :D

30/50/69/100/150/200/250...

Opublikowano

on death:

if attacker is player:

if victim is player:

if name of attacker's tool is "&b&lRozdzka Zaglady":

set death message to "Gracz %victim% zostal zabity przez gracza %attacker% przy uzyciu [&b&lRodzka Zaglady]"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...