Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

XDkamilDX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Po kilku dniach wyskakiwaniu błędu bugsplat w moim laptopie. (4x2.16 procesor i 64mb grafika zintegrowana)

Udało mi się rozwiązać problem z Bugsplat'em.

Od razu mówię,że problem dotyczy temperatury procesora !    Jeżeli sprawdzasz swoje temperatury i są na porzątku dziennym

coś w stylu 40-65 stopni celesjusza problem może dotyczyć czegoś innego.

Opis problemu:

Po kilku chwilach(minutach) pojawia się powiadomienie typu "aplikacja league of legends została odłączona od sprzetu graficznego" czy jakoś tak.

Rozwiązanie:

1.Pobierzcie program speccy http://www.dobreprogramy.pl/Speccy,Program,Windows,15677.html

2.Sprawdźcie swoją początkową temperaturę procesora ( u mnie 60 stopni +/-5)

3.Odpalcie lola grajcie i sprawdzajcie temperaturę jednocześnie (tak da się tak xD)

4.W panelu sterowania włączacie oszczędzanie energii.

5.Jeżeli po osiągnięciu temperatury (u mnie 80 stopni) wyskoczył błąd "aplikacja league of legends została odłączona od sprzetu graficznego" i  bugsplat, zmieniacie ustawienia lola na minimalne odznaczacie rzeczy typu antyanalitysc, ozdobniki i najważniesze blokujecie na 25 fps.(można też na 30 fps u mnie temperatura się nie zmieniła)

6.Probujecie grać (u mnie nadal występuje zwieszanie ekranu co kilkadziesiąt sekund ale temperatura procesora wynosi "tylko" 70 stopni +/=5

Dodatkowe sposoby:

1.Podstawka chłodząca pod laptopa jeżeli chcecie pograć na wyższych ustawieniach lub większej ilości klatek.

2.Wstawcie kompa do lodówki podłączcie oddzielny monitor i grajcie na jakich tam ustawieniach chcecie xD

W każdym bąć razie nie spodziewałem się,że ten laptop jest w stanie dać mi rozgrywkę w 60 klatkach na minimalnych i 15-20 klatkach na maxymalnych xD

Załatwię sobie podkłądkę chłodzącą i przekarzę wam nowinki jak się sprawuje.

Dzię kuję za uwagę mam nadzieję,że pomogłem :)

BD

Wielki

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...