Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Dwa championy za 6300

AjDontKnoł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Guten, chcę kupić dwa champy, za 6300 ponieważ mam już troche tego ip. 

Myślałem nad Zedem, Lee Sinem (trudny do ogaru), Rek'sai, Vayne, Yasuo, Vi i Draven. Ale Draven to już hard na poziomie..

Które z nich wszystkich (dwoje) było by najlepszym wyborem ?

Pozdrawiam. 

Przepraszam, zapomniałem napisać [Champ] w temacie.. 

Opublikowano

Yasuo

- Kontra większość czempów [W]

- Dobre combo, które może wykonać z czempami podbijającymi [R]

- Dobry escape [E - po minionach w jungli lub liniowych]

Grałem Yasuo, fajny champ ale trudny. Moje staty na nim zazwyczaj na równi, ale czasami ładnie mi idzie :) 

Opublikowano

z tego co wymieniłeś to grany jest tylko Yasuo, dobra postać jak się ogarnie, ale ja nienawidzę nią grać i nienawidzę grać na nią :D

Zed i Lee wypadają z mety, reksai na jungle może być, no ale to nie worldsy więc czy opłaca się brać junglera za 6300? :D

Vayne spoko, fajnie się tłucze tanki, możesz grać nią nie tylko jako adc ale i na topie widziałem jak ludzie sobie dobrze nią radzą.

Dravena sobie kupiłem kiedyś, ale go "zwróciłem" nie potrafiłem ogarniać tych 2 toporów, łapania ich i uważania żeby nie dostać skillem od przeciwnego adc :)

a co do Vi się nie wypowiem, bo grałem na nią może ze 2 razy, a sam nigdy :)

OsoInternational.jpg

Opublikowano

Bardzo dziękuję za odpowiedź. :) 

Jeśli co, to nadal się zastanawiam. 

A Vayne nie jest jakoś trudna albo co ? Bo podobno w early jest słaba. W sumie raczej xD (Tak nigdy nią nie grałem :D

Opublikowano

A Vayne nie jest jakoś trudna albo co ? Bo podobno w early jest słaba. W sumie raczej xD (Tak nigdy nią nie grałem :D

Najsilniejszy adc...., ale nie dla byle kogo.. kalista też op

Najlepszy ślepy mnich na EUNE, były challenger w s3 Strzeżcie się "krula" lasu

leesinacolythe.png

Ex-Challenger Player (TOP 23 EUW)

Opublikowano

Wcześniej była słaba a teraz dostała jeszcze nerfy :D chociaż ludzie mówią że nic to nie zmieniło :D

OsoInternational.jpg

Opublikowano

Yasuo

- Kontra większość czempów [W]

- Dobre combo, które może wykonać z czempami podbijającymi [R]

- Dobry escape [E - po minionach w jungli lub liniowych]

oczy mi krwawio 

ta ściana stoi moze przez 5 sekund i jedyne do czego sie moze przydac to blokowanie skillshotów (chociaż i tak trzeba mieć dobry timing)

no, na soloQ zajebiscie to kombo wyglada -> malph erkuje enemy jungle/topa, Ty nie erkujesz bo po co i tak im gówno zrobisz, enemy adc i mid zabijaja Twój team, super kombo, serio

mega ascape, mozesz krążyć po srodku mida miedzy minionami albo iść w strone wieży, tak samo mógłbym powiedzieć że w+e to tak jak flesz

yasuo ma tak gówniane early że bardzo cieżko cokolwiek potem robić, nawet po jednym ganku mozesz przegrać gre, w mid game też nie popisuje sie zbytnio, dopiero late to rekompensuje, ale żeby do niego dotrwać, to już enemy team musi być drewnem

rek sai i lee

tylko na las sie nadają, ale robia tam zejebistą robote, duża mobilność, szybki clear, presja w early 

ae1d1005fe.png

Opublikowano

Dravena polecam. Nie jest łatwy, ale jak się nauczysz, to koxisz.

Jako 2 Vayne, same adc polecam, ale to na prawdę dobre championy i jak się umie grać to będziesz problemem dla przeciwnego teamu.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Ja ci polecam Lee Sina i Vayne.
Lee Sin - wbrew pozorom jest bardzo prosty, wszyscy mówią że trudny o o o, ale co to jest, używasz 2 razy q aby doskoczyć albo raz aby kogos tylko uderzyć, używasz e raz aby dmg drugi raz aby slow, tarcza do doskoku i do life steala znowu w, no i ulti którym po prostu wykopujesz. Ciekawe playsy można robić typu, flash r i potem q, typek nie ma szans uciec i robisz mu conajmniej pół hp ( w trakcie lotu twojego ulta jest tak jakby zastunowany, tylko lepiej ) no i naprawdę ciekawa postać.
Vayne - potężny DMG, ciekawe synergie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...