Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc z wyborem hostingu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam mały problem mianowicie chcemy stworzyć nowy dosyć duży serwer HC!
Jednak niestety nie posiadamy pieniędzy na DEDYKA.

Teraz tylko jawi się pytanie gdzie posadzić serwer...

Jeśli na serwerze po live fabka na starcie będzie OK. 300 OSÓB to zwykła maszyna hostingowa chyba tego nie udźwignie (jeśli tak to jaka).

Posiadamy także domenę, pluginy (autorskie), autorski generator mapy,

Wszystko gotowe tylko potrzebujemy miejsce na za hostowanie maszyny...

Pozdrawiam... Radosław Szczepański.

PS. Nasze pluginy nie są super optymalnie skonfigurowane więc tym bardziej hosting może nie utrzymać tych pluginów.

Opublikowano

Pukawka.pl, jeden z najlepszych hostingów (o ile nie najlepszy). Szybko odpisujący support, dobre maszyny, czasami może dorwiesz jakiś kod rabatowy na ich facebooku. Dedyk i tak jest najlepszą opcją, no ale jak chcesz. :)

Opublikowano

Jak masz serwer 300 graczy online to lecisz prosto na dedyka ;_;

Serwer przy 50 graczach może się opłacić.

PS: Nie licz, że po głupiej reklamie/live od 15k widzów będziesz miał 300/300 24/7 :P Możesz się spodziewać może 100 graczy na starcie, potem spadnie do 20-30 :P

PS2: Skach miał fajne reklamy xD Miał wtedy 70k widzów, ale po jego reklamie serwer 500/500 <3

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Mój serwer Minecraft, IP: FireLand.pl

Tryby: Mega drop i ChestPvP.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Opublikowano

Żaden hosting nie będzie w stanie utrzymać 300 graczy na ofercie "bez limitów". Jedynym rozwiązaniem jest połączenie kilku serwerów w strefy, które są dość popularne na większych serwerach. Chociaż i tak lepiej wyjdziesz na zakupie dedyka. Skoro nie chcesz pukawki to zobacz ofertę craftserve, ale u niego nie możesz podpiąć własnego itemshopu albo enderchest, o którym również są dobre opinie, jednak jego minusem jest niemożliwość wgrania własnego silnika co oznacza, że do wersji 1.8.3 jesteś narażony na ataki crasherem.

Opublikowano

Żaden hosting nie będzie w stanie utrzymać 300 graczy na ofercie "bez limitów". Jedynym rozwiązaniem jest połączenie kilku serwerów w strefy, które są dość popularne na większych serwerach. Chociaż i tak lepiej wyjdziesz na zakupie dedyka. Skoro nie chcesz pukawki to zobacz ofertę craftserve, ale u niego nie możesz podpiąć własnego itemshopu albo enderchest, o którym również są dobre opinie, jednak jego minusem jest niemożliwość wgrania własnego silnika co oznacza, że do wersji 1.8.3 jesteś narażony na ataki crasherem.

A czy jest pan w stanie podpiąć kilka serwerów w jeden?

Jeśli tak proszę o kontakt skype: jasiogaming

Albo o podanie poradnika...

Opublikowano

Żeby coś takiego zrobić potrzebujesz pluginu na sektory, a z tego co się orientuje nikt jeszcze nie udostępnił publicznie takiego projektu, więc jedynym wyjściem jest zakup takowej wtyczki od kogoś, kto zajmuje się ich tworzeniem.

Opublikowano

Jeżeli chodzi o hosting to tak czy siak trafiliście chyba najlepiej bo pukawka ma najlepszą ofertę. Sądzę, że ich oferta "bez limitu" powinna utrzymać maksymalnie 100 graczy. Jeżeli nie chcesz hostingu to za 60 zł możesz zakupić vpsa na ovh z 8GB ramu i dyskiem ssd 40gb, którego raczej nie zapełnisz, zważywszy na to, że w ofertach bez limitu dostajesz 10gb.
https://www.ovh.pl/vps/vps-ssd.xml

Opublikowano

Jeżeli chodzi o hosting to tak czy siak trafiliście chyba najlepiej bo pukawka ma najlepszą ofertę. Sądzę, że ich oferta "bez limitu" powinna utrzymać maksymalnie 100 graczy. Jeżeli nie chcesz hostingu to za 60 zł możesz zakupić vpsa na ovh z 8GB ramu i dyskiem ssd 40gb, którego raczej nie zapełnisz, zważywszy na to, że w ofertach bez limitu dostajesz 10gb.

https://www.ovh.pl/vps/vps-ssd.xml

Ale ile utrzyma ten vps ludzi? Potrzebuje taki który utrzyma min. 150 osób... najlepiej 200 a z*********e 300

Opublikowano

@kaczka123456789 Polecam VPS GAME od OVH, ponieważ jest dostosowany pod serwery gier (lepsza wydajność i wbije więcej typa)

Jest coś takiego jak VPS GAME? O ile o serwerach dedykowanych GAME słyszałem (nawet mam, ML-128).

Co do tematu to polecam Ci od OVH serwer dedykowany GAME MC-32. i7-4790K, 32 GB RAM, dyski SSD. Na prawdę pod jednowątkowy serwer (brak sektorów) to najlepsze rozwiązanie za rozsądną cenę. Ten procek nawet przy niezbyt zoptymalizowanych pluginach jest w stanie pociągnąć około 300-350 graczy bez lagów.

Opublikowano

Z wlasnego doswiadczenia polecam ci lvlup.pro. Dlaczego?
- Stabilne maszyny (Z pakietem 10GB ram serwer utrzymał bez najmniejszych problemow 110 graczy online)

- Szybka pomoc techniczna
- Bogata oferta
* Mimo iz ceny nie sa niskie naprawde warto!

Pozdrawiam! :)

Opublikowano

Zainteresuj sie bungeecord.

Co do tematu, pukawka jest ok tylko problemy z prockiem... 1k% przy 0 graczach, kk.

Sprawdz hosting MineServ.eu, posiadają dość niskie ceny i możliwości (chyba) zbliżone do pukawki.

@DyRoXCraft na tym czymś? No nie rozmieszaj mnie.

bannergif.gif

Opublikowano

Nie ma opcji na 150+ nie nadaje się żadna oficjalna oferta ze strony hostingów gry. Natomiast VPS to już coś innego, zajrzyj na OVH, może znajdziesz coś dla siebie.

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

Opublikowano

Ja byłem dumny z Enderchestu , do czasu zakupu dedyka :P. Warty uwagi jest jeszcze levelup.pro - w porządku administracja , da sie z nimi ponegocjować przy wiekszych zleceniach

271891445034732220780.gif

Opublikowano

Dziękuje wam za tyle propozycji jednak najbardziej mnie zainteresowały VPS na OVH...

Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś propozycję proszę o napisanie.

PS. Zastanawiam się na craftserve... niedawno był u nich serwer na którym grało 150 - 200 osób z małymi lagami...

Niestety nie mogę odnaleźć oferty VPS Game na OVH

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dedyk z ovh da rade (musisz obliczyć ile serwer będzie pochłaniał) ale przy 300 slotach trochę kosztuje.
Do 200 slotów jeszcze można kupić jakiś hosting typu pukawka/csrv/etc ale to i tak słabo.

Opublikowano

Jest coś takiego jak VPS GAME? O ile o serwerach dedykowanych GAME słyszałem (nawet mam, ML-128).

Co do tematu to polecam Ci od OVH serwer dedykowany GAME MC-32. i7-4790K, 32 GB RAM, dyski SSD. Na prawdę pod jednowątkowy serwer (brak sektorów) to najlepsze rozwiązanie za rozsądną cenę. Ten procek nawet przy niezbyt zoptymalizowanych pluginach jest w stanie pociągnąć około 300-350 graczy bez lagów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...