Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Blokada chodzenia po wybranych kanałach

QuitS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z ustawieniem rang problem postaram się opisać tak aby był jak najprostszy do zrozumienia:

Więc tak mam zadanie wykonać rangę "X" na serwerze ts3 ,która będzie mogła chodzić po wybranych kanałach to już zrobiłem lecz pojawia się pewien mankament ,ponieważ chodzi tutaj o serwer klanowy z gry world of tanks i osoba ,która dostanie rangę "X" ,którą wymieniłem wyżej dostanie(musi dostać) również inne rangi ,które mają gracze co mogą chodzić po całym ts3 bez ograniczeń i tutaj pojawia się problem ,ponieważ gdy osoba z rangą "X" dostanie inną rangę np. rangę "y" to automatycznie może chodzić po całym ts3 a niestety nie mogę zablokować randze "Y" chodzenia po danych kanałach na ts3 bo potem ci co mogą chodzić po całym ts3 to nagle taki przywilej zostanie im odebrany :/ 

Opublikowano

Trochę tak nie logicznie napisane, ale idzie się zorientować.

Czy ta ranga "Y" jest ważna? Ma jakieś szczególne permisje?

@Gorzał

Nie ćpaj (:

Po co ma blokować kanał, skoro pisze, że sobie z tym poradził, a ma problem z nakładaniem się rang?

Opublikowano

Znaczy się ranga "Y" jest to ranga pod klanu głównego ta ranga ma standardowe uprawnienia + tylko te blokady niektórych kanałów.I właśnie czy można jakoś zniwelować nakładanie się rang ? 

Opublikowano

Wystarczy zrobić jedną rangę "Z" która będzie miała normalne uprawnienia typowe dla zweryfikowanego.

Co do reszty rang, należy zrobić je bez praw typu np. chodzenie po kanałach, pisanie etc. (pomijam rangi Administracyjne).

Następnie robisz randze "X" uprawnienia do chodzenia na wybrane kanały. Wtedy po otrzymaniu rangi "X" inne nie będą się nakładały (:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...