Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwny problem z lol'em

xMisiaczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nie uzyskałem odpowiedzi w poprzednim temacie więc spróbuję jeszcze raz, otóż jestem (nie)szczęśliwym posiadaczem internetu LTE CP (nie mój wybór, mieszkam że tak powiem daleko od cywilizacji), jednak sprawia on problemy tylko w lol'u, otóż stały ping mam około 60-70 (speedtest niżej), jednak w lolu skacze on do nawet 500, przez minute 60ms, potem 5 minut 500ms i tak cały czas. Tylko ja borykam się z takim problemem, żaden kumpel z okolicznych wsi tak nie ma, support powiedział, żebym poprosił CP o stały adres IP, jednak wątpie, by to pomogło. Dodatkowo powiedzieli coś o portach, których ja nie umiem przekierować (jestem zielony), jednak według mnie sprawa nie leży ani po stronie portów ani po stronie IP. W innych grach nie mam problemu z pingiem, jest on stały 60 do 70. Podłączenie - modem wpięty w router i wifi/kabel, jednak i tu i tu jest ten sam problem. Jak gram na konsoli (PS4) w GTA Online nie mam żadnego problemu, więc musi to być jakieś ustawienie w kompie, które dotyczy lola, ale ułomny support nie potrafi pomóc. Wszelkie pytania proszę kierować tutaj to odpowiem, gdyż nie wiem co jest jeszcze istotne. Z góry dzięki za pomoc

speedtest - http://www.speedtest.pl/test/116261338

#edit

co ciekawe, w lobby ping jest około 70-90 ze skokami do 130-140

w grze już są skoki do 500 ms

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...