Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z LOLem

Gralin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!
Dziwnie tak na nowym forum i od razu z problemem, no ale nie mam wyboru... [edit: w sumie to ranga "pijawka" do czegoś zobowiązuje :D ]

Cała sytuacja pojawiła się nagle. Jeszcze wczoraj mogłem sobie spokojnie grać, a dziś? - kiszka.

Przy odpalaniu gry patcher się wyświetla, ale widać tylko górny panel – mam logo lola, „uruchom,” widoczny jest status serwera itd. Newsów nie ma, mam tam czarne pole. Przy odpalaniu gry też nie ma problemu - uruchamia się i mogę wpisać dane do logowania. I tu zaczyna się problem: Nie mogę się połączyć z serwerem. Następuje kilka prób i pupcia. Za każdym razem to samo.

Żeby było zabawniej, to nie mogę nawet wejść na oficjalną stronę LOLa. Tak, jakbym w ogóle nie miał internetu (przy czym cały czas chodzą sobie inne strony).

Próbowałem usunąć grę i zainstalować ponownie... Instalkę musiałem pobrać z innej niż oficjalna strony. Podczas pobierania aktualek wciąż mam taki sami widok patchera jak przedstawiłem wyżej, w dodatku do jakiś czas wyświetla mi komunikat:
ERROR
No internet connectivity detected. Please reconnect and try again.

Klikam "Retry" i na chwilę mam spokój, po czym znów to samo.

Próbowałem podstawowych rzeczy, typu restart kompa, wyłączenie i włączenie wifi, rozłączanie modemu, ale nic to nie dało.
Przejrzałem też sporo poradników na yt czy forach odnośnie problemów z LOLem, ale nigdzie nie natrafiłem na poblem taki jak u mnie. (Ta nie działająca strona to już w ogóle jakaś magia).

Gram na swoim lapku. System Win 8.1., aktualek ostatnio nie robił. To samo mam na drugim kompie (stacjonarny z Win XP).

Mój mały wniosek jest taki, że coś mam nie tak z netem, ale dlaczego wszystko inne śmiga (każda inna strona internetowa lub gry, na przykład War Thunder).

Prosiłbym o jakieś porady jak rozwiązać ten problem.

Opublikowano

Co to za "nieoficjalna strona" z której pobrałeś grę ?...

być może pobrałeś "niby lol-a" który teraz planuje zarobić na tobie... kradnonc ;x...

nie polecam pobierać gier które nie masz pewności że są grami... nawet jak wygląda podobnie...

podaj najlepiej Link i SS strony z której pobierałeś ( bo jeśli znam to nie kliknę w link dlatego obrazek ;x )

Opublikowano

Od początku jak gram instalowałem wszystko z oficjalnej strony. I to się spsuło :D Dopiero gdy podjąłem decyzję o reinstalacji i nie mogłem się dostać na stronę (wiedziałem o tym już wcześniej, ale zapomniałem, że żeby ściągnąć muszę się tam dostać) to wtedy ściągnąłem z innej strony. Wydaje mi się, że z "instalki.pl."

Także problem nie wystąpił po pobraniu gry z niewiadomego źródła.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...