Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kim grać na początek?

VarkiR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka!

Otóż niedawno zacząłem przygodę z Dotą2, otóż moje pytanie kim polecacie grać na początku by poznać podstawy zdobyć umiejętności i nie zniechęcić się do gry. Przegrałem parę gierek paroma bohaterami i zauważyłem że każdy ma swój poziom trudności.

Z góry dziękuję za porady i odp ! ;)

Opublikowano

To już zależy jakiego typu postacie Cię interesują.

Osobiście, gdy Ja zaczynałem, grałem draw rangerem. Potem zacząłem eksperymentować. Możesz spróbować zagrać Zeusem. Jest to postać typowo "uciążliwa" dla przeciwnika, ze względu na swojego globalnego ulta.

Opublikowano

Jako gracz, który przeniósł się z lola na dote mogę CI dać parę wskazówek.

1. Ze względu na to, że wprowadzono nowy tryb "demo hero" może zagrasz każdym bohaterem w trybie demo innymi słowy przetestowac go na szybko ( z tego trybu możesz wyjść w 2 sekundy)
2. Nie pytaj sie o "kim warto zagrać" sam znajdź swój typ bohatera i trzymaj sie danej roli, nie graj wszystkim na raz na początek.
3. Poczytaj poradniki dla początkujących, poznaj sie z movementem postaci (tutaj model postaci wykonuje rotacje, nie jak w np. lolu tam gdzie klikniesz tam natychmiastowo sie postać spojrzy), zapoznaj się z milionem nowych pojęć, wiedz co to "denying" i korzystaj z tego, pamiętaj że w targety bedące "wyżej" od Ciebie masz szanse "missnąć", czytaj umiejętności bohaterów i je zapamiętuj, naucz sie wykorzystywać itemy itd itp

To tak na start

xSzfbPQ.gif

Opublikowano

­Na początku graj w trybie "limited heros", tam masz bohaterów, którzy są łatwi do ogarnięcia a więc szybko wybierzesz swojego "maina" na starcie. Gdy już ogarniesz kilka postaci, to graj na all picku.

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Kluczem do poznania całej gry jest zrozumienie działania WSZYSTKICH bohaterów oraz ich umiejętności, buildów itd. Zajmuje to +-400h, po których powinieneś wiedzieć co dany bohater przeciwko któremu grasz może Ci zrobić, czy w sytuacji 1v1 pokonasz go, czy nie.

Polecam granie w trybie Single Draft, w którym losuje Ci trzech bohaterów spośród których możesz tego który najbardziej Ci się spodoba.

Lich i Ogre Magi są moim zdaniem bohaterami, którymi można nauczyć się bezboleśnie podstaw, aby później przejść do grania wieloma bohaterami.

Opublikowano

No jakoś tam sobie pogrywam i jak na razie to gram Slark'iem i Outworld Devourer tymi postaciami najlepiej mi idzie, no ale jeszcze nie zdążyłem jeszcze wszystkimi pograć.

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...