Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy w AC trzeba grać po kolei?

Lajkk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam...
Zainteresowała mnie gra AC: Syndicate (oczywiście jedynie to co jest na zapowiedziach)
będzie to moja pierwsza część AC..
i tu pojawia sie pytanie.. czy bardzo musze znać poprzednie części? 
jak to się miało w poprzednich częściach?
Z góry dziękuję za odpowiedzi

pomoc=like 

1352328162-U673632.jpg
Opublikowano

Ja grałem we wszystkie części od AC III włącznie i powiem Ci że to nie ma wielkiego znaczenia pod względem fabuły , ale jeżeli zagrasz w Najnowszą część to do starszych nie będziesz chciał wracać ( grafika , trudniejsza mechanika ) osobiście polecam AC III i unity , a syndicate zobaczymy :D zapowiada się elegancko.

Opublikowano

Raczej nie, ja osobiście zacząłem również od trzeciej części, natomiast nie kupiłem czwartej. Grałem też po przejściu trójki w Revelations i teoretycznie jakaś jest fabułą od II, Brotherhood, i Revalations ale w sumie każdy ogarnia fabułę :) Także kolejność w Assasins Creed nie ma znaczenia. Pozdrawiam :)

"Świat nie jest taki okrutny jak Ci się wydaje"

♥ Night Raid ♥ / The Global Elite \ ♥ Night Raid ♥

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja tam nie lubię grać od którejś tam części, nie grając od początku. Nie ma znaczenia czy fabuła i mechanika jest inna czy nie...w AC grałem od 1 części mimo to że już wychodziło Brotherhood. Wyjątkiem było GTA które rzeczywiście ze względu na grafikę było grane dopiero po 2 części

Opublikowano

Ja grałem we wszystkie części od AC III włącznie i powiem Ci że to nie ma wielkiego znaczenia pod względem fabuły , ale jeżeli zagrasz w Najnowszą część to do starszych nie będziesz chciał wracać ( grafika , trudniejsza mechanika ) osobiście polecam AC III i unity , a syndicate zobaczymy :D zapowiada się elegancko.

tyyyypie ac2 no1, jak i trylogia ezio a nie nastepne fabularne dziwadla

Opublikowano

@seI3a99

AC: Buggity mu polecasz? Jak kto lubi, ale ja nie polecam, bo wydasz pieniądze w błoto i prawdopodobnie też na dobrego psychiatre po użeraniu się z tymi błędami w tej części.

Różnicy między tym, czy znaczniesz od środka czy od początku jako takiej nie ma, bo i tak fabuła ma znikomy udział (Po przegraniu 3 części czyt. I, II i III nadal nie znam celu jakim ona się kieruje) więc śmiało można powiedzieć, że nawet jak byś zaczął od początku, to i tak c***a by to zmieniło ;v

1z67dxt.png

Opublikowano

@seI3a99

AC: Buggity mu polecasz? Jak kto lubi, ale ja nie polecam, bo wydasz pieniądze w błoto i prawdopodobnie też na dobrego psychiatre po użeraniu się z tymi błędami w tej części.

Różnicy między tym, czy znaczniesz od środka czy od początku jako takiej nie ma, bo i tak fabuła ma znikomy udział (Po przegraniu 3 części czyt. I, II i III nadal nie znam celu jakim ona się kieruje) więc śmiało można powiedzieć, że nawet jak byś zaczął od początku, to i tak c***a by to zmieniło ;v

Grałeś przynajmniej w unity? Zgodze się , że są bugi , ale powiedzmy sobie szczerze - są w każdej grze. Grałem w wiedźmin3 i wpadłem pod tekstury , a to jest gra z dużo wyższej półki. Nie ma takich bugów ( przynajmniej ja się nie natknąłem ) które uniemożliwiałyby rozgrywkę. Sama akcja jest bardzo ciekawa , a cena jest stosunkowo niska.

Opublikowano

Grałem 15 minut i mi się odechciało.

Jak wielu YT'berów chciało odpalić gierkę na PC'tach, ale się nie dało, bo 30 fpsów było może wtedy, gdy patrzyli się w kąt i w dodatku ciemny. Nie dość, że bugi, to jeszcze optymalizacja słaba.

Zresztą - już lepiej kupić Rogue. Jest cenowo podobny, ma więcej możliwości i mniej bugów.

1z67dxt.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jedyne części które powinno się przejść po kolei to trylogia najlepszego moim zdaniem assassina - Ezio Auditore Da Firenze. Reszta nie ma znaczenia, w każdej części poza jego trylogią występuję inny assassin, inna historia ;p A samouczki występują w każdej z części c:

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jeśli chodzi o fabułę to od 1-3 lepiej po kolei, dalej już nie ma znaczenia bo nie ma zbytniego powiązania fabularnego. Mechanicznie totalnie bez znaczenia, fakt co nowe wydanie to coś i w mechanice się zmienia ale generalnie nie są aż tak duże zmiany by nie radzić sobie w innych częściach niż się zaczynało.

sygnatura.png

Opublikowano

Możesz spokojnie zacząć od Syndicate. Niektórych elementów scenariusza i odniesień można nie zrozumieć jako osoba niezaznajomiona z serią, ale nie jest tego na tyle by zepsuć odbiór gry. 

"Let them fight."

1eJyg6V.jpg

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Cóż, ja zaczynałem od III części, bo była na przecenie :)

Właściwie nie trzeba, bo wątek assasyna w przeszłości jest zawsze nowy, nowa fabuła. Jedynym wyjątkiem jest trylogia Ezia (II, Brotherhood, Revelations). Jeżeli interesuje Cię wątek Desmonda Milesa, to musisz grać po kolei: I, II, Brotherhood, Revelations, III

http://refugia.e-sim.org/lan.1306/ : Gra przeglądarkowa, w której wcielasz się w rolę obywatela e-państwa. Możesz być żołnierzem, prezydentem, kongresmenem lub redaktorem gazety. Gra wydaje się na początku trudna. Gdybyś chciał/ała spróbować, napisz do mnie, pomogę w razie problemów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...