Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Książki

Gość unknownuser

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

macie może jakieś własne ulubione książki, godne polecenia? Nieważne jaki gatunek, po prostu poleccie mi coś zaje.bistego do czytania w waszej opinii, bede wdzieczny.

Opublikowano

Oskar i Pani Róża

Prawdziwy świat Natsuo Kirino

Trylogia husycka i saga o wiedźminie Sapkowskiego

Zrób mi jakąś krzywdę Żulczyka

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Dużo się tego nazbierało i naprawdę ciężko jest wybrać te wyróżniające się tytuły, ale proszę:

Hobbit,

Cała saga o wiedźminie,

Metro 2033,

Cmętarz zwieżąt,

Bastion,

Joyland

Martwą Strefa,

Lśnienie oraz kontynuacja - Doktor Sen.

Opublikowano

Glen Cook - Czarna Kompania(cała seria). Troszkę stare, ale na uwagę zasłúguje styl kronikarski prowadzony w bardzo ciekawy sposób, oraz polskie tłumaczenie, wykonane naprawdę solidnie.

Dmitrij Głuchowski - szczególnie Metro 2033 i FUTU.RE

Hiroyuki Morioka - Crest of the Stars/Banner of the Stars - przetłumaczone tylko na angielski, ale warto przeczytać. Przez niektórych porównywany nawet do Tolkiena.

R. A. Salvatore i Ed Greenwood(twórca jednego ze światów D&D - Forgotten Realms) - od tych panów właściwie wszystko, a szczególnie, jeśli się tyczy dwóch postaci - Drizzt Do'Urden i Elminster. Niestety spora część nie została wydana jeszcze po polsku.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

Millenium autorstwa Stieg Larssona tej nowej części nie czytałem.

John Grisham - Czas zapłaty polecam dobre jak cała twórczość Grishama. Ja jak czytam książki to bardziej kryminały więc takie też polecam ;D

1396292564-U784394.png
Opublikowano

Trylogia Czarnego Maga - Trudi Canavan, całe Dziedzictwo (Eragon) - Christopher Paolini, cała saga o Wiedźminie - Sapkowski, Intruz - Stephenie Meyer, trylogia Igrzyska Śmierci - Suzanne Collins (książki o niebo lepsze niż film, na którym się niestety zawiodłam).

Moim zdaniem książki naprawdę warte przeczytania.

­

c:

Opublikowano

Millenium autorstwa Stieg Larssona tej nowej części nie czytałem.

John Grisham - Czas zapłaty polecam dobre jak cała twórczość Grishama. Ja jak czytam książki to bardziej kryminały więc takie też polecam ;D

Czas zapłaty to kontynuacja czasu zabijania, ale dzieki zerkne na obydwie.  Co do nowej ksiązki z Millenium, osobiscie nie polecam. Inny autor, mimo ze dziennikarz i szwed to jednak w mojej opini nie ma porównania co do pierwszych trzech tomów. Zdecydowanie odradzam branie sie za czwartą czesc ale jak bardzo chcesz to spróbuj, może Ci sie spodoba. :)

"Trzynaście Powodów" - Jay Asher 

Dodam do zakładek ale raczej w najblizszym czasie sie za to nie zabiore. Po opisie winszuje ze dosyc ponure klimaty, Dzieki mimo wszystko.

Co do reszty, Wiedzmin wciągniety dupą już w 1 klasie gimby także tą serie znam już ze wszelkich możliwych stron, i równiez polecam każdemu bo wstyd  nie znac, zwlaszcza Polakowi. Igrzyska to tak naprawde gówno, a trylogia Czarnego Maga, przeczytana ale bez jakichś refleksji, sredniak moim zdaniem. Intruz to nawet fajna historia pomimo faktu ze to ta sama autorka która napisała i chyba zapoczątkowała całe gówno związane z wampirami i tego typu syfem.  Jeśli mowa o Grze o Tron to czekam na nowy tom, a  o Dziedzictwo nie zachaczę, nie przekonał mnie.

Dawajcie coś jeszcze bo chyba okres mam, jak czegoś dobrego nie przeczytam to mi uraz do konca zycia zostanie. Pozdrawiam i dziekuje za propozycje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...