Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Programy zmniejszające Ping!

Modryyy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jedyny i najlepszy program to zmiana usługodawcy, to że amsz wysoki ping to labo wina gówna jakie masz na kompie albo netii/upc co tam masz, nie wiem

reinstal albo dzwonisz do internetów 

ae1d1005fe.png

Opublikowano

Nie chodzi o mój ping. Bo jest całkiem niezły, ale te programy podpinają się do najbliższych serwerów, dzięki czemu można ominąć "nieznany błąd" dręczący UPC.

A nie chciałbym robić od nowa konta na serwerze innym typu West, gdzie ten problem nie występuje.

jifdyv.jpg

Opublikowano

k***a wiedziałem :D zawsze jak jest temat o problemach z netem to upc występuje :D

kiedys cos o tym czytałem i podobno własnie oni coś zjebali, ale chyba nie chce im sie tego naprawiac, mozesz to sprobowac wygooglowac ale chyba wiekszosc wyników bedzie odsyłac do supportu

#Helio

Prosty przykłąd:

8gb ramu DDR3 2400mhz cl jakieś 9 powiedzmy,

świezy system (tylko lol i sterowniki zainstalowane),

duże miasto,

Wi-fi na częstotliwości 2,4Ghz,

10 innych urządzeń podłączone i ogląda filmy na YT,

Twój modem ma przepustowość do.. 100Mb/s

odpowiedz:

Czy Twoje połączenie jest stabilne i pozwala na płynna rozgrywke?

ae1d1005fe.png

Opublikowano

Wiem tylko że coś jest zjebanego w Portach.

Każdy uważa ze to upc lecz wina nie leży po ich stronie,usługa jest do nas dostarczana w 100%. Problem leży w pośredniczych portach przez które łączymy sie z Rito.(rito posiada porty od innych dostawców) Po portach upc płynie wszystko dobrze gdy dochodzi do portów rito jest problem cały sygnał sie gubi. Rito Games poinformowało UPC o błędzie i przyznaje sie do winy po stronie pośredników portów do naszego serwera. Upc pomaga rozwiązac ta sprawe ale główna przyczyna jest po stronie rito . Kompletnie co innego co napisał mi support Rito Games. Wiec prace nad usterką trwają. Błąd, wywalanie z czatu z rozgrywek zaczyna sie dopiero wieczorami gdy porty sa przeciążone gdyż 70 % graczy polskich ma upc, rano zazwyczaj problem ustepuje. Upc mówi że zdaje sb z tego sprawe i ciagle jest w kontakcie z rito. Tyle sie dowiedziałam czyli podsumowując to nie wina upc tylko Rito i ich pośrednich włascicieli (ostatnio zmienili) portu przez który upc daje sygnał. Czyli ogólnie my nic nie zrobimy zbytnio.

Tego można dowiedzieć się od graczy którzy dzwonili do UPC

Tak twierdzi RIOTER TMX

1) Ruch do serwerów gier jest finalnie naprawiony
2) Ruch do platformy EUNE, która w tym momencie znajduje się w Stanach w Los Angeles, jest chwilowo naprawiony. Rozwiązaniem długoterminowym jest przeniesienie całej platformy EUNE do Amsterdamu, gdzie mamy już EUW, ale ten projekt będziemy realizowali dopiero za kilka miesięcy.

Ale to chyba nie działa za dobrze. Więc trzeba szukać alternatyw. Więc szukam programy jak wcześniej wspomniałem zmniejszających ping, aby podpiąć się do serwerów najbliższych

jifdyv.jpg

Opublikowano

fps/ping jest również w Grach Offline.

Powodem spadku stabilności, jest tylko i wyłącznie niski poziom dostarczanej pamięci ram.

Im lepszy komputer tym więcej Ulotnej Pamięci RAM. 

Im więcej RAM. Tym mniej lagów.

Jest sposób na tymczasowy RAM. Podłącz Modem bądź USB z dedykowaną pamięcią przykładowo Podłączając USB 16GB, możemy sobie załatwić 16GB ulotnej pamięci RAM.

Pozdrawiam Serdecznie, z Bogiem :)

Opublikowano

fps/ping jest również w Grach Offline.

Powodem spadku stabilności, jest tylko i wyłącznie niski poziom dostarczanej pamięci ram.

Im lepszy komputer tym więcej Ulotnej Pamięci RAM. 

Im więcej RAM. Tym mniej lagów.

Jest sposób na tymczasowy RAM. Podłącz Modem bądź USB z dedykowaną pamięcią przykładowo Podłączając USB 16GB, możemy sobie załatwić 16GB ulotnej pamięci RAM.

Pozdrawiam Serdecznie, z Bogiem :)

To nie jest wina dostarczanej pamięci ram, bo ten problem wystepuje tylko na jednym serwerze + tylko w jednej grze + tylko u jednego dostawcy

jifdyv.jpg

Opublikowano

To nie jest wina dostarczanej pamięci ram, bo ten problem wystepuje tylko na jednym serwerze + tylko w jednej grze + tylko u jednego dostawcy

Wiem lepiej. 

Ja, uczony :D

Do League of Legends dochodzi Grafika < = Ilość gracz > = Sygnał

Mi zmiana Komputera pomogła. Dawno nie grałem ale wiem.

Jak dobrze jest uczyć się z przyjemnością..

Opublikowano

Weź idź stąd bo nikomu nie pomagasz tylko przeszkadzasz swoimi wywodami "z dupy" Co ma to do sygnału, jak nikt nie traci internetu, tylko to jest wina u pośrednika portów...

jifdyv.jpg

Opublikowano

Jest taki program WTFast, mi na win XP nie działa, ale może tobie pomoże :)

Upośledzenie? Przeczytaj pierwszy post.

@topic

Zmień dostawcę, problem nie zniknie. Nawet jeśli istnieją inne programy to są one z pewnością płatne. 

Opublikowano

Nic ci nie pomoże, ups to gónwno a orange niedługo im dorówna pod tym względem xD

Każdy ma jakiś problem z tym upc.

Pozostaje ci zmiana dostawcy, a jak nie masz możliwości to masz lipkę.

qaz3pc.jpgteż was kocham <3

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Jak wiadomo

Ruch do platformy EUNE, która w tym momencie znajduje się w Stanach w Los Angeles, jest chwilowo naprawiony. Rozwiązaniem długoterminowym jest przeniesienie całej platformy EUNE do Amsterdamu, gdzie mamy już EUW, ale ten projekt będziemy realizowali dopiero za kilka miesięcy.

Więc te programy logują nas na najbliższe serwery w europie. I da się grać. Więc jest na to rada. Wtfast doskonale działał, niestety teraz jest tylko dla Windows 7+

jifdyv.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...