Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problemy z usunięciem plików.

FoxyDead

Pytanie

Opublikowano

Siemka zainstalowałem nowy system, po zainstalowaniu systemu, stary windows uchował się w folderze windows.old. Pytanie, jak uzyskać uprawnienia na usunięcie tych plików? Nie chce mieszać w biosie.post-1097824-0-94926900-1444598561_thumb.pngpost-1097824-0-20441200-1444598570_thumb.png

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie skasuje tak wszystkiego , no chyba że będzie czekał godzinę albo dwie aż skończy , za dużo plików, za duże zagnieżdżenie katalogów, plików zabezpieczonych przez poprzedni system  i podlinkowane katalogi aktualnego systemu też może sobie skasować przez przypadek 

Tak przy okazji bios nie ma nic do plików ani do systemu w tym wypadku 

Można usunąć pod dowolnym systemem LIVE , np Ubuntu CD który widzi partycja NTFS

Folder usuwa się pod każdym Windowsem uruchamiając oczyszczanie dysku 

dysk_lokalny.png

a potem opcja : oczyść pliki systemowe.  

zjI9O0fcfcFu2bbWmszg.jpeg

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Czyli jak odpale na tym windowsie co mam to mi usunie tamte katalogi ? Bo to co mi polecił poprzedni kolega się nie nadaje. 

Opublikowano

1. Kliknij prawym przyciskiem myszy na folder Windows.old, przejdź do właściwości, a następnie do zakładki zabezpieczenia i wciśnij przycisk zaawansowane.

Zmień właściciela na siebie i zaznacz opcję zmiany właściciela podkontenerów i obiektów.

Zastosuj zmiany i w zakładce uprawnienia ustaw sobie pełną kontrolę, również na podfoldery i pliki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...