Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z klikaczem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Stworzyłem sobie prostego klikacza do fify :D Problem polega na tym, że autoit raz sobie kliknie, raz nie... Dodałem zapasowe klikanie za sek. i efekt jest taki sam. Nawet dałem wciskanie ENTER, ale niestety... Po prostu znajduje obrazek, przejedzie myszką i nie kliknie :/

Kod

If $step = 0 Then
Local $search = _ImageSearch('druzyna.bmp', 0, $x, $y,$tolerance)
If $search = 1 Then
   $step = 1
   $pokazywal = 1
   MouseClick($MOUSE_CLICK_LEFT, $x, $y, 2)
   Send("{ENTER}")
   MouseClick($MOUSE_CLICK_LEFT)
   sleep(500)
   Send("{ENTER}")
ElseIf $pokazywal = 1 And $druzyna = 0 Then
   MsgBox($MB_SYSTEMMODAL, "BŁĄD","Nie mogę znaleźć obrazka 'drużyna tygodnia'.", 10)
   $druzyna = 1
ElseIF $pokazywal = 0 Then
    MsgBox($MB_SYSTEMMODAL, "MakeCoins by m4jsterplayster", "Witaj nygusie. Wejdź w Ultimate Team.", 10)
	$pokazywal = 1
EndIf
ElseIf $step = 1 Then 

Opublikowano

drugi parametr w imagesearch zmień na 1 wtedy klika w środek znalezionego obrazka, poza tym operator "=" jest od przypisywania wartości do zmiennej , w warunkach typu if, switch , select , until itp. stosuj operator porównania "==" to tak na marginesie. Wypróbuj poniższy kod wstawiając go do całości swojego.

Global $x, $y

If $step == 0 Then
Local $search = _ImageSearch('druzyna.bmp', 1, $x, $y,10)
If $search == 1 Then
$step = 1
$pokazywal = 1
MouseClick("LEFT", $x, $y, 2)
ElseIf $pokazywal = 1 And $druzyna = 0 Then
MsgBox($MB_SYSTEMMODAL, "BŁĄD","Nie mogę znaleźć obrazka 'drużyna tygodnia'.", 10)
$druzyna = 1
ElseIF $pokazywal = 0 Then
MsgBox($MB_SYSTEMMODAL, "MakeCoins by m4jsterplayster", "Witaj nygusie. Wejdź w Ultimate Team.", 10)
$pokazywal = 1
EndIf
Opublikowano

poza tym operator "=" jest od przypisywania wartości do zmiennej , w warunkach typu if, switch , select , until itp. stosuj operator porównania "==" to tak na marginesie.

Głupoty piszesz, w Autoit jest ten sam operator porównani i przypisania - wszystko zależy od kontekstu.

== jest używane tylko gdy chcesz porównać czy stringi oprócz tej samej treści mają też tą samą wielkość znaków.

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...