Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lol - HotS - Smite A ty co wybierasz?

garguleczek

Lol - HotS - Smite ?  

35 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co ty wybierasz ?

• League of Legends
      16
    • Heroes Of The Storm
      8
    • Smite
      11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItajcie, są 3 różne gry, jednak zadania w nich jest takie samo...

Które tak naprawde jest najlepsze dla nowych graczy ?

W jakiej z tych gier możosz osiągnąć najwięcej i mieć szanse staniem się pro graczem ?

Lol od 2009, ci co mieli się nauczyć i są najlepsi, ciężko będzie nowemu ich dogonić, ale może masz inne zdanie ?

Hots, stosunkowo nowa gra i dość prosta,,, wyszła dopiero w tym roku więc tak naprawde moim zdaniem każdy ma szanse...

Smite, znakomita gra ale nie mam o tym zdania i nie wiem co myśleć ?

A ty co sądzisz ?

Opublikowano

Grałem w LoLa chyba 3 lata od 2 sezonu i zawsze musiałem sobie robić przerwy kilkumiesięczne, ponieważ nie umiałem wytrzymać z graczami. Jeśli chodzi o bycie pro playerem to według mnie są szanse i to duże mimo ogroma teamów. Jak jeszcze grałem, czyli około połowy 2014 roku mało było nieznanych teamów, zawsze górowały TSM i CLG. Teraz się je widuje praktycznie na każdym kroku.

Hots jest nową grą, grałem w nią za czasów bety i według mnie jest ciekawa, choć dziwnie było mi się przyzwyczaić do sposobu rozdawania skilli, ponieważ wybierałeś jeden z dwóch propozycji co kilka lvli. Mimo to, że grałem w nią kilka tygodni to nie wiem o niej za dużo, także też nie będę się rozpisywał na jej temat.

Smite to podobno najlepszy wybór dla początkujących graczy, aczkolwiek prawie w ogóle nie grałem w tą grę, więc także się nie wypowiem na jej temat.

Z podanych propozycji, jako najciekawszą grę wybieram Heroes Of The Storm, a jako grę, w której możesz stać się pro playerem wybieram LoLa, gdyż nie widziałem jeszcze ani jednego poważniejszego meczu z Hotsa i Smite, a przynajmniej nie na eventach typu IEM i innych.

9La1rOf.gif

Opublikowano
Z podanych propozycji, jako najciekawszą grę wybieram Heroes Of The Storm, a jako grę, w której możesz stać się pro playerem wybieram LoLa, gdyż nie widziałem jeszcze ani jednego poważniejszego meczu z Hotsa i Smite, a przynajmniej nie na eventach typu IEM i innych.

Tylko lol jest od 2009 i był innowacyjną jedyną grą, dlatego cieżko ludziom po tylu latach się z niąrozstać to zrozumiałe i dlatego sątak poważne mecze i o wielkie pieiądze...

Hots ma kilka miesiecy przyjdzie na niego czas albo nie...

Smite ma rok... ale mam do niego mieszane uczucia tzn,,, nie moge zaufac tej firmie boje sie ze grajac i angazujac sie strace czas...

Opublikowano

Swego czasu LoL. Teraz moim zdaniem to zlepek gówna i gimbusów. Sezon 2 i 3 najlepszy. Usunięcie przeliczników AP u YI to był ich największy błąd.

Opublikowano

Jak chodzi o lola, to ogarnięcie wszystkiego o bohaterach zajmie Ci z miesiąc, bądź 2. W tej grze najgorsze jest to, że strasznie trudno się w nią uczyć grać. Jedyne co możesz robić to szkolenie się grania jakąś postacią, robienie perfekcyjnego kombo, czy last hitowanie, ale ciężko jest nauczyć się myśleć o tym, co w danej chwili zrobić, i jak, więc jeśli to nie przychodzi Ci z łatwością, to będzie Ci trudno się nauczyć w tą grę grać.

Opublikowano

Zastanawiałem się nad tym powiem szczerze...

Ale z jednej strony ciągnie mnie do Smite dlaczego już tłumaczę...

Grając w inne gry jakie posiadam na koncie sprzedając skiny lub karty i inne takie zarabiam sobię euro, które mogę wydać w grze np SMITE... dodatkowym atutem jest płatność psc...

Hots zniecheca mnie brakiem platnosci w psc bo jest dostepna tylko karta i paypal

lol ma wszystko ale to stara gra i jest dla mnie zdecydowanie za cieżka...

Dota, nie jest zła jednak tez trzeba potrafic grac jest dosc trudna nie ukrywajmy.

Opublikowano

Lol za ciężki?
Przecież to zaraz po smite najłatwiejsza moba na rynku.

Ja osobiście przerzuciłem się z lola na dotę bo jest po prostu ciekawsza, warta uwagi.
Grałem chwile w smite, ale jednak sobie daruję na chwilę obecną. Community w czasie eventów jest nieznośne i nie da sie grać.

xSzfbPQ.gif

Opublikowano

Zastanawiałem się nad tym powiem szczerze...

Ale z jednej strony ciągnie mnie do Smite dlaczego już tłumaczę...

Grając w inne gry jakie posiadam na koncie sprzedając skiny lub karty i inne takie zarabiam sobię euro, które mogę wydać w grze np SMITE... dodatkowym atutem jest płatność psc...

Hots zniecheca mnie brakiem platnosci w psc bo jest dostepna tylko karta i paypal

lol ma wszystko ale to stara gra i jest dla mnie zdecydowanie za cieżka...

Dota, nie jest zła jednak tez trzeba potrafic grac jest dosc trudna nie ukrywajmy.

Dota 2 jest dużo trudniejsza od LoLa

Deus vult

Opublikowano

Chcesz zaczynać karierę pro gejmera teraz? Powodzenia.

99 % pro gejmerów z doty 2 gra od jedynki i dlatego są najlepsi na świecie, bo mają przegrane kilka tysięcy godzin. To samo w każdej innej grze, nie nauczysz się grać oglądając streamy czy poradniki, potrzebujesz doświadczenia, w niektórych przypadkach nawet 10 letniego. Jak dla ciebie LoL jest za ciężki to do doty nie masz nawet co podchodzić, bo mechanizmów gry jest zdecydowanie więcej. Grywalnośc, wiadomo, jeden woli jabłka a drugi gruszki. A w Hotsie czy Smite nie zarobisz poważnych pieniędzy. W tym sezonie doty będzie jakieś 30/35 mln dolarów, w lolu znacznie mniej, ale to dlatego, że większość keszu pochodzi od graczy.

Ps 

Dota > Hots > Smite > Gówno > Nic > LoL

Opublikowano

Mają sens, każdy może wyrazić swoją opinię...

Smite i hots ma potencjał, tylko co większy ??

Hots dość prostyi przyjemny 

Smite piękny w zupełnie innej odsłonie

Obie gry są młodę z czego hots najmłodszy

Osobiste odczucie jednak pcha mnie do smite... piękno mnie przyciąga... a i prostota w pewnym sensie! Młoda gra więc każdy ma szanse...

Opublikowano

A ja Ci powiem zebyś nie zaczynał w zadne takie gry grać. Graj w nowego Wiedzmina albo w Until Dawn. To sa fajne gry. Sporo sie nauczysz chociażby o polskiej kulturze z Wiedzmina. Gry online to scierwo które tylko zabiera czas i nic nie daje spowrotem, bo niby masz sie cieszyc ale ludzie to tak naprawde kur.wy i przez online sie nie da cieszyc. Pozdrawiam.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngunknownuser

W pewnym sensie masz rację, ale jeśli ktoś chce coś osiągnąć i systematycznie do tego dąży, to ten czas nie musi być zmarnowany, chyba że ktoś go nie umie zagospodarować i korzystnie wykorzystać...

Ryzyk fizyk tak naprawde, ale uważam że większe szanse są np w smite lub hots niż dota lub lol

Opublikowano

Smite jest najbardziej "odmienny" z tych gier. Z drugiej strony największą szansę wybicia się/zarobku daje LoL.

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...