Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DOWEB - Wielofunkcyjny serwis

console.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­logo.png

Witam wszystkich.

Chciałbym przestawić stronę doweb.pl, która ma kilka funkcji.

Aktualnie jest ofertą dla ludzi poszukujących osób do stworzenia strony internetowej.

Na wykończeniu jest blog, który będę solidnie rozwijał. Wraz ze startem bloga, ruszy również 

pierwsza seria, w której... no właśnie tego nie zdradzę ale warto poczekać.

Ostatnim elementem strony, który jest jeszcze na papierze, sprawdzam wszystkie możliwości

oraz rozpisuję poszczególne fragmenty, jest serwis edukacyjny. Przemyślałem to dokładnie i 

wydaje mi się, że taka forma nauki jakiejś części, chętnych przypadnie do gustu.

Myślę, że w najbliższym czasie ruszy również "Szybka zajawka" na naszym facebook'u.

Będzie to nic innego jak link/opis przydatnego narzędzia, z którymi spotykam się w codziennej pracy dla developerów jak i grafików.

Dlatego polecam polubić naszą stronę a nie ominie Was żadna nowinka.

​Chętnie przyjmę fale krytyki o ile będzie ona konstruktywna, nie chciałbym aby ktoś pisał coś pokroju: "ch*** bo tak".

Jeśli ktoś ma pomysł lub jest zainteresowany współpracą/wymianą linkami/pracą proszę o kontakt. 

Opublikowano

P.S. Czy tylko mi przy przewijaniu troszkę przycina?

Nie tylko Tobie, to scrollowanie coś szwankuje.

@Voster.

Graficznie ok, choć nic tam nie ma, ale mam (oprócz powyższej) kilka uwag:

• kliknięcie lupy na projektach odświeża stronę, nic poza tym się nie dzieje,
  • nieciekawy font,
  • piszesz nie po polsku, a to odstrasza.

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

­

Jest tam coś poza ilością wypitych kaw, zadowolonych klientów i jednej pracy w portfolio?

Są dwa projekty. Nie uzupełniałem jeszcze listy.

Nie Tylko tobie, to scrollowanie coś szwankuje.

@Voster.

Graficznie ok, choć nic tam nie ma, ale mam (oprócz powyższej) kilka uwag:

• kliknięcie lupy na projektach odświeża stronę, nic poza tym się nie dzieje,
  • nieciekawy font,
  • piszesz nie po polsku, a to odstrasza.

Nad scrollem jutro popracuję.

Lupa faktycznie nie działa, myślę nad tym co miałoby się dziać po kliknięciu. Jutro na pewno będzie działać.

Pomyślę nad fontem, dzięki za uwagę.

Nie po polsku? Konkretniej?

Blog wystartuje jutro, więcej informacji pojawiać się będzie na facebook'u.

Co do serwisu edukacyjnego to dzisiaj napisałem już podstawy, czas na szczegóły i ogólne funkcje.

Opublikowano

­

Nie po polsku? Konkretniej?

Nie będę Cię poprawiał - znajdź sobie kogoś zaufanego do korekty, jeśli sam nie widzisz błędów.

PS

Zdjęcie współpracownika bez koszulki na oficjalnej stronie rządzi.

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Faktycznie, opisy zostały poprawione.

Szczerze mogę się przyznać co do mojej polszczyzny.

Mieszkam w Polsce i uważam się polakiem ale całe życie spędziłem na Śląsku i chyba wywiało mi z głowy poprawną polszczyznę.

Dlatego jako support zespołu dołączył "Korektor".

Opublikowano

Według mnie dobrą rzeczą w blogu było by dodanie dokładnej daty publikacji postów tz. dodanie godziny, a także dodanie kontaktu na stronie głównej.

1395260643-U652798.jpg

554731419262342652798.jpeg
Opublikowano

Według mnie dobrą rzeczą w blogu było by dodanie dokładnej daty publikacji postów tz. dodanie godziny, a także dodanie kontaktu na stronie głównej.

Data pojawia się pod linkiem do dalszego czytania artykułu. Faktycznie może być mało widoczna, dzisiaj postaram się coś z tym zrobić.

Na stronie głównej kontakt jest tuż pod sloganem w formie telefonicznej i email. Według mnie nie ma potrzeby robienia formularzy kontaktowych 

bo i tak większość korzysta z klientów pocztowych.

­

Opublikowano

Nie mogłem się powstrzymać przed dodaniem tego:

­

https://www.facebook.com/dowebpl/photos/a.428913223984983.1073741828.334412016768438/431590523717253/?type=3&fref=nf

Z informacji o stronie!

Najprawdopodobniej strona po raz kolejny zmieni swoje przeznaczenie i nie będzie już wizytówką a wyłącznie serwisem edukacyjnym.

Wszystko spowodowane problemów z grafikiem.

Opublikowano

Strona nie jest az tak "Wielofunkcyjna". Brakuje podstaw:

-Kazda strona musi mies jakis formularz kontaktowy tutaj tego nie widze, ewentualnie po nacisnieciu textu uzyc mail:

-Kazda strona musi miec Dokladny cel swojego istnienia "Robimy aplikacje i strony internetowe dla firm i osob trzecich" przykladowo.

-Strona social media powinna byc widoczna.

-Strona laguje na chrome

-Twoj kolega nie musi pokazywac swojej klaty na takiej stronie bo zadnego klienta nie znajdziecie.

-Ludzi nie obchodzi ile nocy zaliczyles, ile kaw wypiles i ile lini kodu napisales, jedynie ilosc klientow jest ok

-Dlugosc title jest za dlugo wychodzi poza okno.

-Naciskam na zdjecie projektu i strona skacze mi do gory.

Powinniscie uzyc htaccess... .html tutaj nie pasuje.

Powodzenia :)

4830328594.png

SMITE | Sezon 2 Diamond | US

Opublikowano

Strona nie jest az tak "Wielofunkcyjna". Brakuje podstaw:

-Kazda strona musi mies jakis formularz kontaktowy tutaj tego nie widze, ewentualnie po nacisnieciu textu uzyc mail:

-Kazda strona musi miec Dokladny cel swojego istnienia "Robimy aplikacje i strony internetowe dla firm i osob trzecich" przykladowo.

-Strona social media powinna byc widoczna.

-Strona laguje na chrome

-Twoj kolega nie musi pokazywac swojej klaty na takiej stronie bo zadnego klienta nie znajdziecie.

-Ludzi nie obchodzi ile nocy zaliczyles, ile kaw wypiles i ile lini kodu napisales, jedynie ilosc klientow jest ok

-Dlugosc title jest za dlugo wychodzi poza okno.

-Naciskam na zdjecie projektu i strona skacze mi do gory.

Powinniscie uzyc htaccess... .html tutaj nie pasuje.

Powodzenia :)

Że  co? Każda strona musi mieć formularz kontaktowy? Dobry żart.

Kolejny raz "każda" musi mieć dokładny cel? A co? Nie ma?

Jakbyś dobrze popatrzał to jest link do facebook'a ale to nie jest głównym zadaniem strony...

Lagowanie faktycznie jest uciążliwe dlatego pozbędę się slow'a dla scroll.

Ten Pan już nie pracuje, dzisiaj będzie aktualizacja strony.

Mam odmienne zdanie, nie wiem jak w Twoim przypadku ale w moim jest one poparte licznymi zleceniami i kontaktami z klientami.

Chyba nie masz pojęcia do czego służy title ale szkoda czasu na tłumaczenie tego.

Masz rację co do zdjęć projektu, dodam tam lightbox'a.

Powinienem? Ale tego nie zrobiłem, nie czuje takiej potrzeby.

Dziękuje za ocenę :)

@update

Zgodnie z zapowiedziami, poprawki wprowadzone.

­

Opublikowano

Zapewne kogoś interesuje jak wygląda korektor, który swoją funkcję pełni tylko na blogu.

Zdjęcie tak czy siak zostało wycofane, jak i powoli zostanie wycofana strona główna do odwołania.

Taka sytuacja będzie miała miejsce przez kilka dni aby zmienić wygląd strony i dopasować go do jej, stałej, przyszłej funkcji.

Opublikowano

Dobra, co z SEO? :)

Jak potencjalny klient ma was odszukac skoro w googlach nie ma waszej domeny?

Czy domena jest indexowana przez wyszukiwarke google?

Po dopisaniu .pl znajduje domene czyli jest indexowana. Trudno jednak odszukac DOWEB...

Znalazlem TO 

erasmus/home

Zaciekawil mnie projekt, ogolnie mozna przeniesc go na inna domene :)

Opublikowano

Dobra, co z SEO? :)

Jak potencjalny klient ma was odszukac skoro w googlach nie ma waszej domeny?

Czy domena jest indexowana przez wyszukiwarke google?

Po dopisaniu .pl znajduje domene czyli jest indexowana. Trudno jednak odszukac DOWEB...

Znalazlem TO 

erasmus/home

Zaciekawil mnie projekt, ogolnie mozna przeniesc go na inna domene :)

Masz racje, wszystko jest jeszcze dopracowywane.

Dołączyła nowa osoba, zajmująca się szeroko pojętym backend'em i zaczynamy przeprojektowywać stronę na typowo naukową.

Co do projektu erasmus to prowadzę go z racji praktyk w mojej szkole.

Każdy pewnie wie co to erasmus i aby nasza szkoła mogła wysłać uczniów do niemiec na praktyki, musiała napisać projekt, który przez cały okres musi być dokumentowany na stronie. 

Pomimo odbycia praktyk już jakiś czas temu nadal prowadzę tą stronę i co jakiś czas ją ulepszam. Przenosin na inną domenę raczej nie będzie chyba, że na darmową.

­

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Bum!

Trochę to trwało, ale już wróciłem wraz z nową odsłoną strony!

Niedługo pojawią się wpisy na blogu, nie wiem jeszcze w jakiej formie.

Na pewno udostępniane będą części kodu, które przydadzą się każdemu.

Mam zamiar tłumaczyć najczęściej popełniane błędy, z którymi spotykam się na wielu stronach.

Zapraszam do odwiedzania strony, mile widziane komentarze co do nowej odsłony.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Moim zdaniem super portal, mógłbyś jeszcze dodać pocztę xD

Portalem bym tego nie nazwał, na ten moment tytuł jest mylący bo strona, na ten moment, jest moim portfolio.

Zbliża się koniec nauki, co za tym idzie trzeba znaleźć pracę dlatego też musiałem odświeżyć je.

Ale... Znów mam zamiar wprowadzić coś co pozwoli na stworzenie pewnej społeczności.

Więcej informacji wkrótce.

­

Opublikowano

Będzie coś z tego? :v

Niedługo powinna ruszyć mała funkcjonalność, będę tam wrzucał krótkie nowinki, znaleziska, fragmenty kodu do wykorzystania, zestawy grafik itp.

Jeszcze nie wiem czy będzie to w formie bloga, czy zrobię to na trochę innych zasadach. Dodatkowo rozważam opcje dla użytkowników, która pozwoliłaby im

dodawać to samo co ja, oczywiście musiałbym akceptować niektóre elementy, więc tutaj waham się ponieważ nie zawsze mam czas, a każdy zapewne chciałby aby

jego wstawka pojawiła się jak najszybciej. Co o tym myślicie? Chętnie poznam Wasze zdanie.

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...