Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki hosting wybrać z najlepszymi cenami oraz jakością?

12XkoxMarekX12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja na razie mam swój serwer na endercheście i nie narzekam ;) ale jak na razie to tylko testowy bo pisze autorskie pluginy

Q8eOMob.png

Opublikowano

ja na razie mam swój serwer na endercheście i nie narzekam ;) ale jak na razie to tylko testowy bo pisze autorskie pluginy

No własnie też na tym mam i tak średnio bym powiedział.przy 25pluginach są lagi pakiet universal czy coś

Opublikowano

Jeżeli chodzi o hostingi dedykowane, to w Polsce są na czele craftserve.pl i pukawka.pl, oba oferują bardzo wysoką jakość, najlepszy support i przejrzyste panele (chociaż tu, według mnie, znacznie lepiej wypada craftserve), więc niezależnie, który z nich wybierzesz, to z serwerem nie powinno być żadnego problemu. 

Opublikowano

I to i to zależy co bedzie wydajniejsze i które utrzyma wiecej graczy,żeby było w miare tanie

Wiadomo, że maszyna dedykowana utrzyma więcej graczy, ale jej cena jest o wiele większa niż hostingów. Jeżeli chcesz brać maszynę to chyba najlepszym wyborem będzie ovh. W przypadku serwera na hostingu skłaniałbym się ku zakupowi oferty pukawki, która jest w dość niskiej cenie, a czasem na ich facebooku można spotkać kody rabatowe więc będzie jeszcze taniej.

Opublikowano

Jeżeli chodzi o hostingi dedykowane, to w Polsce są na czele craftserve.pl i pukawka.pl, oba oferują bardzo wysoką jakość, najlepszy support i przejrzyste panele (chociaż tu, według mnie, znacznie lepiej wypada craftserve), więc niezależnie, który z nich wybierzesz, to z serwerem nie powinno być żadnego problemu. 

Okej to sprawdze to i wybiore sobie jedno z nich

Opublikowano

Jeżeli chodzi serwer dedykowany to polecam Ci ovh lub soyoustart posiadają oni w swojej ofercie serwery GAME (posiadają lepsze zabezpieczania Anty-DDoS dla gier (Minecraft) niż normalne serwery z ich oferty) z tym że w ovh nie musisz płacić opłaty instalacyjnej a w soyoustart już tak. Z trochę tańszych - kimsufi - mniej wydajne, ale za to tańsze. Ceny to dla ovh około 350zł za bardzo wydajny serwer z i7 oraz 32 GB ram i od 60zł do 120zł dla kimsufi. Jakiekolwiek hostingi odradzam z powodu niskiej wydajności. Jeżeli pomogłem daj "Lubię to".

Opublikowano

LVLUP.PRO, EnderChest - nie ufałem temu drugiemu, gdy podłączyłem się do pewnej sieci zrezygnowałem z mojej opinii o nich. (Wywala serwery powyżej 75GBPS :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...