Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

youtube wymagania full hd

Twistekxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.

Mam takie pytanko jaki trzeba mieć sprzęt żeby obejżeć na yt coś w FULL HD, mi na:

e8400, 9600gt, 2gb RAM. Filmiki się tną, w HD i niższych nie mam problemu 

XPA9.png

Opublikowano

Masz łącze do kitu bo na słabych sprzętach FULL HD idzie idealnie 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Filmik mi zacina bo mam słaby internet WTF ?, albo masz mnie za idiotę albo sam nim jesteś. ( łopatologicznie: filmiki mi się zacinają/tną nie buforują rozumiesz po prostu obraz się zacina/tnie, a nie że co chwile mi się buforuje ). Chaby że faktycznie jestem idiotą więc możne mi ktoś wytłumaczyć jak się ma szybkość łącza do odtwarzana filmu (nie jego pobierania )

XPA9.png

Opublikowano

No to pisz z sensem jak oczekujesz pełnej wypowiedzi, gdzie to napisałeś wcześniej bo nie widzę , nie zauważyłem jak poinformowałeś  jakie masz łącze ?   Przy słabym jak i przy dobrym łączu tez się zacinają filmy i nie pokazuje buforowania, przeglądarka wczytuje dane z nadmiarem i uzupełniając bufor nie pokaże ładowania go tylko zatnie film, bo to wina tylko sprzętu.  

To jaki masz internet bo wielki g... na temat temat wiemy , tak samo jaki system, przeglądarkę.

Równie dobrze to jest twoja wina bo używasz przeglądarki bez wsparcia akceleracji sprzętowe stąd są problemy, tak samo możesz mieć nie doinstalowane sterowniki do płyty głównej i grafiki , a już na 100% masz tak mało RAM że to też może być główną przyczyną.  

Zaraz pewnie odpiszesz że koledzy mają mniej i im działa, albo że na podobnym sprzęcie innym działa, bo działa skoro ktoś potrafił odpowiednio skonfigurować sprzęt i ma dobre łącze.

Filmy w Full HD ( 1080p  ) wymagają minimum transferu powyżej 1 mb/s  ( prędkość transmisji streamingu filmu  w granicach 5-8 mbps ) czyli 10-20 mbps to minimum łącza przy którym film będzie działał płynnie  albo się też zacinał jak łącze jest używane albo w inny sposób obciążone.

Filmy 60 fps wymagają jeszcze większego przynajmniej o połowę. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...