Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sony PlayStation 4 czy warto na dziś?

revenge94

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, jutro zamierzam pojechać po PS4 do sklepu.. Pograłbym w nowsze tytuły, a mój laptop niestety sobie z nimi już nie radzi. Czy warto na dzień dzisiejszy zaopatrzyć się i wydać te 1500zł na konsolę? Duża różnica w grafice między PS4 a PC z nowymi grami typu wiedźmin na przynajmniej średnich? Wiem ceny gier są duże, dlatego chciałbym żeby grafika w miare też satysfakcjonowała mnie, a nie tylko fabuła :D Dużo osób mi mówi, że nie warto, szkoda kasy. Gry jakie mnie interesują do grania na PS4, to FIFA 16, DyingLight, Wiedzmin3, GTA5, FAR CRY 4 jak i ten nowy w przyszlym roku, a takze nowy NFS.. DriveClub i może jeszcze seria AC w które nigdy nie grałem :D

Opublikowano

Powiem Ci tak - jeżeli masz pieniądze na komputer, który uciagnie te gry na wysokich / średnich to nawet się nie zastanawiaj. Jeżeli jednak Cię nie stać to weź konsolę, jest dużo tańsza a grafika przyzwoita. Pomimo tego, że PC Master Race to polecam Ci takie rozwiązanie.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Cześć, jutro zamierzam pojechać po PS4 do sklepu.. Pograłbym w nowsze tytuły, a mój laptop niestety sobie z nimi już nie radzi. Czy warto na dzień dzisiejszy zaopatrzyć się i wydać te 1500zł na konsolę? Duża różnica w grafice między PS4 a PC z nowymi grami typu wiedźmin na przynajmniej średnich? Wiem ceny gier są duże, dlatego chciałbym żeby grafika w miare też satysfakcjonowała mnie, a nie tylko fabuła :D Dużo osób mi mówi, że nie warto, szkoda kasy. Gry jakie mnie interesują do grania na PS4, to FIFA 16, DyingLight, Wiedzmin3, GTA5, FAR CRY 4 jak i ten nowy w przyszlym roku, a takze nowy NFS.. DriveClub i może jeszcze seria AC w które nigdy nie grałem :D

1. Jeśli nastawiasz się na kupienie ps4, szukaj już z 1000gb ( 1 tb  ). Jest to większa pamięć no chyba że nie będzie to możesz kupić 500 gb, ale chyba z tego co widziałam 300 zł kosztuje 1 tb więc warto kupić od razu z 1tb .. Grafika trudno mi powiedzieć, na komputerze grałam ohh ostatnio chyba w the forest bądź simsy i szczerze nie mam pojęcia. Może jest tam jakaś różnica itp. Też mi się wydaje że na moim obecnie 2 dniowym tv za który dałam prawie 3 tyś ( 32 cale ) wygląda hmm ładnie nawet ładniej powiem niż bym grała na kompie xDD.. 

Moim zdaniem, bardziej się opłaca kupić ps4 bo fakt faktem wydasz do 300 zł na grę, ale wiesz że nie będziesz musiał grać na minimalnych, że nie będziesz miał lagów. A wiadomo że przy każdym komputerze coś się kiedyś zj3bie i będziesz musiał coś zmieniać, coś dokupować aby już ci coś tam działało. Ja jadę na konsolach już od psx i powiem Ci że mój komp za 1500 zł daję radę do neta i jest ok. Wolę wydać kasę na gry do konsoli i wiedzieć że ze spokojem pójdzie mi ten MadMax i mogę się cieszyć wspaniałą rozgrywką. Więc jak dla mnie kupuj ps4 nie pc

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

1844414647937941229037.png

Opublikowano

Jak z monitorami muszą mieć złącze HDMI czy podepne pod PS4 też inne?

a takie złącze np?? Cyfrowe (DVI-D) 

bo nie wiem jaki monitor dobrać w MediaExpert za max 600zł

Opublikowano

Do grania w FIFE 16 w innymi ludźmi musze dokupić PS Plus ? Racja? :)

Jak zakupie coś takiego to podejdzie i nie będzie jakichś baników (chodzi mi czy jest to legalne źródło) http://allegro.pl/365-dni-playstation-plus-psn-automat-24-7-i5717897823.html

Tak, zgadza się. Będziesz potrzebował PS Plus. To co ty podałeś to zwykły kod, który sobie samemu wpisujesz na konsoli. Nie będzie z niego bana i.t.p. na 100%

Jak z monitorami muszą mieć złącze HDMI czy podepne pod PS4 też inne?

a takie złącze np?? Cyfrowe (DVI-D) 

bo nie wiem jaki monitor dobrać w MediaExpert za max 600zł

PS4 posiada tylko HDMI, ale nic nie stoi na drodze by kupić przejściówkę. Jedyne co trzeba czasami zrobić, to wyłączyć HDCP, ale to jest nie problem.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Pytanie, czy będziesz chciał bulić te 250 zł za gry. Jeżeli tak, to kupuj konsolę. Inna sprawa, że te pieniądze możesz przeznaczyć na usprawnienie kompa i wtedy kupić używane gry, bądź za połowę wspomnianej ceny.

Opublikowano

Pytanie, czy będziesz chciał bulić te 250 zł za gry. Jeżeli tak, to kupuj konsolę. Inna sprawa, że te pieniądze możesz przeznaczyć na usprawnienie kompa i wtedy kupić używane gry, bądź za połowę wspomnianej ceny.

wiesz na ps4 też można kupić uzywane gry sama to robię i mam o te 30-40% tańsze. więc jak dla mnie to jest jeden pies, czy kupie z steam np mad max za 300 zł czy tam za ile stoi czy kupie na konsole ; p

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

1844414647937941229037.png

Opublikowano

wiesz na ps4 też można kupić uzywane gry sama to robię i mam o te 30-40% tańsze. więc jak dla mnie to jest jeden pies, czy kupie z steam np mad max za 300 zł czy tam za ile stoi czy kupie na konsole ; p

Zauważ, że autor tematu w większości wskazał tytuły z funkcjami sieciowymi. Chyba że już całkowicie zrezygnowali z dodatkowych kodów. A z PC jak z PC, możesz ściągać. :v

Opublikowano

Revenge94, warto poczekać jeszcze pare dni z decyzją zakupu. Krążą plotki, że za dwa dni zostanie ogłoszona obniżka cen PS4 w Europie. Prawdopodobnie cena konsoli spadnie aż o 50 euro. 

"Let them fight."

1eJyg6V.jpg

Opublikowano

Konsola już tydzień u mnie mieszka :D A te plotki to tylko ploteczki, bo wg informacji ceny konsol stanieją do około 1480zł~ a już teraz nową wersję można dorwać za tyle i to 1TB :)

Opublikowano

Konsola już tydzień u mnie mieszka :D A te plotki to tylko ploteczki, bo wg informacji ceny konsol stanieją do około 1480zł~ a już teraz nową wersję można dorwać za tyle i to 1TB :)

A, to miłej zabawy  :)

"Let them fight."

1eJyg6V.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...