Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyświetlanie programu C++ na stronie WWW

ziomusCZW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jest ktoś w stanie powiedzieć mi czy jest możliwość wyświetlenia prostego programu w c ++  np. sortwanie liczb, potęga liczb na stronie internetowej? Będę wdzięczny za każdą odpowiedź.

Pozdrawiam 

Opublikowano

Nie jestem pewien czy da się to w jakiś prosty sposób wykonać. Ja bym wynik programu napisanego w C++ zapisał do pliku a potem przez PHP bym wczytał z niego dane i wyświetlił 

Opublikowano

Otwieramy notatnik i wklejamy:

<!DOCYTPE html>
<html>
<head>
</head>
<body>
Tutaj kod/wynik programu.
</body>
</html>

Zapisujemy plik z rozszerzeniem html i masz  wyświetlany program. Po co to ma wyczytywać php? Lepiej jest po prostu wkleić kod i tyle.

No chyba, że chodzi o coś innego to proszę mnie oświecić.

pyhvh7E.png

Opublikowano

Nie o to mi chodzi, chciałem aby program mógł wykonywać się na stronie, użytkownik podawałby dane zaś cały program obliczał to na stronie. Inne pomysły? 

Opublikowano

Lepszego rozwiązania niż cgi raczej nie znajdziesz.

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Nie o to mi chodzi, chciałem aby program mógł wykonywać się na stronie, użytkownik podawałby dane zaś cały program obliczał to na stronie. Inne pomysły? 

JavaScript?

pyhvh7E.png

Opublikowano

Niezbyt rozumiem już.

Skoro wszystko ma dziać się na stronie to po co Ci do tego C++?

Jeśli chcesz pisać w C++ i wykonywać wszytko na stronie to CGI.

//Informacja poniżej to moje domysły, nie ekspercka diagnoza. :D

Jeszcze możesz spróbować z przekazaniem danych ze strony do bazy danych i z bazy do programu, ale to byś musiał mieć serwer.

Opublikowano

//Informacja poniżej to moje domysły, nie ekspercka diagnoza. :D

Jeszcze możesz spróbować z przekazaniem danych ze strony do bazy danych i z bazy do programu, ale to byś musiał mieć serwer.

Baza nie wysyła żądań do programu, lecz na odwrót - żeby to działało musiałbyś nieustannie wysłać żądania do bazy z poziomu c++. Zły pomysł delikatnie mówiąc ;)

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Baza nie wysyła żądań do programu, lecz na odwrót - żeby to działało musiałbyś nieustannie wysłać żądania do bazy z poziomu c++. Zły pomysł delikatnie mówiąc ;)

Wiem, o to mi chodziło. :p

PHP daje znać bazie, a program co jakiś czas pobiera dane z bazy, aczkolwiek bez sensu by to było.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...