Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co wymienić w komputerze?

ExoNek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przepraszam, że zły temat.

Siema, jestem nowy. Mam pytanie: Co wymienić w komputerze żeby było stałe 180-200 fps w cs:go ?

Procesor: [Pokazuje: Dual core, ale jest: Intel core i5

Ram: 4gb

Karta graficzna: Nvidia GeFoce 9500 GT

Dysk gb: 500gb

Windows xp.

Wiem, ze nie znam dokładnie karty. Ale komputer był składany 6-7 lat temu, przez mojego brata.

619av9jlkr8b.png

Daje naj + !

Opublikowano

Skoro pisze,że jest pentium to jest pentium a nie i5. i5 ma inny socket LGA. W sumie tu musisz zmienić prawie wszystko bo zmiana procesora to zmiana płyty głównej. Do tego zmiana grafiki,bo jest słaba.

:)

Opublikowano

CO TO GÓWNO ROBI ZNOWU W PORADNIKACH ZNOWU ;-; TAK MASZ i5 NA SOCKET 775 XDD Masz zwykłego pentiuma więc nie mów nikomu że masz i5. Jak chcesz mieć 100fps to karta,ram,procesor. I jak nie możesz znać dokładnie karty jak podałeś? xD Pewnie masz 8 lat i chcesz pograć w csa :/

Opublikowano

Mam 2 monitory... jeden i drugi 75 hz.

Procesor był w specjalnym serwisie. I zamienieli mi [częsci] na i5. A reszta [dual].

Na karcie została założona specjalna [rurka chłodząca.] [Nie wiem jak się to nazywa]

Mam lat 16.

Opublikowano

Mam 2 monitory... jeden i drugi 75 hz.

Procesor był w specjalnym serwisie. I zamienieli mi [częsci] na i5. A reszta [dual].

Na karcie została założona specjalna [rurka chłodząca.] [Nie wiem jak się to nazywa]

Mam lat 16.

No to zrobili cie w c***a, bo nie wsadzisz do tego i5, a te screeny nic nam nie mówią po za modelem radiatora. Po 2 ten radiator jest pod 775, więc masz kolejny dowód, że nie masz tam i5.
Opublikowano

No to zrobili cie w c***a, bo nie wsadzisz do tego i5, a te screeny nic nam nie mówią po za modelem radiatora. Po 2 ten radiator jest pod 775, więc masz kolejny dowód, że nie masz tam i5.

Chmm, możliwe. Mam jeszcze jedno pytanie. Jakie części kupić do komputera. Nie drogie jakieś. Jaka karta itp..

Opublikowano

Nie drogie....

Pierw musisz wymienić zasilacz, płytę główną, procesor, ramy, kartę graficzną.

Lub kupić:

Procesor: Intel Core2Duo E6700

Zasilacz: Corsair VS 450W ATX

Karta: R7 250X

Opublikowano

Pentium na sandy, h61m, 4gb ddr3 i gtx460, do tego jakiś dobry, markowy zasilacz typu Antec VP500 i gra będzie chodziła płynnie.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Pentium na sandy, h61m, 4gb ddr3 i gtx460, do tego jakiś dobry, markowy zasilacz typu Antec VP500 i gra będzie chodziła płynnie.

Dokładnie :)

BTW na tym screenie jedynie widać boxowy cooler ;-; Nie podałeś ramów które można wykorzystać do nowego pc

Opublikowano

Przepraszam, że zły temat.

Siema, jestem nowy. Mam pytanie: Co wymienić w komputerze żeby było stałe 180-200 fps w cs:go ?

Procesor: [Pokazuje: Dual core, ale jest: Intel core i5

Ram: 4gb

Karta graficzna: Nvidia GeFoce 9500 GT

Dysk gb: 500gb

Windows xp.

Wiem, ze nie znam dokładnie karty. Ale komputer był składany 6-7 lat temu, przez mojego brata.

619av9jlkr8b.png

Daje naj + !

dobre, wymień wszystko bo szajs.

Nie drogie....

Pierw musisz wymienić zasilacz, płytę główną, procesor, ramy, kartę graficzną.

Lub kupić:

Procesor: Intel Core2Duo E6700

Zasilacz: Corsair VS 450W ATX

Karta: R7 250X

nie rób jaj, ten procek co ma jest lepszy od c2d, niech lepiej kupi Q6660 za 100zl, ram zostawi, zasilacz ocz 500w za 200 zł, karta gts250 i śmiga

Opublikowano

Gdzies czytalem ze da rade przerobić zeby i5 wsadzic ale czy da sie to nie wiem. :D

Do wymiany wszystko.

Wiecej fps>szybszy czas reakcji + ewentualnie znika "lag" myszki.

Opublikowano

Fps mam aktualnie 144... Ale nie chodzi mi nawet o cs.Też o np bf4 w którym mam na srednich 30-40 fps.

Chyba kupię procesor intel core i5, płyte główną, ram. A na razie karte zostawię.

Chyba że podacie coś dobrego w niskiej cenie ;0

Opublikowano

Chmm myślę nad zakupem:

Które lepsze? Lub cos innego?: http://allegro.pl/plyta-glowna-asrock-fm2a68m-dg-a68h-pci-e-microatx-i5700014585.html

http://allegro.pl/plyta-glowna-asus-socket-1150-h81m-k-pci-e-ddr3-i5700024172.html

http://allegro.pl/plyta-glowna-gigabyte-ga-h81m-s1-lga1150-uatx-vga-i5700018338.html

I czy taka i5? http://allegro.pl/intel-core-i5-430m-slbpn-3mb-2x2-2ghz-100-spr-gw-i5718421038.html#delivery

Jak myślicie ? podsyłajcie linki.

Aaa. Czy jeżeli mam wentylator na procesor, to on będzie działał na innej płycie głównej? Będzie pasował?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...