Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z PSC

Creative

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałem doładować sobie portfel steam za 10 Euro i od razu za pierwszym razem wpisałem dwa piny do PSC (2x20zł), tyle że z pierwszego wzięło całość i mam 5€ na koncie, a z drugim stało się to: http://scr.hu/0fsz/3wmh3

To dość denerwujący problem, bo transakcja wisiała na steamie cały dzień, a dziś rano już jej nie było, a kasy i tak nie odzyskałem. Pisać w tej sprawie do PSC i do Steama? Z pierwszym PSC nie było żadnych problemów, od razu doładowało mi konto, a z drugiego zabrało jakąś prowizję i nie mam wystarczająco środków na wykorzystanie PSC.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

­A na tym drugim PSC masz te 18,49zł?

40zł =/= 10€. Z tego co napisałeś to zrozumiałem, że kliknąłeś, żeby doładować za 10€, a doładowało za 5. Może trochę jaśniej?

A z tego drugiego PSC Ci wzięło, bo 5€ = ponad 21zł.

tenor.gif

Opublikowano

40zł =/= 10€. Z tego co napisałeś to zrozumiałem, że kliknąłeś, żeby doładować za 10€, a doładowało za 5. Może trochę jaśniej?

Jak przechodziłem do płatności (5€, 10€, itp.) to wybrałem 5€ i przy wpisywaniu kodu PIN z PSC wybrałem opcję wprowadzenia więcej PIN'ów. Wtedy to się stało, że doładowało 5€, a reszta była w transakcji, a potem anulowało to po jednym dniu i nie wiem jak, ale jeden PSC jest wykorzystany do zera, a na drugim mam 0 środków, ale na koncie jest te 18,49. Te pieniądze są na moim koncie PSC. Spróbowałem zapłacić przez konto PSC, a tam wyskoczyła mi informacja o tym, że do zapłaty jest 21,52, a ja mam na koncie 18,49. Tak sobie myślę, że może zabrało mi wtedy z drugiego PSC te resztki, aby doładować te 5€. Tylko nie rozumiem tego Global Collect od Valve. Co to jest?

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

40 zł na 10€ to za mało. Żeby doładować Steama na te 10€ musisz mieć PSC 50 zł, wtedy na nim zostanie ci jeszcze ~7 zł. Zrozumiałem tyle, że podczas doładowywania 5€ wpisałeś kody do obu PSC (2x 20zł), z jednego pobrało całe 20zł, a na drugim zostało te 18,49zł. Jeśli tak jest, to wszystko poszło normalnie. 1€ to nie jest równe 4zł, na Steamie 1€ to ok. 4,18zł, jeśli dobrze pamiętam. ;)

Opublikowano

W takim razie jeszcze dwa PSC wystarczą na CS'a? 

Jeśli chcesz doładować kolejne 5€, musisz kupić jeszcze PSC 20 zł ;) (Ew. jak będziesz miał z 5zł resztek na innych PSC to możesz je wykorzystać, 5€ to ok. 22,50 zł ;) )

Opublikowano

A z tego drugiego PSC Ci wzięło, bo 5€ = ponad 21zł.

Hahah 40zł to 10 euro? ( chyba 5euro ) Jak już to 50zł = 10 euro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...