Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z serwerem Hamachi.

Avast76

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem jest mały i da się jakoś z tym przeżyć ale trochę denerwuję jak trzeba wyjść z serwera, już mówię o co mi chodzi.

Serwer ogólnie chodzi dobrze, normalnie można go zrobić, nie ma lagów itd. Problem pojawia się dopiero jak gracz (Kolega a nawet ja) musi wyjść.

Nie da się wtedy drugi raz wejść i trzeba odpalić serwer ponownie. Jest tak tylko na konsoli, na Host & Play działa dobrze dopóki ten który stworzył serwer (Czyli ja) nie wyjdzie, wiadomo, że się wtedy wyłączy.

Ewidentnie jest coś po mojej stronie. Zrobiłem taki test: 

Zrobiłem serwer przez konsole i wszedł tylko kolega, powiedziałem mu żeby co jakiś czas wychodził serwera (Co kilka/kilkanaście sekund).

Za każdym razem mógł wejść dopóki ja nie wszedłem, wtedy już się nie dało.

Zaporę systemu windows mam wyłączoną. Wyłączałem także antywirusa i również nic nie dawało.

Przepraszam za powtarzane słowa.

Opublikowano

Standardowa konsola TerrariaServer.exe i start-server.bat. Odpalałem przez obydwa pliki, nic się nie zmienia.

Terraria 1.3.0.8

Opublikowano

Przepraszam, że tak długo nie odpisywałem, ale kolega nie mógł akurat i nie mieliśmy kiedy tego sprawdzić . 

Przed chwilą sprawdziliśmy i działa, da się wejść drugi+ raz. Tylko mam wrażenie, że są lagi... których wcześniej nie było.

Ale ogólnie dzięki za pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...