Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Grać czy olać

zielakn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, ostatnio nie miałem za bardzo w co grać na kompie, więc postanowiłem odpalić unturned ze steama odziwo, gra chodziła plynnie ale po godzinie gry sprawdziłem temperatury, procek miał około 67 stopni (w bf'ie 4 mam około 63) a karta zaś miała 78 (gdzie również w bf'ie 4 mam około 63). Bać sie tych temperatur czy olać i grać dalej i z jakiego powodu mogą one być?

Opublikowano

Ja mam 90C jak gram w NFS: MW 2012 xD Wyczytalem ze normalna temperatura karty graficznej przy graniu powinna byc pomiedzy 60C-80C. Processor nie powinien przekracac ~65C.

9sf1Un9.png

Opublikowano

Powodem tego, że Unturned jest taki wymagający to zła optymalizacja tej gry. Zauważyłem że procesor oblicza to co robią inni gracze, nawet jeżeli są tak daleko od Ciebie, że nawet ich nie widzisz, przez co jest duży problem z tym, że im więcej graczy na serwie tym mniej fps'ów. Temperatur nie powinieneś się jeszcze raczej obawiać.

Opublikowano

A podaj całą specyfikację komputera bo można by dopiero wtedy ocenić czy to są temperatury "bezpieczne", ale według mnie można normalnie grać gorzej jakby było bliżej 90 chociaż niepokojąca jest temperatura karty graficznej

Opublikowano

Zauważyłem, że takie temperatury mam tylko w menu (w grze procek osiaga do 64-67 a karta to 55)

A klocek to:

Gigabyte geforce gtx 960 windforce a procek amd FX 6300 podkręcony na 4GHz.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zauważyłem, że takie temperatury mam tylko w menu (w grze procek osiaga do 64-67 a karta to 55)

A klocek to:

Gigabyte geforce gtx 960 windforce a procek amd FX 6300 podkręcony na 4GHz.

Temperatury normalne dla tego CPU i GPU.  Nie wiem czym ty się człowieku martwisz

9368_gold.png

Opublikowano

95C - CS:GO, Suszarka przy wiatraczku, i zimne pojemniki z lodem :D

Suszarka na wiatraczek = gorzej.

Suszarka "ogrzewa" a nie "oziębia"

Nawet jakby karta miała 90-95 to nie przejmuj się.

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...