Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Trening skilla

Gość koxxxik12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka

Czy są jakieś sposoby na trenowanie skilla w lolu? Tzn słyszałem o trenowaniu farmy na niestandardowej ,a oprócz tego może coś jeszcze? Jakie gierki ,trningi umysłowe są itp. żeby podszkolić skilla w tej grze? Chce trochę try hardować pod koniec sezonu :D

Opublikowano

1000 post gj:D

Najlepiej to według mnie samemu pomyśleć co robisz źle i spróbować myśleć inaczej - nie jest to takie proste jak się wydaje, bo nauczyłeś się już grać inaczej - ale na przykład - zacznij myśleć o wygranej, a nie o tym czy dobrze będziesz grał, według mnie największy wpływ ma nastawienie - to znaczy - znam wiele osób którym jeżeli nie wyjdzie gra (będą słabi) to już myślą - a, przegramy - ty jesteś jedną z 5 osób w drużynie, jeżeli ci pójdzie gorzej, może komuś innemu pójdzie lepiej - to jest przykład, takich sytuacji jest o wieeele więcej, po prostu pomysl o swoim nastawieniu do gry.

Opublikowano

mozesz nagrywac swoje gry, a potem ogladajac je patrzec co robiles zle i jak lepiej moglbys zagrac

To jest naprawdę dobre. 

Oglądaj streamerów typu WoD, Bjergsen itp. Oni często mówią co robią, jak i dlaczego.

Opublikowano

Najlepiej też w wolnym czasie pograć w inne gierki czyli zręcznościówki, żeby wyćwiczyć palce/reakcje itd. ( OSU ) ew. jakiś shooter. Oraz strategiczne gierki, zeby wlasnie wycwiczyc jak mowiles strategiczne myslenie w grze, mozna po prostu ograc przeciwnika. Za dziecka gralem duzo w takie gry jak Warcraft, Civilization, Stronghold etc. oraz sporo zrecznosciowek na necie i teraz bardzo łatwo mi bylo dojść na sam szczyt rankingu w lolu w krotkim czasie w porownaniu do niektorych graczy. 

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Tak jak napisał kolega wyżej pograj sobie w gry które wymagają większej koncentracji OSU!/Tetris-Friends lub inne gry tego typu

Oglądaj dużo streamerów i podkradaj im buildy patrz jak grają itp, itd.

Graj dużo normalnych gier zagraj sobie z 200/300 normalii i potem wróć do rankedów to też polepszy twoją grę

Naucz się farmić na customie

Opublikowano

Tydzien ogladania, tydzien grania i tak na zmiane. 

//

Zeby to dzialalo musisz byc przynajmniej lekko ponadprzecietnie inteligentny i  miec tego silvera golda

Co do tego.

Może jeśli szukasz zachęty, ja w czasie przerwy od lola - przez jakieś 5 miesięcy po wbiciu 30lvla przestałem grać, dopiero pod koniec jej zacząłem oglądać jakieś filmy na yt graczy z topki eu, na itd. - wróciłem do gry(i gierki oglądałem tylko wtedy, gdy nie miałem czasu powiedzmy na 45min rozgrywkę) i w trakcie 3 miesięcy miałem d1. Dużą wagę przykładałem na lane phase, zwykle gdzieś po 10minucie wyłączałem i brałem się za kolejną gierkę.

Opublikowano

Najważniejsze to jes tto żebys był pozytywnie nastawiony i nie podchodził do tego emocjonalnie. Ja mialem tak ze skill po prostu przyszedł z doświadczeniem. Im dłuzej grasz tym więcej doswiadczenia zdobywasz. Jeśli próbujesz zwiększyc swoje mechaniczne zdolnosci, to to jset akurat sprawa danego czempiona, przykładowo jeśli chcesz robić jakies dobre plejsy Lee Sinem, to nim po prostu graj. A jeśli mowimy o skillu w sensie strategicznym bo nie do konca wiem o co Ci chodzi, to musisz myslec analitycznie. Musisz wiedziec gdzie jest przeciwnik, a to na nizszych elo jest proste bo ta gra zawiera proste schematy których można sie nauczyc jeśli tylko sie o tym mysli. Także myśl podczas gry, niech Ci to wejdzie w nawyk. Bądz skupiony. A wszystko tak naprawde przyjdzie z czasem. Ale z doswiadczenia wiem ze sie trafiaja naprawde czesto c*****e teamy i przez to badzo czesto mozna pasc na ryj z bezradnosci dlatego mówie, bądz pozytywny, graj dla siebie i patrz tylko na siebie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...