Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Niski PING, duże LAGI

Azathermenian

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem od dłuższego czasu, otóż ping w grze wynosi 40-60, natomiast są bardzo dużo cofki i lagi. Komputer mam dobry, także po stronie PC nie powinno być żadnej winy.
Co mogę zrobić ? Z góry dzięki za pomoc :)

Opublikowano

Zrobiłem wszystko tak jak napisałeś i dalej to samo.. Najbardziej jest to odczuwalne przy strzelaniu, full auto prosto w gościa, nawet z bardzo małej odległości, a tu się okazuje, że ja mu nie zadałem nic, a On nagle mnie zabija z zupełnie innego miejsca. Przy full auto mam ścinki, przez co te kule lecą we wszystkie strony. Często jest tak, że jeszcze nie widzę przeciwnika, a już mnie zabija w miejscu, gdzie byłem 2s temu.. 
Jeszcze jakieś pomysły ? 

Opublikowano

może gubisz pakiety?

net_graph 1 i zobacz loose i choke

Czyli jest to wina dużego choke :v

Niestety nie wiem jak naprawić, ale masz trop xD

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

loss stoi na 0%, choke 10-20%

czasem skoczy nawet do 40-50%

Rate mam na 80000, gdy zmienię na 128000, choke zwykle stoi na 0%, czasem skoczy do max 5%. Raz na jakiś czas mam duuuże cofki, gdzie loss skacze mi do 40% (trwa to 2-3s).

Pasek sv momentami robi się żółty i czerwony

Opublikowano

Rate powinno być ustawione na 128000. Będzie mniej to będziesz miał duży choke, który powinnien się utrzymywać na poziomie 0%. Dlatego masz lagi. Servery volvo są c*****e od tego updatu z wyciąganiem broni. Na faceit nie ma lagów.

Opublikowano

Ja nie mówię tutaj tylko o MM, problem występuje także na serwerach społeczności. A więc jeśli rate powinno być 128000, to cl_updaterate i cl_cmdrate jak powinno być ustawione ? 

Przy rate 128000 jest już lepiej, ale nadal występują małe cofki 

Opublikowano

Ja nie mówię tutaj tylko o MM, problem występuje także na serwerach społeczności. A więc jeśli rate powinno być 128000, to cl_updaterate i cl_cmdrate jak powinno być ustawione ? 

Przy rate 128000 jest już lepiej, ale nadal występują małe cofki 

a masz te błędy w konsoli?

--- Missing Vgui material vgui/backpack_jewel_modify_target_b_g
--- Missing Vgui material vgui/backpack_jewel_paint_splatter
--- Missing Vgui material vgui/store/store_icon_tf
--- Missing Vgui material vgui/backpack_jewel_modify_target_b_g
--- Missing Vgui material vgui/backpack_jewel_paint_splatter
--- Missing Vgui material vgui/store/store_icon_tf
też mam rate 128000 i też to nie pomogło na tyle co pozawala komfortowo grać, każdy kolejny uptade to porażka...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...