Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Jak wyrzucić kogoś z sieci?

WasserFull

Pytanie

Opublikowano

Witam. Otóż ostatnio wkurza mnie brat, on ciągle mi sieć zajmuje, nie daje nic pograć bo ciągle musi coś pobierać i mam ciągle 400 pingu w CS. Czy jest jakiś program by go z neta wyrzucić?

MindlessCanineHanumanmonkey-max-1mb.gif

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@@WasserFull

Poszukaj w routerze ustawień QoS lub bandwidth control. Za ich pomocą można ustawić priorytety dla poszczególnych komputerów oraz ograniczyć przepustowość łącza.

a co do pingu wystarczy zmienić IP i DNSy a najlepiej by brat ściągał z innego IP i DNSa i wtedy pingi zmniejszą się ;p 

Ty chyba nie wiesz, o czym piszesz. Wszystkie urządzenia podłączone do routera mają wspólne zewnętrzne IP (NAT). DNS nie ma żadnego wpływu na czas odpowiedzi ping, przekształca tylko nazwy domenowe na odpowiadające adresy IP. 

Opublikowano

Nadal  jesteś jak tuman do którego nic nie dociera, zero wiadomości z podstaw  połączeń sieciowych, mylisz pingi z transferami, znajdujesz  jakieś programy na rozwiązanie problemu którego kompletnie nie rozwiązujesz. 

Nie widać byś w ogolę miał odczynienia z czymkolwiek poza wyczytaniem na google. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Tak jak koledzy wyżej - proponuję abyś zainstalował na komputerach w domu program do limitowania łącza, każdemu należy wtedy ustawić tak 50-70% prędkości ściągania i z 30% wysyłania (to tak na oko, trzeba to dopasować do swoich potrzeb, każde łącze jest inne).

Jeśli masz router do którego dostępne jest alternatywne oprogramowanie np. Tomato czy OpenWRT to możesz iść w odgórne regulowanie łącza na poziomie routera, w ten sposób dopóki ktoś nie ma dostępu do routera to nie ominie tego ogranicznika co jest banalne w przypadku aplikacji limitującej na komputerze. Dodatkowo mając taki soft możesz też regulować łącze dla innych urządzeń typu smarfony czy tablety co byłoby trudne lub niemożliwe z aplikacją do limitowania.

Opublikowano

Tak, typowy hack prohakera :  nożyczki albo wyciągnięta wtyczka, ewentualnie instrukcja obsługi routera też do czegoś pewnie się czasami przydaje. 

Opublikowano

Tobie na mózg pada chyba bo czytać nawet nie potrafisz po polsku ze zrozumieniem. 

Zwracam się do autora postu, widocznie nie zauważyłeś że taki ma nick na forum WasserFull, ( może jeszcze pośmiejesz się z chłopaka i ponabijasz tymi swoimi głupimi wywodami )  jak nie doczytałeś kup sobie okulary i się naucz się przy okazji podstaw sieci LAN. Przestań wciskać głupotę tymi swoimi bezsensownymi wywodami i programem  bo nadal pojęcia u ciebie brak w znajomości tematu.

Program dzieli TRANSFER ale nadal zapchać będzie  mu się łącze i ping zostanie taki sam bo to jest to samo połączenie przez router, nie można zmniejszyć czy podzielić sobie w ten sposób pingu a na tyn mu właśnie zależało najbardziej, pewnie nawet nie masz pojęcia że w grach nie liczy się transfer do serwera bo wcale nie musi być on duży w CS na poziomie 20-50 kb/s jest wystarczający , tam liczy sie tylko  tylko ping i czyste nie zajęte łącze żadnymi sesjami.  Wtedy spokojnie osiągnie 20 do max 50 ms 

Opublikowano

Aranthor, można mieć dwa różne IP routowalne na routerze kwestia wykupienia sobie tego IP (  sam przecież nie dopisze sobie IP bo to nie jest niemożliwe ! )  i skonfigurowania sobie odpowiedniego routera czy switcha  ale jak widać w tym przypadku mają obydwoje jedno routowalne  IP i jedno łącze z routera. Reszta jak piszesz, głupota mając DNS i operatora zmieniać na inne kiedy to z pingiem nie ma nic wspólnego 

QoS może trochę pomoże ale trzeba znać jakie protokoły i jak ustawić , z reguły router ma domyślnie podstawowe i najważniejsze używane, reszta zależy jaki windows i jak ma skonfigurowane. Lepszy był by bandwidth control, na nim niezależnie można dowolnie regulować przydział łącza niestety większość routerów tego nie ma. 

W sumie rozwiązanie z kupieniem dodatkowego IP jest najlepsze dla WasserFull, znikną wszystkie problemy jeśli tylko operator jest przynajmniej na kablach 100 Mbps minimum , przy DSL jest nieopłacalne bo zyskuje sie dla siebie połowę pasma przepustowości całego łącza 

Znowu opis głupoty i nieznajomości zagadnień sieciowych jakiegoś tak kamilxxxx , zresztą czytać też nie potrafi bo autor chciał WYWALIĆ brata z sieci a nie ograniczać mu łącze to dostał odpowiedź na tym samym poziomie. 

Programy instalowane na kompie u kogoś nie ograniczają ruchu sieciowego na łączu tylko na kompie, dalej będzie to samo co było może tylko z niewielką poprawą. Niech brat załączy tylko torrenty to od razu chłopakowi padnie całkiem sieć z pingami zajebistymi.

Niestety pingi w takiej konfiguracji pozostaną niezmienne więc metoda jest w tym przypadku nieprzydatna ale skuteczna jeśli ktoś chce mieć podzielony tylko transfer np 40% brat - 60%  WasserFull

Opublikowano

Jest do tego program, nazywa się on NetCut. 

Wykorzystuje on dziurę znajdującą się w większości starszych routerów. O reszcie poczytaj i naucz się.

PS. można także się uchronić przed tym sposobem ;)

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

(...) Programy instalowane na kompie u kogoś nie ograniczają ruchu sieciowego na łączu tylko na kompie, dalej będzie to samo co było może tylko z niewielką poprawą. Niech brat załączy tylko torrenty to od razu chłopakowi padnie całkiem sieć z pingami zajebistymi.

Niestety pingi w takiej konfiguracji pozostaną niezmienne więc metoda jest w tym przypadku nieprzydatna ale skuteczna jeśli ktoś chce mieć podzielony tylko transfer np 40% brat - 60%  WasserFull

Ahahahahha i kto to mówi hahah i jeszcze jakiś WasserFull wtf co to jest hahaha xD o masakra koleś z Tobą, SystemZ nawet wspomina to o czym ja zaproponowałem i wie więcej od Cb pseudo znawco :3 

Ponadto ja wiem co piszę i moje sposoby zawsze działają, sprawdź a potem pisz ok? bo takie głupoty wypisujesz i piszesz jakieś nazwy obce że to masakra ;f

No nic pseudo znawco, idź do szkoły się poducz ;)

Ale dokupienie IP także kosztuje Ktosiu więc nadal narażasz na koszty dla autora, chyba że nie ma nic przeciwko autor z dokupieniem IP to owszem rozwiązanie w tej sytuacji jest najlepsze, żeby dokupić IP i switcha i będzie gitara.

Pozdrawiam.

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

Tak, typowy hack prohakera :  nożyczki albo wyciągnięta wtyczka, ewentualnie instrukcja obsługi routera też do czegoś pewnie się czasami przydaje. 

Dokładnie jak kolega mówi. Przetnij mu kabel, albo odłącz :D Możesz zobaczyć instrukcję routera, zależy jaki ruter i jakie ma funkcje.

Taa, i Wy się znacie mhm..

A nie lepiej zainstalować na brata kompie programik, który ograniczy przepustowość ? albo jeśli są 2 routery podłączone pod jeden to w głównym routerze rozdzielić po połowę łącza ? hyh ale tak nie pomyśleliście o jeszcze jednym, że co mu da przecięcie kabla jak kupi nowego? co do instrukcji routera tam nic ciekawego nie będzie a odcięcie go całkowicie od sieci, kiedy autor np. mieszka z rodziną to jak poskarży się brat że nie ma neta a ojciec to sprawdzi a jak nie potrafi to najmie sobie informatyka i jeszcze waszym sposobem obciąży go na dodatkowe koszty bezmyślne ;) więc nonsensownie pomagacie wiecie? 

Najlepiej pogadać z bratem, zainstalować programik który zmniejszy przepustowość np. do 5mb a resztę łącza wykorzystywał by autor ;) ja tak już robiłem kilku osobom i działa znakomicie, lecz nie będę podawał programiku bo znowu moderator nada mi ostrzeżenie hueh beke nadal mam..

Tutaj opisałem na przykładzie 10mb/s internetu, a co do pingu wystarczy zmienić IP i DNSy a najlepiej by brat ściągał z innego IP i DNSa i wtedy pingi zmniejszą się ;p 

Pozdrawiam.

Opublikowano

Tobie na mózg pada chyba bo czytać nawet nie potrafisz po polsku ze zrozumieniem. 

Zwracam się do autora postu, widocznie nie zauważyłeś że taki ma nick na forum WasserFull, ( może jeszcze pośmiejesz się z chłopaka i ponabijasz tymi swoimi głupimi wywodami )  jak nie doczytałeś kup sobie okulary i się naucz się przy okazji podstaw sieci LAN. Przestań wciskać głupotę tymi swoimi bezsensownymi wywodami i programem  bo nadal pojęcia u ciebie brak w znajomości tematu.

Program dzieli TRANSFER ale nadal zapchać będzie  mu się łącze i ping zostanie taki sam bo to jest to samo połączenie przez router, nie można zmniejszyć czy podzielić sobie w ten sposób pingu a na tyn mu właśnie zależało najbardziej, pewnie nawet nie masz pojęcia że w grach nie liczy się transfer do serwera bo wcale nie musi być on duży w CS na poziomie 20-50 kb/s jest wystarczający , tam liczy sie tylko  tylko ping i czyste nie zajęte łącze żadnymi sesjami.  Wtedy spokojnie osiągnie 20 do max 50 ms 

Hahaha widać kto się nie zna, nawet KidMod owego działu wie że jest od tego program a Ty próbujesz mi coś wcisnąć znowu co jest bezsensu, ponadto wiem że jest to użytkownik owego forum, przecież mam z Cb taką bekę że walisz teorią a nie praktyką i NIGDY NIE MIAŁEŚ Z TYM DOCZYNIENIA więc skąd masz wiedzieć jak to wszystko działa, w praktyce jest znacznie inaczej, nie czytaj już nic lepiej na google bo Ci to nie wychodzi, wchodź na wyszukiwarkę binga i tam będziesz miał odpowiednie dowiązanie do tego problemu ;)

Bezsensu znowu pomagasz, sory Ty wgl nie pomagasz, tylko piszesz jakieś głupoty choć z tym IP miałeś rację ale tylko z tym, reszta jest to wszystko bezsensu. 

Ponadto ja miałem z tym doczynienia wiele razy a Ty nie, więc nie wmawiaj tego czego nie sprawdziłeś osobiście.

Jest do tego program, nazywa się on NetCut. 

Wykorzystuje on dziurę znajdującą się w większości starszych routerów. O reszcie poczytaj i naucz się.

PS. można także się uchronić przed tym sposobem ;)

Ahm, dzięki, sprawdzę ten owy program bo się przyda mi :D 

Tak poza tym ja sprawdzałem programy NetLimiter, Netbalancer Free, NetWorx no i mają ciekawe opcje i tak one są za free.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Dokładnie jak kolega mówi. Przetnij mu kabel, albo odłącz :D Możesz zobaczyć instrukcję routera, zależy jaki ruter i jakie ma funkcje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...